Odgovaramo na pitanje o tome zašto je trava zelena

Često se događa da su najjednostavnije stvari zahtijevaju složenu objašnjenje. Dječja pitanje o tome zašto je trava zelena stavlja mnogi odrasli, ako ne ćorsokak, u vrlo teškoj situaciji. Unatoč činjenici da je tema polje školski program, a ne svatko će moći sjetiti riječi kao što su fotosinteza i klorofila, da ne spominjemo procese koji su povezani s njima.

Odgovor na pitanje zašto je trava zelena leži u ravnini znanosti. Prije svega, potrebno je razumjeti proces formiranja svjetlosne percepcije kod ljudi. Nijanse koje vidimo naše oči ne ovise o ljestvici boja, već o njegovoj odrazu pod djelovanjem izravne sunčeve svjetlosti. Ovo objašnjenje usko je povezano s jednim od glavnih mogućih odgovora. U travi sadrži posebnu tvar - klorofil, što u grčkom znači "zeleni list".zašto je trava zelena Klorofil apsorbira cijeli spektar nijansi, osim jednog. Lako je pogoditi da je to boja ljetnog travnjaka.Postoji i druga varijanta odgovora na pitanje zašto je trava zelena. Najčešće se izražava u školskim udžbenicima i najbliži je istini. Na njenoj osnovi opet leži sadržaj klorofila u travi. Takva tvar ne samo da uzrokuje uporabu ugljični dioksid i razvoj kisika, koji je tako nužan za ljudski život, ali je i poseban pigment koji odgovara zelena boja trava. zelena travaZnanstvenici su dokazali da su komponente klorofila zaista zelene. Njihova boja je povezana sa sadržajem magnezija, koji je odgovoran za stvaranje ove prirodne sjene. U biljkama se nalaze mnogi drugi obojeni pigmenti, iako u mnogo manjim količinama. Zahvaljujući njima, zelena trava može ponekad imati širok raspon nijansi.

Korištenje klorofila u svakodnevnim pitanjima znanosti danas je još uvijek izvan snage. Njegove komponente ne mogu se pohraniti i gotovo odmah promijeniti ugodan ton na ružnu prigušenu boju. Istina, sada postoje mnoge umjetne boje na temelju ovog korisnog prirodnog materijala.

Dakle, klorofil ne samo donosi ljepotu u svijetu oko nas i pomaže nam odgovoriti na klasični pitanje o tome zašto je trava zelena, ali je isto tako vrlo važna komponenta. Njegova glavna svrha je razviti potreban kisik - temelj za život cijelog čovječanstva. trava je zelenija

Taj se proces naziva fotosinteza, a provode ga apsolutno svi predstavnici flore na planeti Zemlji. Ako ukratko opišemo njegove glavne faze, dobivamo sljedeću sliku: apsorbiranu ugljični dioksid pod utjecajem kemijskih reakcija razgrađuje se elektrona iz vodika i vode, što rezultira formiranjem ugljikohidrata i otpuštanjem kisika.

Osim toga, u proces fotosinteze u travi i lišću, formiraju se mnoge korisne hranjive tvari, poput šećera, škroba, proteina.

Trava je zelenija, više sadrži klorofil, a time i veće koristi koje može donijeti na planet.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Tran-trava - sve uopće!Tran-trava - sve uopće!
Priroda u jesen: niz nevjerojatnih metamorfozaPriroda u jesen: niz nevjerojatnih metamorfoza
Kromatska boja. Kako svijet svijetli?Kromatska boja. Kako svijet svijetli?
Pitanja zašto: zašto turd smeđaPitanja zašto: zašto turd smeđa
Burian je napadač plodnih zemaljaBurian je napadač plodnih zemalja
Kloroplast je orgulje zelenih stanicaKloroplast je orgulje zelenih stanica
Postupak fotosinteze: kratak i razumljiv za djecu. Fotosinteza: svjetlo i tamna fazaPostupak fotosinteze: kratak i razumljiv za djecu. Fotosinteza: svjetlo i tamna faza
Travnjak za vlasulje travnjakaTravnjak za vlasulje travnjaka
U vrtu ima trave. Što se može učiniti?U vrtu ima trave. Što se može učiniti?
Koja je potrošnja travnatih trava na 1 m2?Koja je potrošnja travnatih trava na 1 m2?
» » Odgovaramo na pitanje o tome zašto je trava zelena
LiveInternet