Svijeća `Polizhinaks` u trudnoći: upute o primjeni, svojstva i odgovori

Pripravak "Polizhinaks" tijekom trudnoće često se propisuje u slučaju pojave vaginalnih infekcija. To je antibiotski učinkovito sredstvo koje je prije svega namijenjeno borbi protiv gljivičnih infekcija.

Kada je lijek propisan?

U nekim slučajevima, žene tijekom trudnoće mogu se suočiti s nepoželjnim i vrlo specifičnim bolestima, kao što su poremećaji mikroflora i kandidijaza. Takve bolesti mogu se očitovati neugodnim simptomima, a također prijete razvoju fetusa. Ova opasnost leži u činjenici da će, kada se dijete rodi, morati proći kroz zaražene putove zaražene zarazom. Stoga, u tim slučajevima, označite "Polizhinaks". Uzima se za liječenje:

 • upala cerviksa;
 • vaginalna upala;
 • patologije koje su izazvale parazitske i infektivne patogene.

"Polizhinaks" tijekom trudnoće mogu se propisati ako se dijagnosticiraju mješovite zarazne bolesti, izazvane osjetljive mikroflore. Često ove svijeće uzimaju žene s mješovitim vaginitisom. Ovaj se lijek također preporuča za razvoj bakterijske nespecifične i gljivične vaginitis.

Osim toga, ovaj lijek dobro se koristi za preventivne svrhe. Koristi se za ublažavanje šanse ponovnog pojavljivanja infekcijskih i gljivičnih komplikacija prije operacije i intrauterini pregled. Također, ove svijeće propisane su ženama prije histerije i drugih specifičnih dijagnostičkih aktivnosti.

To potvrđuju upute Polizhinama. U trudnoći to je osobito nužno.

Farmakološko djelovanje

Ovaj lijek ima antibakterijske i antifungalne učinke za lokalnu uporabu u ginekologiji. Također je sposoban za baktericidno djelovanje. Djeluje na gram pozitivne organizme. Trofički procesi u ovojnica vagine znatno se poboljšavaju.

Jesu li svijeće "Polizhinaks" sigurne tijekom trudnoće? O ovom daljnjem.

farmakokinetika

Lijek se ravnomjerno širi preko sluznice vagine, tako da ima lokalni fungicidni i baktericidni učinak. Lijek se gotovo ne apsorbira sa površina sluznice vagine.

Koji je lijek?

"Polizhinaks" je složen ljekoviti pripravak koji se izdaje u obliku svijeća. Sadrži tvari kao što su nystatin, neomicin i polimixin. Takve svijeće često su propisane ženi tijekom trudnoće, jer uspješno uklanjaju patogene mikroorganizme koji mogu pridonijeti upalu u vagini. Ovaj lijek je također poznat po svojoj sposobnosti da ponovno oživi vaginalne metaboličke reakcije. U pozadini primjene "Polizhinaka" tijekom trudnoće, obnavlja se sluznica, na koju utječe upala.

Trudnica s dijagnozom gljivične bolesti bi trebala koristiti ovaj lijek svaki dan. Potrebno je unijeti svijeću u vaginu prije odlaska u krevet. Nakon uvođenja svijeća, ona se uspješno otapa unutra. Tada se tvar distribuira preko vaginalne sluznice.

Ove svijeće imaju drugačiji oblik. Najnapredniji oblik dostupan je na svijećama "Polizinaks virgo". Izgledaju poput dugih kapsula, koje su pogodne za ulazak. Prije uporabe, potrebno je odrezati gornji dio kapsule i umetnuti gel-sličnu tvar u vaginu. Uobičajene svijeće izgledaju poput okruglih kapsula, koje moraju biti potpuno unesene. Ponekad je malo teško.

Indikacije za uporabu lijeka

"Polizinaks" tijekom trudnoće propisane su za liječenje upalnih i zaraznih bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima:

 • miješani vaginitis;
 • vulvovaginitis;
 • gljivični vaginitis;
 • nespecifični vaginitis;
 • cervicovaginitis.


Koristi se za sprečavanje infektivnih i upalnih bolesti:

 • prije i poslije dijatermoagulacije cerviksa;
 • prije operativne intervencije na području genitalnih organa;
 • prije intrauterinih dijagnostičkih aktivnosti;
 • prije rođenja.
  primjena

doza

Jedna kapsula lijeka mora biti duboko umetnuta u vaginu, koja se koristi prije kreveta. Tijek liječenja obično je 12 dana, za profilaksu se primjenjuje 6 dana.

Ako je jedna ili više doza propušteno, potrebno je nastaviti terapiju u uobičajenoj dozi.

Nuspojava

Alergijska reakcija na supozitorije "Polizinake" je moguća. U trudnoći treba obratiti pažnju na reakcije tijela. Uz dugotrajnu uporabu može se primijetiti sistemska pojava nuspojava aminoglikozida.

Kontraindikacija uporabe lijeka će biti visoka osjetljivost i individualna netolerancija na komponente lijeka.

Primjena lijeka tijekom trudnoće i dojenja

Ženama treba obavijestiti da se "Polizhinax" tijekom trudnoće ne preporuča bez konzultacija s ginekologom. Također, izbjegavajte korištenje ovog lijeka u vrijeme dojenja.

Posebne upute za trudnice

Mnoge se žene pitaju je li moguće koristiti "Polizinax" tijekom trudnoće? Stručnjaci i dalje traže odgovor na ovo pitanje. Upute navode da ovaj lijek nije zabranjen tijekom trudnoće. A kad dođe drugi i treći trimestar trudnoće, takve se svijeće mogu koristiti samo za liječnički recept. I liječnik propisuje ovaj lijek ženama u drugom ili trećem tromjesečju samo ako njegova korist premašuje njegove percipirane rizike.

Nije preporučljivo koristiti proizvod tijekom razdoblja laktacije. Ali ako je "Polizinaks" imenovan za vrijeme dojenja, djetetu bi trebalo dati umjetnu prehranu za vrijeme korištenja droga. Korištenje svijeća često se brine za žene u drugom i trećem tromjesečju, jer upute navode da ovaj lijek nije siguran. Ovo je antibiotik moćan lijek. A kada liječnik propisuje "Polizinake" tijekom trudnoće u trećem tromjesečju, to znači da će procijenjeni rizik biti nizak.

Značajke korištenja

Normalno, ove svijeće su propisane ženama koje nisu u drugom i trećem tromjesečju, ali prije rođenja. To se odnosi na one žene koje su pod rizikom za razvoj nenormalnih infekcija. Kada dođe drugi i treći trimestir, "Polizhinax" je propisana ako postoji ektopična trudnoća, zamrznuta trudnoća ili česte upalne bolesti u povijesti. Takve svijeće se također koriste u slučajevima kada je djevojka vrlo rano počela seksati.

Trebate unijeti kapsulu ne češće nego jednom dnevno kada dođe drugi i treći trimestar. Kako se recenzije mogu pokazati, uporaba svijeća za šest dana je učinkovita u 23 tjedna.

Svijeće se često upotrebljavaju za liječenje gnojovke. Treba napomenuti da recenzije većine pacijenata potvrđuju da je "Polizhinax" vrlo učinkovit i moćan lijek za kandidijazu, koji može eliminirati sve neugodne simptome, kao i spriječiti daljnje zaraze. Mnoge žene vole ovaj lijek, budući da su zadovoljni omjerom "cijena", proizvod ima visoku produktivnost po prihvatljivoj cijeni.

No, postoje i izvještaji o pojavi nuspojava, ali takve su situacije iznimno rijetke i uzrokovane nizom predisponirajućih čimbenika. Tako je u ovom slučaju takva stvar "individualna djelotvornost", kada je jedna žena "pristupila" ovim svijećama, dok su druge pokazale svoju apsolutnu beskorisnost.

Ipak, "Polizhinaks" tijekom trudnoće imaju dobar učinak. Prema brojnim pregledima žena, možete shvatiti da ovaj alat nije utjecao na zdravlje djeteta. No, treba podsjetiti na potrebu savjetovanja s liječnikom o upotrebi ovog lijeka tijekom trudnoće.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
"Polizhinaks" kod dojenja - koristi ili štetu?"Polizhinaks" kod dojenja - koristi ili štetu?
Antifungalna vaginalna svijeća `Lomexin`: upute za uporabuAntifungalna vaginalna svijeća `Lomexin`: upute za uporabu
Vaginalne kapsule `Polizhinax` (svijeće): upute za uporabu i stručne povratne…Vaginalne kapsule `Polizhinax` (svijeće): upute za uporabu i stručne povratne…
Analogni "Terginana", i njegova distribucija u ginekološkoj praksiAnalogni "Terginana", i njegova distribucija u ginekološkoj praksi
Učinkovite svijeće od upale u ginekologijiUčinkovite svijeće od upale u ginekologiji
"Polizhinaks": analozi. "Terzhinan" ili "Polizhinaks" - što je bolje?"Polizhinaks": analozi. "Terzhinan" ili "Polizhinaks" - što je bolje?
"Bioselak": upute o uporabi pripravka"Bioselak": upute o uporabi pripravka
Najbolje svijeće iz vaginitis: recenzijeNajbolje svijeće iz vaginitis: recenzije
Primjena "McMiore" svijeća tijekom trudnoće: priručnik, svjedočanstvaPrimjena "McMiore" svijeća tijekom trudnoće: priručnik, svjedočanstva
Polizhinaks (svijeće) - značajke primjenePolizhinaks (svijeće) - značajke primjene
» » Svijeća `Polizhinaks` u trudnoći: upute o primjeni, svojstva i odgovori
LiveInternet