Kada dođe vrijeme za zamjenu putovnice?

Činjenica da putovnica - to je glavni dokument bilo koje osobe, oni znaju sve oko sebe. U Ruskoj Federaciji zakonski je utvrđeno da osoba koja je navršila 14 godina dužna je dobiti putovnicu. Zakon jasno definira da je to obveza, a ne pravo, i stoga razdoblje zamjene putovniceako nemate putovnicu nakon 14 godina, bit ćete ograničeni u svojim pravima. Ne možete ići nigdje, ići u školu ili raditi. Svugdje vam je potreban osnovni dokument građanina Ruske Federacije.

za dobivanje putovnice Potrebno je prijaviti se policijskom odjelu na mjestu registracije i podnijeti prijavu na posebni obrazac, fotografije i rodni list. A ako dokumenti ne izazivaju sumnje među zaposlenicima tijela unutarnjih poslova, bit će vam izdana putovnica. Onaj s kim ćete živjeti već nekoliko godina.S obzirom da se s vremenom ljudi mijenjaju, zakon određuje prvi termin zamjenu putovnice u 20 godina. Vas će se tražiti da dođe u FPS, u roku od mjesec dana od datuma vašeg rođenja, i vrijede za zamjensku putovnicu, zatvara fotografije i staru putovnicu.

Na fotografiju su jasno propisani uvjeti. Određena veličina fotografije, lice bi trebalo biti smješteno u punom licu, slika bi trebala biti različita. Opće pravilo je nepostojanje šešira, ali za one čija je vjera ne dopušta da se pojavi u javnosti bez šešira, njegova prisutnost je dopušteno, pod uvjetom da ta osoba neće biti skriven. Građani u čašama fotografiraju se u čašama bez zatamnjenih stakala. Ako su ispunjeni svi uvjeti, razdoblje zamjene putovnice bit će 10 dana.

rokove zamjene putovniceDruga putovnica se također izdaju za određeno vrijeme, a nakon 25 godina mora se mijenjati. Zakon je odredio drugi termin za zamjenu putovnice u 45 godina. Postupak će biti sličan onome koji je bio ranije. Ali ovaj put putovnica je izdana na neodređeno vrijeme.

U životu osobe pojavljuju se i situacije zamjena putovnice. Uvjeti utvrđeni zakonom, potrebno je u skladu s, a ako ste promijenili ime u braku, ili ako ste se odlučili promijeniti ime, prezime. Okolnosti su drugačije, na primjer, nakon razvoda bivši supružnici nisu htjeli zauzeti previše papirologije, i njegova supruga ostavila ime svoga supruga. Ali nakon nekog vremena možda bi željela "vratiti" svoje ime, to je bilo prije njezina braka. I, stoga, morat će promijeniti dokumente. Vrijeme zamjene putovnice u ovom slučaju bit će isto za 10 dana, pod uvjetom da imate odobrenje za stalni boravak u toj regiji. Ako je registracija privremena, vrijeme se može produžiti na 2 mjeseca.

trajanje zamjene putovnice u 45 godinaI dalje postoje situacije u kojima ćete morati zamijeniti putovnicu. Nažalost, ovo je gubitak ili krađa dokumenta. Svatko zna da je u ovom slučaju potrebno kontaktirati policiju i napisati izjavu. Onda je ova izjava i svi dokumenti koje ćete podjeli FMS i napisati zahtjev za novu putovnicu. Ako je putovnica je ukradena blizu vašeg doma, a prijavili ste se na FMS, gdje ste izdali dokumente, a zatim će razdoblje zamjene putovnice biti 10 dana.

S obzirom na sve gore navedeno, želim vjerovati da će građani pažljivo postupati s njihovom putovnicom, a zatim komunicirati s njima tijela unutarnjih poslova na bilo koji problem bit će povezan samo s radosnim događajima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako dobiti putovnicu u Tuli: savjeti i trikoviKako dobiti putovnicu u Tuli: savjeti i trikovi
Promjena putovnice nakon braka: kada je to potrebnoPromjena putovnice nakon braka: kada je to potrebno
Zamjena putovnice nakon vjenčanja s promjenom prezimenaZamjena putovnice nakon vjenčanja s promjenom prezimena
Što da radim ako izgubim putovnicu? Praktični savjetiŠto da radim ako izgubim putovnicu? Praktični savjeti
Kako promijeniti putovnicu u 45 godina - korak po korak uputeKako promijeniti putovnicu u 45 godina - korak po korak upute
Moram li promijeniti putovnicu promjenom prezimenaMoram li promijeniti putovnicu promjenom prezimena
Promjena putovnice u 20 godinaPromjena putovnice u 20 godina
Promjena putovnicePromjena putovnice
Kako vratiti putovnicuKako vratiti putovnicu
Dokumenti za biometrijsku putovnicu - je li to teško?Dokumenti za biometrijsku putovnicu - je li to teško?
» » Kada dođe vrijeme za zamjenu putovnice?
LiveInternet