Kako se razmjenjuje strana putovnica?

Živimo u društvu. Ovo je činjenica. Možete, naravno, odvojeno od svih i živjeti u šumi, negdje daleko, sama, ali dokle god se držimo zajedno, mora poštivati ​​opće zakone. Prije svega, dužni su imati određeni skup dokumenata.

sadržaj

  razmjena putovnica

  Važno je napomenuti da to nisu zahtjevi naše pojedinačne države, oni su opća pravila cijelog svijeta. Prvi dokument koji mora imati bilo koji građanin bilo koje zemlje jest putovnica koja potvrđuje svoj identitet u društvu u kojem živi.

  Izvan zemlje stupi na snagu putovnicu. Stoga, ako namjeravate postati "građanin svijeta", onda je takav dokument potreban, inače će biti nemoguće krenuti u inozemstvo u domovinu.

  Dobivanje ili dijeljenje putovnice (ako ste već primili ovaj dokument) - postupak nije problematičan. Samo taj banalni nesporazum procesa i dugo stajanje u redovima može umanjiti ovu ceremoniju. Pa, ako vam malo ljudi može pomoći s potonjem, onda nije teško razumjeti bit cijelog procesa.

  mijenjati putovnicu prilikom promjene prezimenaDobivanje i dijeljenje putovnice su dva sasvim identična postupka, iako se zovu drugačije. U svakom slučaju, morat ćete pripremiti isti skup dokumenata. Samo ako ćete dobiti putovnicu opet, morat ćete osigurati presliku izvornika prethodnog stupnja.  Dakle, dobivanje i razmjenu putovnica će zahtijevati od vas da daju inspektora migraciju usluga, koji se nalazi na mjestu stanovanja, skup dokumenata, koji uključuje četiri fotografije snimljene u fotografskom studiju. Ako namjeravate dobiti novu putovnicu, jedan od snimaka mora biti trodimenzionalan, napravljen u odjelu za migraciju.

  Potom je potrebno popuniti dva zahtjeva za primitak ili razmjenu putovnice. Dokumenti moraju biti ovjereni na mjestu rada ili studija. Ako niste zaposleni, morat ćete unijeti fotokopiju i izvornu radnu knjigu inspektora.

  Naravno, od vas će tražiti platiti državnu naknadu, koja je tisuću rubalja, ako ste dobili kopiju starog modela, ali za novu verziju će morati platiti dva i pol tisuće. Usput, razlika između putovnice ne samo u cijeni nego u razdoblju za koje bi se ona. Ima pet i deset godina.

  razmjenu dokumenata za putovnicuOvo je popis općih skupova dokumenata. Dalje dolaze suptilnosti i nijanse. Na primjer, ako - tinejdžer starije od četrnaest godina, nakon što je putovnica, bit će potrebno osigurati, između ostalog, i potvrda o rođenju. Skup dokumenata će se moći prijaviti samo u nazočnosti neke od roditelja, imaju s njim fotokopiju originala svojih putovnica.

  Razmjena putovnica s promjena prezimena će obvezati da daju uz glavnu set dokumenata osnovu za promjene (brak potvrde, na primjer) i, sukladno tome, ispunite prijavu. Ako ste muškarac starosti, trebate donijeti potvrdu iz ureda vojne uprave.

  Bolje je unaprijed saznati o ovim suptilnostima od inspektora. To će ne samo smanjiti broj posjeta odjelu Savezne migracijske službe, već i spasiti živce i vrijeme.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako zamijeniti isteklu putovnicu?Kako zamijeniti isteklu putovnicu?
  Dokumenti za putovnicu u dobi od 14 godina ili kako dobiti putovnicu po prvi putDokumenti za putovnicu u dobi od 14 godina ili kako dobiti putovnicu po prvi put
  Zašto trebam putovnicu? Potrebno je znati!Zašto trebam putovnicu? Potrebno je znati!
  Što da radim ako izgubim putovnicu? Praktični savjetiŠto da radim ako izgubim putovnicu? Praktični savjeti
  Kako dobiti drugu putovnicu ako je prvi?Kako dobiti drugu putovnicu ako je prvi?
  Kakva kazna za kasniju putovnicu i kako izbjeći problemeKakva kazna za kasniju putovnicu i kako izbjeći probleme
  Moram li promijeniti putovnicu promjenom prezimenaMoram li promijeniti putovnicu promjenom prezimena
  Putovnica Ukrajine: uvjeti primitka, postupak izdavanjaPutovnica Ukrajine: uvjeti primitka, postupak izdavanja
  Promjena putovnicePromjena putovnice
  Koje dokumente trebam za moju putovnicu?Koje dokumente trebam za moju putovnicu?
  » » Kako se razmjenjuje strana putovnica?
  LiveInternet