Koliko dugo prije trudnoće može biti prekinuto i kako to učiniti sigurno

Neplanirana trudnoća često se javlja kada je žena manje spremna za nju. Naravno, neke trudnice da nakon što se dogodilo, morate roditi, ali većina posezala za medicinske pomoći i prekida trudnoće. Prije je pobačaj potrebno konzultirati svog liječnika i saznati na koje vrijeme se može prekinuti trudnoću, proći ispit položiti potrebne testove za utvrđivanje lokalizaciju fetalnih jaja.

sadržaj

  Koliko dugo prije nego što se trudnoća može prekinutiDakle, u našoj zemlji pobačaj je dozvoljen do 12 tjedana, računajući od datuma posljednjeg menstruacije.

  To razdoblje mora nužno biti potvrđeno rezultatima ultrazvuka.

  Korištenje ultrazvuka također potvrđuje da je trudnoća maternica, i saznati broj voća.

  Naravno, ako pokušate prekinuti trudnoća u ranoj dobi, onda možete uzrokovati manje oštećenja tijela žene.  Na primjer, ako je razdoblje od više od 7 tjedana i trudnoće i dalje razvija, to se obično provodi na abortus, ili kako ga nazivaju, „čišćenje”. Prekinite trudnoću u ranoj dobi

  Ovo je kirurška operacija, intervencija u tijelu žene. Cerviks se povećava, poseban instrument ubacuje se u maternicu, čime se njezina šupljina strugati. Važno je napomenuti da je ovaj postupak obavljaju liječnici gotovo na dodir.

  Ako ne želite biti tretirani s konvencionalnim strugalicama, onda je najbolje znati koliko dugo možete raskinuti trudnoću. Ako se obratite liječniku prije 7 tjedana, možda ćete dobiti vakumski pobačaj. Struganjem se razlikuje po tome što je voće nije izbačen s posebnim zakrivljenim lopaticama i isisava iz maternice vakuumu. Sama postupka se ne razlikuje od uobičajenog pobačaja: u vratu postaviti dilatatora i maternica se umetnu u cijev povezanu na vakuum pumpu. Kratkoročno, fetus je potpuno ispražnjen. Ako je vakuum abortus obaviti kasnije, a zatim samo neki dijelovi djeteta mogu biti povučeni vakuumom, a za potpuno čišćenje uterine šupljine još uvijek je potrebno obaviti uobičajene struganje.

  Prekid trudnoće s tabletamaDakle, znajući koliko dugo je moguće prekinuti trudnoću s vakuumom, mnogi se ljudi obrati liječniku čim vide pozitivan test trudnoće. Međutim, moderni liječnici koji prate pojavu novih lijekova, u trajanju do 7 tjedana, mogu preporučiti medicinski pobačaj. Zapravo, ovo je najmanje traumatska metoda. Da bi prekinuli trudnoću s pilulama, dovoljno se obratiti nadležnom stručnjaku na vrijeme. Dakle, ranije da se izvrši takav pobačaj, to su veće šanse za povoljan ishod, bez posljedica za ženu. Nedostatak kirurških intervencija i potreba snažnog otvaranja cerviksa omogućuju tijelu da se oporavi mnogo brže nakon medicinskog pobačaja.

  Prekidi se mogu napraviti kasnije, ali samo ako za to postoji medicinska oznaka. Naravno, u svakom slučaju samo liječnik treba odrediti prije nego što je moguće prekid trudnoće i na koji način je to bolje.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako odrediti ektopičnu trudnoću i što je iza ovog problemaKako odrediti ektopičnu trudnoću i što je iza ovog problema
  Prekid trudnoće kod kuće nije samo neučinkovit, već i vrlo opasanPrekid trudnoće kod kuće nije samo neučinkovit, već i vrlo opasan
  Je li moguće spriječiti pobačaj kod kuće?Je li moguće spriječiti pobačaj kod kuće?
  Velvet pobačaj je učinkovit način prekinuti trudnoćuVelvet pobačaj je učinkovit način prekinuti trudnoću
  Mogu li zatrudnjeti nakon pobačaja?Mogu li zatrudnjeti nakon pobačaja?
  Život nakon pobačaja. Važno je znatiŽivot nakon pobačaja. Važno je znati
  Pobačaj u 8. tjednu trudnoćePobačaj u 8. tjednu trudnoće
  Umjetni pobačaj: što je to? Indikacije i kontraindikacijeUmjetni pobačaj: što je to? Indikacije i kontraindikacije
  U koje vrijeme mogu imati pobačaj?U koje vrijeme mogu imati pobačaj?
  Koliko vremena možete zaustaviti trudnoću s tabletama, koliko tjedana?Koliko vremena možete zaustaviti trudnoću s tabletama, koliko tjedana?
  » » Koliko dugo prije trudnoće može biti prekinuto i kako to učiniti sigurno
  LiveInternet