Koliko živih činčila kod kuće?

U mnogim zemljama svijeta ljudi uzgajaju cinkule kao kućne ljubimce. Ove smiješne male životinje su nepretenciozne u svojoj skrbi, vrlo lijepa, stalna zbrka i nježnost podižu raspoloženje svima. Prije nego što kupite ljubimca, mnogi se pitaju koliko činčile žive, jer je to pahuljasto loptu s prvim danima postaje član obitelji, tako da želite da bude blizu što je duže moguće.

sadržaj

  koliko živi chinchillasKod kuće i sa pravim sadržajem te životinje mogu živjeti više od 10 godina. U pravilu, očekivani životni vijek je 15 godina, ali bilo je dugogodišnje slave 20. obljetnice.

  Činčile su iz Anda, gdje žive na nadmorskoj visini od 2-4 tisuće metara. U prirodi tih slatkih fuzzies, nije ostalo toliko, razlog za njihovu masovno istrebljenje bio je vrijedan krzno. Uglavnom male vrste do 500 g.

  Krznoća cinkila je vrlo gusta i meka, u njemu nema parazita. Zato se mnogi bave uzgojem tih životinja da koriste svoje kože za šivanje krzna. što koliko živih činčila, potpuno ovisi o uvjetima njihovog stanovanja, njege i prehrane. Ako žive u malom prljavom kavezu, lako mogu uhvatiti zaraznu bolest i umrijeti.  činčila kod kućeOptimalna temperatura za cinkile je unutar 20 ° C, ako više, leže na svojoj strani i teško dišu. Na temperaturi od 30 - 32 ° C mogu umrijeti toplotni udar. Bolje je ne staviti kavez pod izravnu sunčevu svjetlost, u toplom vremenu mogu staviti bocu smrznute vode ili granitni kamen.

  Koliko činčila živi ovisi o prehrani. Hrana mora biti uravnotežena, imati sve potrebne vitamine i minerale. Kao tretman, životinjama je dopušteno dati minimalnu količinu sušenog voća, sijena. Vrlo je važno da ne nadilazimo cinkilu, do godinu dana to će biti dovoljno i jedna žlica za hranu dnevno. Velika pozornost treba posvetiti zubima životinje.

  krzna cinchilaČinčila 16 kutnjaci, oni rastu kroz život, tako da u kavezu treba biti hrana, pomažući im da se mljepe. Može biti osušene grane jabuke ili breze, mineralnog kamena soli, koja također obogaćuje tijelo s korisnim elementima u tragovima. Također, ne možete dramatično promijeniti prehranu, jer životinja može trpjeti koliku bolest, zatvor ili proljev. Ako je proljev cinkila, a onda dan kojeg mora izgladnjeti, sjedni na krekere. Uz konstipaciju, trebali biste ljubimiti vaš trbuh i dati sok od mrkve ili odrezak od šljiva.

  Koliko činčila živi ovisi o uzgajivaču. Ako kupite životinje u dječjoj sobi, gdje su svi uvjeti za pritvor, pruža punu jela pripremljena sva cijepljenja osigurana su, čini se više vjerojatno da će dobiti zdrav paperjast. Ako kupujete na tržištu, onda su velike šanse da bolesna činčila bude uhvaćena. Kod kuće, takva bi životinja mogla živjeti samo nekoliko mjeseci, nakon čega će umrijeti od nepoznate bolesti.

  Činčila će biti zadovoljna svojom nazočnošću već godinama, ako je to predviđeno racionalna prehrana, pažljivo pazite, opremite kavez s raznim prilagodbama u obliku kotača, tunela i klizača, tako da se draga neće dosaditi.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Činčila - održavanje i njegu. Ono što trebate držati činčilaČinčila - održavanje i njegu. Ono što trebate držati činčila
  Koliko je činčila - nije tako važno. Glavna stvar je da je to užitakKoliko je činčila - nije tako važno. Glavna stvar je da je to užitak
  Prstenova krzna vrijedna je zamjena za cinkiluPrstenova krzna vrijedna je zamjena za cinkilu
  San svake žene, ili najskuplje kapute na svijetuSan svake žene, ili najskuplje kapute na svijetu
  Činčila kod kuće. Njega i održavanje. Reprodukcija činčila kod kuće. Uzgoji činčila: srebro i…Činčila kod kuće. Njega i održavanje. Reprodukcija činčila kod kuće. Uzgoji činčila: srebro i…
  Zlato Činčila (mačka). Pasmina mačaka činčilaZlato Činčila (mačka). Pasmina mačaka činčila
  O koliko dupina živi, ​​i druge zanimljive činjenice o tim životinjamaO koliko dupina živi, ​​i druge zanimljive činjenice o tim životinjama
  Koliko je opravdana kupnja krzna od cinkilaKoliko je opravdana kupnja krzna od cinkila
  Uzgoj činčila kao poslovni: kod kuće uzgoj, održavanje, uzgojUzgoj činčila kao poslovni: kod kuće uzgoj, održavanje, uzgoj
  Saznajte koja je životinja najgušća kaputaSaznajte koja je životinja najgušća kaputa
  » » Koliko živih činčila kod kuće?
  LiveInternet