Zagrijavanje ketonalnog žbuke: upute za upotrebu, sastav i pregled

Artikularna bol je neugodan, bolan simptom. Često se pojavljuje kod starijih ljudi, sportaša i profesionalnih gimnastičara. Većina ljudi se koristi za rješavanje slabosti s anestetičkim pilulama. Ali, kao što je poznato, oni negativno utječu na rad probavnog sfera. Manje opasne su masti i kreme, ali nisu prikladni za sve. Sada je postalo moguće odustati od upotrebe pilula i vanjskih sredstava. Obuzdavati nelagodu u zglobovima i mišićima pomoći će "Ketonal Thermo" (žbuka).

ketonska žbuka

Opis alata

"Ketonal" je žbuka koja sadrži aktivnu tvar ketoprofen. Ova komponenta je uključena u skupinu lijekova protiv bolova, protuupalnih i antipiretskih sredstava. U sastavu žbuke je željezni prah, sol, aktivni ugljen i voda. Ima veličinu od 10 x 13 centimetara. U jednom pakiranju 10 zakrpa, svaki u pojedinačnoj ambalaži.

Upozorenja za uporabu

Grijaće krpa "Ketonal" koristi se za bolne senzacije u mišićima i zglobovima. Proizvođač obećava učinkovit rezultat nakon prvog postupka prijave:

 • prodire duboko u mišićno tkivo, zagrijava, daje analgetski učinak;
 • opskrbljuje toplinu koja poboljšava protok krvi i pomaže eliminirati grč;
 • trajanje rada je 12 sati;
 • Površina kože na mjestu pričvršćivanja flastera zagrijava se na 45 stupnjeva.

Mjere opreza i kontraindikacije

Nemojte koristiti instrukcije "Ketonal" (patch) tijekom noći, jer osoba može izgubiti kontrolu nad svojim osjećajima. Neprihvatljivo je zalijepiti krpom na mjestima od kojih pacijent ne može samostalno ukloniti u slučaju potrebe. Ne stavljajte proizvod na krvarenje ili otvaranje rana, mjesta ubrizgavanja ili upalnih područja mekih tkiva. Zabranjeno je vlaženje žbuke prije nanošenja, kao i tuširanje s njim.

Posebnu pažnju treba posvetiti i posavjetovati se s liječnikom ako se pretpostavlja uporaba zakrpa kada:

 • upalni procesi u zglobovima;
 • dijabetes melitus;
 • bolesti krvi ili poremećaji cirkulacije;
 • trudnoća i dojenje;
 • patologije kože.

Nemojte nanositi krpicu na kožu bebe, osim ako nisu dale druge preporuke od strane liječnika.

ketonalna toplinska krpa

Ketonal Thermo gips: upute

 1. Čiste ruke treba otvoriti s jednokratnim paketom žbuke.
 2. Pažljivo skinite zaštitne dijelove s čistog filma.
 3. Nanesite na željenu zonu, uklonite nepravilnosti.

Ketonal (žbuka) može se nanositi izravno na kožu ili pamučno rublje. Potonja opcija je poželjna ako se, uz neometanu primjenu, pacijent osjeti topline na mjestu vezivanja lijeka. Vrijeme koje uređaj može kontaktirati ljudsko tijelo je 10-12 sati. Ako je potrebno, možete ga ukloniti prije.

Prije upotrebe ketonal (patch), pažljivo proučite upute za uporabu. Proizvođač ne preporučuje sljedeće:

 • primijeniti lijek ženama tijekom menstruacije;
 • zagrijati ga u mikrovalnoj pećnici;
 • postaviti jedan patch na drugu (kako bi se pojačao učinak);
 • ponovno upotrijebite Ketonal u manje od 24 sata.

zagrijavanje žbuke ketona

Proizvodnja, skladištenje i izdavanje iz ljekarniKetonal je žbuka koja se proizvodi u Švicarskoj od strane medicinske farmakološke tvrtke Sandoz. Proizvođač se već dugo utvrdio na pozitivnoj strani. Pripreme koje je proizveo, namjeravaju postati jeftini analogiji visoko plaćenih lijekova. Preporuča se pohranjivanje proizvoda na mjesto nedostupnom djeci. Neprihvatljivo je otvoriti unutarnji dio žbuke jer sadrži željezni prah. Kada dođe na kožu ili slučajno proguta, potrebno je hitno konzultirati liječnika. Nedopušteno je izravno sunčevo svjetlo na vanjskom agensu Ketonal.

Žbuka se isporučuje iz ljekarni bez recepta. Često, potrošač ne želi odmah kupiti pakiranje zbog visoke cijene (oko 900 rubalja). U takvoj situaciji, mnogi lanci ljekarni čine ustupke, nudeći kupnju "ketonal" jednog po jednog. Budući da svaka flaster ima pojedinačni paket, to je savršeno prihvatljivo.

instrukcija ketonske žbuke

Poteškoće vezane uz korištenje žbuke

"Ketonal Thermo" - zakrpa koja se zagrijava. Prva nevolja koja se može suočiti s potrošačem je opeklina. Često se to događa noću, budući da bolesnici ne slušaju preporuke proizvođača, koriste anestetik za vrijeme spavanja. Ako se nakon nanošenja na koži pronađe crvena edematska lica, nježno je podmazujte regenerirajućom krema za bebe.

Druga stvar koja se dogodi korisnicima, prema njihovim recenzijama, je alergija. U nekim ljudima postoji netrpeljivost glavne komponente ili sekundarnih komponenti. Kada se pojavi alergijska reakcija (svrbež, oštar spaljivanje, oticanje, urtikarija), potrebno je zaustaviti liječenje i potražiti liječničku pomoć.

Zakrpe - reći pacijentima - možda uopće ne rade. Doista, takvi slučajevi su poznati. Sredstvo za zagrijavanje naneseno je na kožu prema uputama, ali nije imalo nikakvog učinka. Ako bol u mišićima i zglobovima nastavi i nakon izvršenih manipulacija - to je prigoda da se posavjetujte s liječnikom.

termička instalacija ketonske toplote

Potrošači preporučuju

O patch "Ketonal" recenzije u većini postoje pozitivni. Potrošači kažu da im je lijek pomogao riješiti oslabiti bolnu bol u svojim mišićima. Bilo je dovoljno zalijepiti band-aid i držati ga cijeli dan. Više nema potrebe za uzimanjem tableta koje negativno utječu na funkcioniranje jetre i želuca. "Ketonal" - izvrstan alat u borbi protiv mišićne boli.

Recenzije kažu da lijek ne uzrokuje nelagodu, ne daje goruću senzaciju. To ga razlikuje od mnogih sličnih proizvoda, na primjer paprene žbuke. Mogućnost primjene sredstava za pamučno rublje još je jedan važan plus. Tako možete prilagoditi snagu učinka zagrijavanja.

ketonalna toplinska krpa

Sažetak

Grijaći sloj "Ketonal" je učinkovit alat koji pomaže u borbi s bolovima u mišićima. Važno je koristiti ga prema uputama, strogo prema preporukama proizvođača. Nemojte slušati savjete prijatelja koji mogu pohvaliti proizvod ili razgovarati o njegovoj neučinkovitosti. Ako vam bol u zglobovima i mišićima neprestano prati, a ne rezultat istezanja, pretjeranog izlaganja ili teškog treniranja, preporučuje se žaliti se liječniku. Možda, uz patch "Ketonal Thermo", dodijelit ćete dodatne lijekove. Dobro zdravlje!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Svijeće "Ketonal" - primjena pripravkaSvijeće "Ketonal" - primjena pripravka
Upute za žbuku `Salonpass`Upute za žbuku `Salonpass`
NSAR. Mast "Ketonal". Upute za uporabuNSAR. Mast "Ketonal". Upute za uporabu
Kontracepcijska krpa. Mišljenje. opisKontracepcijska krpa. Mišljenje. opis
Novi lijek protiv bolova i protuupalni lijek `Nanoplast`: potrošački preglediNovi lijek protiv bolova i protuupalni lijek `Nanoplast`: potrošački pregledi
Cosmopor - žbuka za zaštitu ranaCosmopor - žbuka za zaštitu rana
Injekcije "Ketonal". Opis pripravka. instrukcijaInjekcije "Ketonal". Opis pripravka. instrukcija
Recenzije: `Nanoplast Forte`. Mišljenje stručnjaka o anestetičkom protuupalnom…Recenzije: `Nanoplast Forte`. Mišljenje stručnjaka o anestetičkom protuupalnom…
Kineski žbuka za bol u zglobovima: recenzijeKineski žbuka za bol u zglobovima: recenzije
"Ketoprofen" (gel): upute za uporabu, recenzije, opis, cijena"Ketoprofen" (gel): upute za uporabu, recenzije, opis, cijena
» » Zagrijavanje ketonalnog žbuke: upute za upotrebu, sastav i pregled
LiveInternet