Analiza urina Nechiporenko: kako prikupiti biomaterijal za istraživanje?

Trudnoća je poseban stupanj u životu svake žene. I u ovom trenutku, svaka dama je najranjiviji, jer ona je odgovorna ne samo za svoje zdravlje i život, već i za nerođeno dijete. Stoga trudnice često trebaju poduzeti dodatne testove, od kojih je jedan - test urina za Nechiporenko.

test urina za nechyporenko kako prikupiti

Zašto je to nužno?

Ako ginekolozi imaju neka pitanja nakon rezultata opće analize urina trudnice, dodatna istraživanja mogu se dodijeliti ženi. Također, posebna pozornost je potrebna kada žena problemi s mokrenjem. Ovdje se u takvoj situaciji može imenovati analiza urina Nechiporenko. Kako prikupiti ispravno ovo biomaterično - to je ono što je vrijedno reći. Uostalom, to može ovisiti o rezultatima studije.

PripremaAko se žena mora predati analiza urina Nechiporenko, priprema tijela za ovo je važna faza. Dakle, prije svega trebate obratiti pažnju na prehranu dame nekoliko dana prije prikupljanja ove biomaterijala. Vrlo je obeshrabreno konzumirati oštru i slanu hranu, masnu hranu (to može utjecati na količinu protein u mokraći), i također jedu "bojenje" povrća i voća, kao što su, primjerice, repa ili mrkva.

Na mjestu boja urina, i prema tome, a rezultati mogu utjecati na unos određenih lijekova. Ako ih damo, potrebno je obavijestiti liječnika o tome. Također, nije preporučljivo jako opteretiti vaše tijelo fizičkim vježbama i uzimati alkoholna pića prije davanja testa (koja je međutim kontraindicirana tijekom trudnoće).

analiza urina pomoću nechichorenko pripreme

Na dan analize

Što još trebate uzeti u obzir ako želite proći urinalysis na Nechiporenko? Kako prikupiti biomaterijal - ovo je važna točka. Prije svega, to zahtijeva vrlo temeljitu higijenu ženske vanjske genitalije, što može utjecati na dobivene rezultate. Pere bolje s toplom prokuhanom vodom, možete s bebom sapunom.

Također je vrlo važno uzeti čistu posudu za skupljanje biomaterijala. Idealno: kupiti poseban jar u ljekarnama, potpuno je spreman za upotrebu. Ako se radi o jednostavnom loncu, prvo se mora temeljito oprati (možete s natrijom, to je jednostavno bez raznih kemikalija) i sterilizirati (u mikrovalnoj ili pećnici oko pet minuta). Samo sada možete otići do same zbirke urina.

Što je važno?

Što još trebate znati ako trebate proći test urina za Nechiporenko? Kako pravilno sakupiti biomaterijal? Prije nego što skupite ženu, bolje je zatvoriti ulazak vagine s pamučnim diskom tako da čestice koje ne trebaju biti prisutne u mokraći ne slučajno ulaze u staklenku. To može ovisiti o rezultatu studije. Potrebno je skupiti ujutro ujutro urin, dvije sekunde prije mokrenja u toaletu. Potrebna količina biomaterijala za ispitivanje je oko 150 ml.

rezultati urinarne analize nechiporenko

skladištenje

Dakle, dama mora proći urin analizu na Nechiporenko. Kako skupljati urin - već smo shvatili. Sada moram reći o nekim nijansama. Na primjer, bolje je prikupiti biomaterijal za sat ili dva prije stavljanja u laboratorij. Za pohranu sakupljenog urina duže od pet sati vrlo je obeshrabreno, rezultati analize mogu biti iskrivljeni. Također urin se ne može staviti u hladnjak ili izložiti suncu.

rezultati

Da biste vidjeli rezultate analize urina na Nechiporenko treba samo liječnika. Izvući će zaključke o tome koliko biomaterijala sadrži leukocite, crvene krvne stanice i cilindre, i da li postoje proteini, bakterije i epitelnih stanica.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako pravilno poslati test urina?Kako pravilno poslati test urina?
Analiza urina Nechiporenko. Kako ga pravilno montirati?Analiza urina Nechiporenko. Kako ga pravilno montirati?
Što će `reći` analizu urina (dekodiranje) u djeceŠto će `reći` analizu urina (dekodiranje) u djece
Što pokazuju analize urina za Nechiporenko? Da bi dešifrirala urinalizu Nechiporenko. Kako uzeti…Što pokazuju analize urina za Nechiporenko? Da bi dešifrirala urinalizu Nechiporenko. Kako uzeti…
Dnevna diureza, ili Kako prikupiti dnevni urinDnevna diureza, ili Kako prikupiti dnevni urin
Analiza urina tijekom trudnoće Nechiporenko. Analiza dnevne urineAnaliza urina tijekom trudnoće Nechiporenko. Analiza dnevne urine
Buck-uraniti urin tijekom trudnoće: opis analize. Kako proći mokrenje sjemenki sjemenki?Buck-uraniti urin tijekom trudnoće: opis analize. Kako proći mokrenje sjemenki sjemenki?
Što može pokazati urina? Rezultati ispitivanja urina: transkripcijaŠto može pokazati urina? Rezultati ispitivanja urina: transkripcija
Koliko je urina potrebna za analizu urina? Potrebni volumen urina za analizuKoliko je urina potrebna za analizu urina? Potrebni volumen urina za analizu
Koliko je urina potrebna za opću analizu djeteta i odrasle osobeKoliko je urina potrebna za opću analizu djeteta i odrasle osobe
» » Analiza urina Nechiporenko: kako prikupiti biomaterijal za istraživanje?