Fizioterapija u ginekologiji

Uz tradicionalne lijekove, ginekolozi naširoko koriste fizioterapeutske metode zasnovane na djelovanju struje, magnetskog polja, lasera i ultrazvuka u njihovoj praksi. U mnogim slučajevima, te tehnike postaju važna dopuna liječenju, a često i jedina stvar koja može pomoći ginekološka bolest.

sadržaj

  Svakim danom novi uređaji i, prema tome, tehnike pojavljuju se sve više i više, ali osnovne (kupke, elektroforeza, lijek) nisu izgubile svoju važnost.

  Liječenje se odabire pojedinačno i ovisi ne samo o dobi, razini poremećaja reproduktivnog sustava, nego io učinkovitosti prethodno izliječenog liječenja.

  Fizioterapija u ginekologiji ima nekoliko smjerova, uključujući hardversku terapiju, tehnike koje koriste prirodne komponente (na primjer, tuševi, blatne kupke), kao i ručna terapija (Masaža).

  Većina ženskih bolesti povezana je s smanjenom opskrbom krvlju zdjeličnih organa, a fizičke metode eliminiraju ovu pojavu. Također, ne treba zaboraviti na neuralgije (zdjelice ganglionovrit), osobito žene u situaciji u kojoj se ne preporučuje uzimanje mnogih lijekova. Predstavnici fer spola znaju da je fizikalna terapija, liječenje na kojem prolazi apsolutno bezbolno i sigurno, poboljšava ukupnu dobrobit i koristi cijelo tijelo.

  Koje su bolesti propisane fizioterapije u ginekologiji?

  Općenito, to vrijedi za upalne bolesti i adhezije. Fiksni zavoj cerviksa, menstrualni ciklus (do amenoreje), neplodnost, hormonska insuficijencija (primarna i sekundarna) mogu se ispraviti. Neke metode se koriste za oporavak od operacije i isporuke, kao i za pripremu za nadolazeću trudnoću nakon pobačaja. Fizioterapija u ginekologiji koristi se za menopauzalne probleme, za klimakterijumom, i za bolni koitus.

  Najčešća patologija, u kojoj je takva terapija propisana, je postupak prianjanja u mala zdjelica. Nakon tečaja, adhezije postaju mekše i rastezljive, što smanjuje sindrom boli i poboljšava funkciju crijeva. Naravno, samo operacija može biti radikalna metoda liječenja, ali nakon toga fizioterapija je još uvijek propisana kako bi se spriječilo nastajanje novih adhezija.

  Kontraindikacije na fizioterapeutske postupke

  Nemoguće je provesti postupke ako se promatra:

  - povišene temperature i općenito teškog stanja;

  - zarazne bolesti i pogoršanje virusnih infekcija koje se seksualno prenose;  - tuberkuloza u aktivnoj fazi;

  - bolesti krvi;

  - akutna bubrežna i hepatička insuficijencija;

  - onkološke bolesti;

  - mentalni poremećaji;

  - patologija genitalnih organa (ciste i ciste jajnika, polipa maternice, krvarenje neobjašnjene etiologije, ranog razdoblja postabortiona, patologije cerviksa, kondiloma vagine).

  Relativne kontraindikacije uključuju sljedeće uvjete:

  - trudnoća;

  - kronična insuficijencija bubrega i jetre, i cirkulacijska insuficijencija i disanje;

  - kolelitijaza i urolitijaza;

  - teške endokrine bolesti (dijabetes mellitus, diencefalna pretilost);

  - psihoemotionalno uzbuđenje.

  Fizioterapija u ginekologiji treba biti kompetentno primijenjena, kao i bilo koji drugi tretman. Svi postupci trebaju imenovati iskusnog liječnika. Nemojte samorigirajte bez potpunog pregleda. Fizioterapija kod kuće nije najbolji način da se pomognete sami. Metoda će imati koristi samo ako se koristi u skladu s svim pravilima i uzimajući u obzir kontraindikacije dostupne ženi.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Histologija u ginekologijiHistologija u ginekologiji
  Liječenje s UHF-om. Što je to?Liječenje s UHF-om. Što je to?
  CMT - fizioterapija. Uređaji za fizioterapiju. Fizioterapija SMT - što je to?CMT - fizioterapija. Uređaji za fizioterapiju. Fizioterapija SMT - što je to?
  Kome je fizioterapija prikazan magnet? Korisna svojstva i kontraindikacijeKome je fizioterapija prikazan magnet? Korisna svojstva i kontraindikacije
  Liječenje boli u zglobu kukaLiječenje boli u zglobu kuka
  Laserska terapija: indikacije i kontraindikacije. Laserska terapija za adenoideLaserska terapija: indikacije i kontraindikacije. Laserska terapija za adenoide
  Ručna terapija - što je to? Recenzije, cijene, indikacije, kontraindikacijeRučna terapija - što je to? Recenzije, cijene, indikacije, kontraindikacije
  Elektroforeza s euphyllinomElektroforeza s euphyllinom
  Što liječnici liječe osteokondrozu - kome se žuriti za pomoć?Što liječnici liječe osteokondrozu - kome se žuriti za pomoć?
  Svijeće s propolisom u ginekologiji: indikacije i kontraindikacijeSvijeće s propolisom u ginekologiji: indikacije i kontraindikacije
  » » Fizioterapija u ginekologiji
  LiveInternet