Kumovi

Rođenje djeteta važan je događaj u obitelji, ali roditelji će se suočiti s velikim brojem poteškoća prije nego što mogu udahnuti uzdah olakšanja. Obrazovanje osobe obuhvaća veliki broj komponenti jer je vrlo važno ne samo podučiti dijete čitati i pisati, dati mu obrazovanje, nego podići dostojanog člana društva stabilnim moralnim i duhovnim vrijednostima.

sadržaj

  U mnogim aspektima dječji kumnici trebaju se pobrinuti za duhovno odgoj djeteta. Mnogi ne razumiju svoj zadatak, krsteći dijete. Uostalom, to nije dar koji će sada dati svom kumu za rođendane, dane imena i druge blagdane, sada su odgovorni za vjeru bebe, njegov kršćanski odgoj.

  Sakrament krštenja smatra se jednim od najvažnijih događaja u ljudskom životu i simbolizira čišćenje i duhovno rođenje. Sam postupak zahtijeva trostruko uranjanje u vodu, kao simbol tri dana kad je Isus bio u grobnici, nakon čega se njegovo uskrsnuće dogodilo.

  Boškovi, ili, kako se i zovu, primatelji, povjereni su bebi i sada su drugi roditelji, pa je odgovornost za kršćansko odgoja leži upravo na njihovim ramenima.

  Teško je reći koje su motive roditelji vođeni odabirom kumova za njihovu bebu, ali postoji niz ograničenja koja treba unaprijed znati. Na primjer, prije svega roditelji ne mogu biti bogoštovlje za dijete, a nevjernici također ne mogu preuzeti takve dužnosti. Psihološki bolesni i moralno pali ne bi smjeli postati font s djetetom u rukama, a mala djeca nisu dopuštena na ovoj ceremoniji kao receptori. Muž i žena koji su u braku ne mogu biti bogoštovlje jednog djeteta, ali mogu krštiti svoju braću i sestre (na primjer, žena je djevojka i muž je dječak).

  Općenito, slijedeći kanonima crkve, dovoljno je samo jedan prijamnik da održi krštenje. Kuma je potrebna u slučajevima kada je osoba koja se krsti djevojčica, i obratno, kuma je potreban kada Krštenje dječaka. Ipak, tradicionalno bismo izabrali dva roditelja, jer to apsolutno ne proturječi statutu crkve.  Vjeruje se da je kuma koji brine o troškovima krštenja. Također mora kupiti poklon i križ svom kumu ili bogsonu. Ako je dijete još uvijek vrlo mala, križ najbolje nositi na širokoj vrpci, tako da dijete ne ošteti osjetljivu kožu na vratu.

  Kuma bi trebala kupiti krsni kit, koji uključuje šešir, košulju i kryžmu (ručnik ili pelen) - to je beba umotana u nju nakon fonta.

  Međutim, u suvremenoj stvarnosti, ne uvijek su kumovi financijski sposobni platiti sve konvencije, a glavna je njihova prisutnost i prihvaćanje odgovornosti za daljnji duhovni odgoj djeteta. Svaka crkva može zahtijevati svoje prisilno zapošljavanje, koje dijete mora krstiti.

  Obično, dar za dječji krštenje primatelji kupuju zajedno, isti križ i lanac srebra ili zlata.

  Ako ste među pozvanim gostima za takav obiteljski praznik, onda tradicionalno kao poklon možete predstaviti pokrivač za bebu, pelene, ryashonki, odjeću itd.

  Treba reći da prilikom odabira dječjih receptora nužno je davati prednost onim ljudima koji će kasnije moći dati djetetu odgovarajuće duhovno obrazovanje, okružuju ih brižno i ljubazno. Roditelji ne bi trebali tražiti materijalne pogodnosti u izboru kumova, vođeni razinom financijske sigurnosti kandidata. Božaci su prvenstveno mentori koji će pomoći djetetu da odabere svoj vlastiti način i odlučuje o prioritetima i vitalnih vrijednosti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Molitve za rođendan - vaš amuletMolitve za rođendan - vaš amulet
  Jesu li djeca krštena u postu? Odgovori na glavna pitanjaJesu li djeca krštena u postu? Odgovori na glavna pitanja
  Tko su Cuma i Cuma? A kakav bi odnos trebao povezati?Tko su Cuma i Cuma? A kakav bi odnos trebao povezati?
  Duhovno i moralno obrazovanje mlađih školskih učenika je neophodnoDuhovno i moralno obrazovanje mlađih školskih učenika je neophodno
  Krštenje djece: pravila, značajke, tradicije i znakoviKrštenje djece: pravila, značajke, tradicije i znakovi
  U kojim danima djeca krste u crkvi? U kojem dobu krstiti dijete?U kojim danima djeca krste u crkvi? U kojem dobu krstiti dijete?
  Pravoslavni obred: krštenje djeteta. Što trebate znati o mami?Pravoslavni obred: krštenje djeteta. Što trebate znati o mami?
  Krštenje djeteta: pravila obreda.Krštenje djeteta: pravila obreda.
  Intervju prije dječjeg krštenja: kako to pitajuIntervju prije dječjeg krštenja: kako to pitaju
  Mogu li odbiti biti kuma ili kuma? Tko može biti kumovci?Mogu li odbiti biti kuma ili kuma? Tko može biti kumovci?
  LiveInternet