Kako je promjena imena? Dokumenti potrebni za registraciju

za promjena prezimena

sadržaj

  razlozi mogu biti praktički bilo koji. Najčešći je, naravno, brak. Prema statistikama, 80% mladenki u vrijeme braka vole da se prezime supružnika. Koji su dokumenti potrebni za promjenu imenaNeki ljudi žele mijenjati vlastiti vrlo neukusno prezime (na primjer, Svinkin, Rylov, glupo, itd.). Zakon ne određuje raspon razloga zašto je promjena prezimena moguće. Svaki građanin Ruske Federacije koji je navršio 18 godina ima pravo promijeniti svoje ime na vlastitu inicijativu, ali je navršio 14 godina uz suglasnost oba roditelja (povjerenika).

  Promjena prezimena, dokumente za razmjenu

  Prije svega, potrebno je odrediti koji se dokumenti mijenjaju prilikom mijenjanja prezimena. Zamjene zahtijevaju skoro sve dokumente u kojima je vaše prezime naznačeno, no bolje je podijeliti glavni popis i popis manje važnih dokumenata. Glavni su: putovnica, zdravstveno osiguranje, SNILS, TIN. Sekundarni popis uključuje putovnicu, kreditne kartice, vozačku dozvolu, itd.

  putovnica

  Koji se dokumenti mijenjaju prilikom mijenjanja prezimenaPutovnica je glavni dokument, prije svega, kada se promijeni naziv. Dokumenti koji će biti predstavljeni u uredu putovnice:

  Morate unaprijed platiti državnu pristojbu, baš kao i fotografije. Ponekad se fotografije mogu napraviti točno u uredu putovnice, ali ako to ne znate, bolje se pripremite. U ostatku sve je vrlo jednostavno, potrebno je popuniti prijavu i predati sve dokumente. Zamijenite putovnicu koju trebate 10 dana, a ponekad se vrijeme može povećati na 30 dana, ali ne i više.

  snils  Nadalje, potrebno je zamijeniti SNOWS, kako to može biti potrebno za pripremu medicinske politike. Posebne poteškoće u razmjeni mirovinski certifikat ne nastaje. Ako radite, samo trebate predati stare SNILS osoblje za razmjenu. Zapošljavajuća organizacija dužna je razmotriti vašu potvrdu. Ako ne radite, kontaktirajte u mirovinskom fondu Ruske Federacije, ispuniti zahtjev za razmjenu dokaza sa imate novu putovnicu (i kopirati) i potvrde o starim snils i brak (i ​​fotokopije).

  Obavezno zdravstveno osiguranje

  Promjena naziva dokumenata

  obavezno zamijenitizdravstvena politika osiguranje, ako se dogodila promjena imena. Dokumenti koji trebaju biti predstavljeni vašem osiguravajućem društvu: putovnica s novim prezimenom, stara politika, svjedodžba o braku. Morate izdati privremenu politiku i reći kada je novi spreman.

  INN

  TIN je još jedan važan dokument koji se može razmijeniti ako je potrebno promijeniti prezime. Dokumenti koji se podnose poreznoj inspekciji: putovnica s novim prezimenom, stari TIN i kopiju svjedodžbe o braku (izvornik treba voditi kod vas). Samo će ispuniti prijavu na modelu i pričekati tjedan dana.

  Odredite koji su dokumenti potrebni za promjenu imena, osim osnovnih, možete ovisiti o vašim planovima. Na primjer, vozačka dozvola ne podliježe obveznoj razmjeni, ali uvijek je nužno nositi svjedodžbu o braku u automobilu. Putovnica je predmet razmjene samo ako planirate putovati u inozemstvo dok vaša stara putovnica vrijedi. Kreditne kartice se mijenjaju ako su registrirane i stalno ih koristite, provodite transakcije preko banke.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako zamijeniti isteklu putovnicu?Kako zamijeniti isteklu putovnicu?
  Kako i gdje promijeniti SNILS prilikom mijenjanja prezimena: značajke, dokumente i preporukeKako i gdje promijeniti SNILS prilikom mijenjanja prezimena: značajke, dokumente i preporuke
  Kako mogu promijeniti SNILS kada promijenim prezime? Kako promijeniti SNILS kroz "državne…Kako mogu promijeniti SNILS kada promijenim prezime? Kako promijeniti SNILS kroz "državne…
  Što je potrebno za promjenu prava vezanih uz promjenu prezimena?Što je potrebno za promjenu prava vezanih uz promjenu prezimena?
  Gdje mogu promijeniti SNILS kada promijenim svoje ime u Moskvi, u St. Petersburgu?Gdje mogu promijeniti SNILS kada promijenim svoje ime u Moskvi, u St. Petersburgu?
  Grčko prezime - muško i ženskoGrčko prezime - muško i žensko
  Promjena putovnice nakon braka: kada je to potrebnoPromjena putovnice nakon braka: kada je to potrebno
  Zamjena putovnice nakon vjenčanja s promjenom prezimenaZamjena putovnice nakon vjenčanja s promjenom prezimena
  Kako promijeniti naziv u putovnici. Savjeti za one koji su odlučili promijeniti svoje životeKako promijeniti naziv u putovnici. Savjeti za one koji su odlučili promijeniti svoje živote
  Je li promijenila prezime, kako može promijeniti putovnicu? Postupak promjene dokumentaJe li promijenila prezime, kako može promijeniti putovnicu? Postupak promjene dokumenta
  » » Kako je promjena imena? Dokumenti potrebni za registraciju
  LiveInternet