Sakrament krštenja: pravila i obilježja obreda

tajna krštenje djeteta

sadržaj

  jedan je od glavnih događaja u životu svakog pravoslavca. Dan krštenja je drugi rođendan, ali ne odnosi se na fizički život, već na duhovni život. Na dan krštenja, dijete će stjecati svoj osobni anđeo čuvar koji će tijekom svog života ga čuvati od nevolja i nevolja.

  Kada je bolje izvršiti sakrament krštenja?

  sakrament krštenjaOvo pitanje nema jasan odgovor, jer se osoba može krstiti u bilo kojoj dobi. Imajte na umu da dijete do 7 godina, u pravilu, ne sudjeluje u odluci o krštenju, već od sedam godina neophodno je i njegov pristanak, a od 14. godine odluka o takvom važnom događaju može preuzeti sama osoba.

  Jednom kad je dijete bilo kršteno ili na osmom ili četrdesetom danu života, kada je žena bila čista nakon rođenja. Trenutačno ne postoje takve stroge zabrane i možete krstiti dijete u bilo kojem trenutku: u brzom, iu prvom mjesecu života, a malo kasnije, kada dijete postaje jači. Imajte na umu da se sakrament krštenja može izvoditi u bolnici, u slučajevima kad je dijete slabo ili bolesno.

  Tko bi trebao biti izabran od kumova?  Danas, kumovi su u većini slučajeva izabrani za osobnu sućut - prijatelje, rođake, dobre poznanike. Obično roditelji tako naglašavaju važnost osobe i približavaju mu se obitelji. sakrament krštenjaOvo nije loše, ali moramo se sjetiti da je kuma bio vrlo važna dužnost. Uostalom, to je kumovci koji su odgovorni za duhovni razvoj bebe, navikli su ga na crkvu, doveli ga do zajedništva i priznanja. Božanstvima je da osoba može tražiti pomoć i savjete, a oni, pak, moraju ga podržati u svakoj situaciji. Usput, dijete mora nužno imati dijete istog spola kao i njega, tako da dječak može imati samo kuma, djevojku - samo kumin.

  Jedna žena ne može krštiti jedno dijete, lud i nesposobne ljude, roditelje djeteta. Osim toga, kumovi moraju ispovjediti istu vjeru kao i dijete i njegovi roditelji.

  Sakrament krštenja: pravila i značajke obreda

  Pravilo krštenja pravilaTijekom krštenja svećenik čita molitvu tri puta, odvlačeći zle duhove, posvećujući vodu i uronjavajući dijete triput, čime ga pranje od originalnog grijeha. Nakon kupanja dijete se predaje jednom od kumova i stavlja na križ. Zatim se provodi krštenje.

  Nakon krštenja, poželjno je da križ ostaje na tijelu krštenih. Razmislite samo o veličini, a materijal, oblik i oznake nisu važni. Križ mora kupiti kumovi.

  Što se tiče dječje odjeće, to bi trebalo biti lagano i ugodno. U većini slučajeva dijete je kršteno u posebnoj košulji za krštenje koje, nakon svečanosti, ostaje u sjećanju. Ako smatrate znakove ljudi, ako je dijete bolesno, možete je obrisati s ručnikom, koje je dijete preuzelo iz fonta na dan krštenja. Tako je sakrament krštenja - uvođenje djeteta u crkvu - vrlo važan i odgovoran događaj u svom životu. Vrlo je važno uzeti ga sa svim ozbiljnošću i odgovornošću: odabrati kumove, crkvu, datum, odjeću i tako dalje.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Molitve za rođendan - vaš amuletMolitve za rođendan - vaš amulet
  Jesu li djeca krštena u postu? Odgovori na glavna pitanjaJesu li djeca krštena u postu? Odgovori na glavna pitanja
  Kako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicijeKako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicije
  Pričest nakon krštenja: značenje sakramenta. Prva pričest nakon krštenjaPričest nakon krštenja: značenje sakramenta. Prva pričest nakon krštenja
  Krštenje djece: pravila, značajke, tradicije i znakoviKrštenje djece: pravila, značajke, tradicije i znakovi
  U kojim danima djeca krste u crkvi? U kojem dobu krstiti dijete?U kojim danima djeca krste u crkvi? U kojem dobu krstiti dijete?
  Krštenje djeteta: pravila obreda.Krštenje djeteta: pravila obreda.
  Je li moguće prijeći drugo dijete? Pravila krštenjaJe li moguće prijeći drugo dijete? Pravila krštenja
  Je li moguće krštiti neudate djevojke djevojkama? Praznovjerja i prave preprekeJe li moguće krštiti neudate djevojke djevojkama? Praznovjerja i prave prepreke
  Što dati krštenju djeteta?Što dati krštenju djeteta?
  » » Sakrament krštenja: pravila i obilježja obreda
  LiveInternet