Kako podučiti dijete da puzi na sva četiri? Saznajte kako to učiniti s njim

Dijete je prešlo polugodišnju granicu i aktivno se razvija. Prostor oko njega postupno se širi, bliži i bliži postaje golemi svijet koji je za nas odrasli. Svijet koji još treba istražiti. Ovaj posao nije lako, a dijete mora biti spremno za to. Čak i unatoč želji pape i majke što je prije moguće kako bi ga naučilo da se samostalno kreće - da puze.

Kako podučavati dijete da puzi na sva četiriOvo nije toliko problem "kako" poučiti dijete da puzi na sva četiri, koliko - "kada". Mišićni sustav

sadržaj

  beba prvo mora proći "testiranje" za spremnost na Veliki put. Ozbiljna prijava za ovo dijete čini, kada bez pomoći sa strane okreće se od leđa u trbuh i također, bez podrške, počinje sjesti. Nemojte ga žuriti, inače u budućnosti, on može imati problema s držanjem i poteškoćama u hodanju.

  Pripremna vježba beba može izvoditi od rođenja - gura noge iz ruke. Pushed jedan - onda mu dati priliku da gurnuti dalje, a drugi. To ne primjećuje, ali razvoj djeteta osjeća i jačanje mišića nogu.

  Ako uspješno prođe "test" - vrijeme za pokazivanje dječaka, da je rođen ne samo da laže, nego i da puze. U životu će se dogoditi važan događaj - uklonite prvi ograničivač svog životnog prostora, dajući mu više vremena da budu na podu. Moram li reći koliko je važno da dijete pomaže majci i ocu - ljudima koji su mu najdraži? Osjećajući se ugodno u njihovoj prisutnosti, beba će se smiriti i brzo odlučiti o novim akcijama za njega.

  Razvoj djetetaDokazana metoda, kako podučiti dijete da puzi na sve četiri - stvoriti za njega poticaj u obliku svijetle igračke na tako dalekoj udaljenosti da je mogao doći do njega s olovkom. Neka vrsta "obnovljena" igračka (šarena kugla) "pobjeći će" malo dalje - i beba će napraviti prvi aktivni pokušaj da se upušta u njega. Hura?

  Ne, još je malo rano. Morate ga naučiti kako se ispravno kretati. Ovo, opet, trebaju biti dokazani od strane roditelja, pomažući karabineru - podižući ga ispod trbuha, stvarajući potporu za noge.

  Kada dijete uči da stoji na koljenima, napravite ga tako da se naslanja na dno obrnutog plastičnog bazena visokog 25-30 cm. Mama pomno pomiče bazen, iza kojeg se dijete lagano kreće, tata - osigurava odostraga.

  Pomognite djetetuEksperimentirajući kako podučiti dijete da puzi na sva četiri, imajte na umu da mu je drugi važan događaj: po prvi put u životu, ne neko vrijeme mama ostavlja od njega, a on se makne od majke. Stoga, osoba koja ga je najdraža trebala mu je stalno biti vidljiva. Nikad ne odbijte dijete ako se plaši udaljenosti i želi "podnijeti". Budite strpljivi. Prije ili kasnije neodoljivi interes za Veliki Put će ostaviti za sobom "ručni način". Izvršite sve vježbe u obliku igre, s ljubavlju i ljubavlju.  Nemojte misliti da za svu djecu postoji samo jedan stil puzanja. Svatko razvija vlastitu verziju norme. No, u prosjeku dijete postaje "klizač" između pet mjeseci i jedne godine života.

  Vaši napori u vezi s poučavanjem djeteta za puzanje na svim četveronošcima bili su okrunjeni uspjehom? Uzmite se samo na svoje ruke i koljena. Pazite po čitavom perimetru apartmana i pogledajte svijet kroz oči djeteta. Svi objekti u vidnom polju, koji predstavljaju potencijalnu opasnost za njega, trebaju biti uklonjeni na mjesto gdje ih samo odrasla osoba može dobiti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Razvoj djeteta: kad novorođenče počnu držati glavuRazvoj djeteta: kad novorođenče počnu držati glavu
  Kako podučiti dijete da spava cijelu noć. Korisni savjeti za roditeljeKako podučiti dijete da spava cijelu noć. Korisni savjeti za roditelje
  Koliko vremena dijete počinje hodati? Najčešći roditeljski upitKoliko vremena dijete počinje hodati? Najčešći roditeljski upit
  Kada će dijete početi držati glavu? Otkrit ćemo!Kada će dijete početi držati glavu? Otkrit ćemo!
  U kojem dobu djeca počinju sjesti? Otkrit ćemo!U kojem dobu djeca počinju sjesti? Otkrit ćemo!
  Kada dijete počinje prevrnuti: normu, značajke i preporukeKada dijete počinje prevrnuti: normu, značajke i preporuke
  LFK s ravnim nogama: deset jednostavnih vježbiLFK s ravnim nogama: deset jednostavnih vježbi
  Osjećaj slobode ili kada beba počne puzatiOsjećaj slobode ili kada beba počne puzati
  Dijete na 4 mjeseca ne preokreće se od trbuha na leđa, od leđa do trbuha: uzrociDijete na 4 mjeseca ne preokreće se od trbuha na leđa, od leđa do trbuha: uzroci
  Razvoj i težina djeteta u 3 mjeseca: što majka treba znati?Razvoj i težina djeteta u 3 mjeseca: što majka treba znati?
  » » Kako podučiti dijete da puzi na sva četiri? Saznajte kako to učiniti s njim
  LiveInternet