Kako napraviti krov metala s vlastitim rukama?

U mnogim aspektima, metalna pločica nadilazi druge premaze za krovište u obliku pocinčanog lima, škriljevca i bitumenskih šindri. Tipično, polaganje materijala povjereno je stručnjacima, no moguće je samostalno izvođenje instalacije.

Metalna pločica ima mnoge prednosti. Prvo, potrebno je dodijeliti malu težinu, koja doseže 6 kg po kvadratnom metru. Drugo, možete iskoristiti izbor boja koje nude proizvođači u širokom rasponu. Treće, metalna pločica je popravljiva i jednostavna za instalaciju. U materijalu nema štetnih komponenti, karakterizira visoka čvrstoća i otpornost na temperature. Toplinska ekspanzija je minimalna.

Što se tiče velike čvrstoće, postiže se ukrućivanjem rebara. Ako su listovi pravilno postavljeni, moći će izdržati opterećenja veća od 200 kg / m2. To vrijedi za platnene slojeve debljine 0,5 mm. Kao i svaki drugi materijal, opisane su njegove nedostatke. Jedan od njih izražen je povećanim šumom mehaničkim utjecajima. Međutim, taj se problem lako može riješiti postavljanjem sloja staklene vune.

Priprema za rad

Krovni pokrivač s metalnim pločicama

Prije nego što pokrijete krov metalnim pločicama, morat ćete se pobrinuti za dostupnost sljedećih alata:

 • škare za metal;
 • električne bušilice;
 • odvijač;
 • mjerni instrumenti;
 • marker;
 • ljestve;
 • dugi vladar;
 • traka za pričvršćivanje;
 • čekić;
 • sredstva za individualnu zaštitu.

Također ćete trebati materijale i to:

 • Brtvljenje;
 • krovne trake;
 • trake za krajeve;
 • samorezni vijci;
 • vodiči;
 • odbora;
 • crijep;
 • aerorolik;
 • ukrasni pokrov;
 • ploča.

Uz samorezne vijke, za njih je potrebno pripremiti podloške i brtve. Što se tiče ploča, njihov presjek bi trebao biti 2,5 × 10 cm.

Radite na zemlji

kako pokriti krov s metalnim pločicama

Ako imate pitanja o tome kako pokriti krov metalom, upoznajte se sa svim fazama rada. Jedan od prvih je priprema zaklade. Metalna pločica ima malu težinu pa se ne smije nanositi na armiranu površinu. Rad uključuje ugradnju konvencionalnog drvenog sanduka.

Udaljenost između letvica određuje se po veličini listova, tako da tijekom instalacije imate mogućnost uvlačiti vijke u letvice. Pri izračunu koraka trebate uzeti u obzir i lokaciju prozora. Skuteri ne smiju biti iznad njih.

Toplinska izolacija

Kako bi se isključio gubitak topline i buku pokrovnog materijala, potrebno je koristiti toplinsku izolaciju. Rafteri za to su prekriveni materijalom za sprečavanje prašine, na primjer, Yutafol ili Isospan. Sljedeći sloj će biti toplinska izolacija. Njegova debljina mora biti 25 cm ili manje.

Sloj je prekriven antioksidantnim filmom i pričvršćen na grede s drvenim blokovima. Između njih, materijal bi trebao malo objesiti. To će omogućiti ispuštanje kondenzata u odvod.

Peculiarnosti polaganja krovnih pita

krovište s metalnim krovovima

Krovni pokrivač s metalnim pločicama složena je mjera, koja uključuje postavljanje krovne kolače. Pruža barijeru za paru, koja je poseban film. Fiksiran je unutar rogova, sa strane kuće. Za to možete koristiti klamanje. Ova mjera omogućuje isključivanje kontakta pare s grijačem. Inače, truljenje će započeti u toplinskom izolacijskom sloju.

Iznad sustava trava je grijač. Mogu napraviti mineralnu vunu. Za hidroizolaciju, klasična inačica, prikladna je anti-kondenzat film ili difuznu membranu.

Osnovna pravila za ugradnju šindra

Ako ne namjeravate sami instalirati pokrovni materijal, možete koristiti usluge organizacija trećih strana ili pojedinaca koji su specijalizirani za ovu vrstu posla. Obično jedan kvadratni metar trga košta 1.500 rubalja, od čega možete odrediti cijenu krova. Da biste to učinili, površina mora biti pomnožena s cijenom od jednog četvornog metra.

Ako namjeravate sami instalirati materijal, upoznajte se s tehnologijom. Prva faza uključuje postavljanje ploče na jedan od dva načina. Ako počnete planirati s desne strane, novi platno će biti postavljen na prethodnu. Točna instalacija uključuje polaganje 4 listova s ​​preklapanjem.

Tkanine se oduzimaju, izravnavaju, a zatim se pridruže jednim odvijačem. Spojnice moraju biti visoke kvalitete, jer ovisi o životu premaza. Vijci moraju biti pocinčani, obično imaju brtvene glave od propilen gume. To će osigurati da rupe budu ispunjene maksimalnom nepropusnošću prilikom uvijanja.

Na mjestu gdje će se pridružiti četiri listića pojavit će se zadebljanje. Uklanja se, za koji je dio kuta odsječen. Alternativno rješenje možete upotrijebiti izravnavanjem kapilarnog jarakova koji se nalazi ispod crtice za žigosanje.

Savjeti za ugradnju metala

izrezali smo krov metalnim pločicama

Prije polaganja prvog limeta metalnih krovova za krov, morate napraviti još jednu sanduk, koja će biti smještena na vrhu slojem vodonepropusnosti. Prvi red je poravnat duž vijenca. Nosač je usredotočen. Do kraja vijka ne treba pijan, jer će ga kasnije morati ukloniti. Druga tkanina nalazi se s preklapanjem.

Nakon toga, listovi su čvrsto pričvršćeni. To će stvoriti cijeli niz. S izuzetkom posljednjeg listova, sve prethodne su pričvršćene na sanduku. Posljednji platno pričvršćeno je samo nakon postavljanja drugog reda.

Krov krova pokriven je metalom na takav način da se u drugom redu može platno horizontalno poravnati. Da biste to učinili, na prvi se način ne treba čvrsto pričvrstiti. Nakon što su položeni svi listovi, krovni vijci se mogu uvijati koliko god će ići. Ugradnja hrpta obavlja se u posljednjem zavoju. Glave vijaka moraju biti prikladne za materijal prema shemi boja i imati gumenu brtvu kako bi se osigurala vodonepropusnost.

Ugradnja krova od metala treba pratiti poštivanje sigurnosnih mjera. Morate se sjetiti da je materijal lagan, pa ga može nositi vjetar. To se odnosi ne samo na one slike koje su na krovu, ali i na tlu. Radnici ne smiju biti u cipelama s čvrstim potplatom. Važno je tijekom instalacije isključiti učinak na vrh vala.

Nemojte koračati na punoj ploči. Prilikom kretanja na metalnoj pločici, preporuča se postavljanje noge okomito na rampu. Prilikom postavljanja krova metalnih krovova vlastitim rukama potrebno je koristiti zaštitne rukavice.

Ugradnja dodatnih elemenata

ugradnja krova od metala

Možete sami raditi na krovnim krovovima. To će uštedjeti u materijalnom planu i istovremeno samostalno započeti novu vrstu aktivnosti. Ako ste među onima koji namjeravaju sami raditi, trebali biste znati da su završne trake pričvršćene preklapanjem, čija je širina 2 cm. Veličina vala mora biti prilagođena širini rampe. Inače, češalj može završiti na zabatu.Dalje, trebate dodati krovnu traku, a između njega i tkanine materijala stavite dodatni sloj brtvila. Prilikom postavljanja prozora ili cijevi smještenih ispod grebena, potrebno je koristiti listove s jednim modulom. Za svaku stavku trebate 2 komada.

Kada kuća ima krov s kosim rampama, antena se postavlja između trake hrpta i materijala. Isključuje prodiranje sedimenata pod potkovu. Potonji je pričvršćen na letvice, koji su na krajevima strukture. Da bi se to učinilo potrebno je izračunom osigurati visinu od 3 cm.

Ako je klizanje ravno, svi elementi su pričvršćeni s preklapanjem. U slučaju polukružnog oblika, učvršćivanje se mora provesti duž linija profila. Ako odlučite dogovoriti krov od metala, morate uzeti u obzir kut nagiba. Kada prelazi 45 stupnjeva, kompatibilnost modela grebena s kutom mora se izračunati pojedinačno. Bez toga, možete se suočiti s nevoljama, sve do potrebe za zamjenom krovova. Klizaljke klizača mogu se savijati i ukloniti ako je potrebno, tako da elementi ponavljaju kut krova.

Uređenje doline

Prilikom ugradnje krova od metala potrebna je dodatna ploča za svaku dolinu. Instalacija se provodi odozdo i osigurava preklapanje do 30 cm, donja šipka je odrezana ispod linije vijenca, ova prirubnica je flanirana. Ispod njega i greben je stavljen pečat. Između mreža i osi treba postojati praznina od 10 cm ili manje.

Dalje od linije za pečenje otprilike 1,5 cm, pričvrstite vijke u listove. Spojnice moraju biti izrađene od 25 cm od osovine doline. Ako je sve ispravno obavljeno, ploča u zatvaračima mora biti u dodiru s pločom. Ako dođe do pogrešaka, pričvršćenje se nalazi na drugim mjestima, a na površinskim se površinama stvaraju praznine koje kasnije postaju mjesta propuštanja.

Da biste pokrili obrezane listove, trebali biste upotrijebiti dekorativne jastučiće. Kada ih instalirate, morate zapamtiti neke važne točke. Na primjer, instalacija bi trebala početi odozdo prema gore. Nema potrebe položiti pečat između pokrovne ploče i pločice. Bit će potrebno osigurati preklapanje od 10 cm.

Vijci za samoljepljivanje koriste se za osiguranje jastučića koji ne bi trebali oštetiti dolinu. Obično je početak i kraj potonje smješten na padini. Ako je riječ o postavljanju prozorskog prozora, potrebno je položiti odvojenu ploču ispod doline. Za prozor na platnu napravljen je izrez, a uz zidove postoji i brtveni materijal. Preklopni okvir preklapa se preko šipke. Sada možete popraviti tračnice doline, koje su prethodno odrezane na rubovima. Dijelovi koji idu dalje, moraju se čvrsto pridržavati pločica šindra.

Rad s nagibima trokutastog ili trapezoidnog oblika

Krov od metala može imati trapezoidne ili trokutaste padine. Prilikom rada na njima potrebni su dodatni stupići. Oni bi trebali biti smješteni na obje strane grebena, tj. Duž linije savijanja krova. Zatim možete nastaviti instalirati okvir vijenca i raditi na sanduku. Zatim se gradi sustav vijenca.

Popločavanje se provodi duž linije jednog od rubova. Prva ploča treba biti poravnata duž ruba strehe. Između rez kutak mreže treba izdržati udaljenosti veće od 10 cm. Kada se instalacija provodi grebena čvorova trake poravnate na uglu grebena.

Kada se koristi ravna crta, odsječen je na uglovima. Ako govorimo o polukružnom klizanju, potreban je dodatni čep. Poželjno je da je to plastično. Krov od metalnih pločica imat će štapić grebena koji se uklapa duž osi grebena. To je lako ako su kutovi klizaljki identični. Ako su različiti, onda će posao biti nešto složeniji. Kako bi se provjerila blizina klizaljki, potrebno je koristiti ugrađenu traku svijetle boje.

metalni krovni lim za krovove

Ugradnja postolja

Krovni lim za krov će se savijati, ako ne drži ispravnu udaljenost između greda. To je 90 cm ili manje. Uporaba u radu zahtijeva izrazito suhe grede, koje su prethodno natopljene antiseptičkim. Da bi sustav trapeca bio krut, potrebno je dodatno popraviti ploču od vješalice ili prednju ploču. Potonji je priključen na kraj sustava.

Soffits ili podstava koriste se za podnošenje krovnih presjeka. Kada na koži nema otvora za prozračivanje, oni se izrađuju samostalno. U tom slučaju možete pomoći izbušiti i izbušiti. Ako se obloga sastoji od drva, se pomiješa s antifungalnog sastava, a zatim su obojene s lakom. Nakon što su rogovi će biti postavljen, vi ste spremni za ugradnju pare i toplinske izolacije i hidroizolacije, sve to se naziva „kolača”.

Dimenzije krovnog materijala

Pokrovni materijal opisan u članku eksterijera oponaša konvencionalni klasični premaz, koji se naziva pločica. Temelj je valjani čelik, a u procesu proizvodnje koristi se posebna oprema koja omogućuje oblikovanje profila. Na tržištu postoji metalni krov za krovove, čija se veličina može razlikovati ovisno o proizvođaču. Stjecanje proizvoda iz tvornice "Metalloprofil", radit ćete s pločama čija ukupna duljina varira od 500 do 3650 mm. Preklapanje duž duljine je 150 mm. Korisna duljina je granica od 350 do 3.500 mm.

Instalateri imaju koncepte poput pune širine, preklapaju se dužine i korisne širine. U metalnoj pločici gore spomenutog proizvođača, ovi parametri su 1 190, 90 i 1 100 mm. Kupnjom tvrtke proizvode Grand liniju, možete postati vlasnik pokriva materijala, ukupna duljina koja može biti jednaka slici od 480 do 3630 mm. Preklapanje duljine u ovom slučaju je manje i 130 mm. Korisna duljina ostaje ista kao u slučaju "metalnih profila". To se ne može reći o ukupnoj širini i širini preklapanja, koji su 1 180 i 80 mm. Korisna širina ostaje ista.

Izvršavanje izračuna

Svi majstori koji nisu ranije susreli polaganje pokrovnog materijala pitali su se kako odrediti koliko će ploča biti potrebna za krov. Prva stvar koju trebate odlučiti je što će vas metalni tanjur odgovarati. Standardne opcije su: jedan modul, tri modula, šest modula, deset modula.

Jedan modul je šest valova, udaljenost između kojih je jednaka 35 cm. Da bi se izračunao koliko redova će imati krov s veličinom listova rampa dužine trebaju biti podijeljeni u radne širine trake. Rezultat bi trebao biti zaokružen. Radna širina - dio je mreže koja nije pokrivena s instalacijom sljedeći list. Za određivanje tog parametra, ukupna širina je potrebno oduzimati preklapanja, što je otprilike 8 cm.

U cilju provedbe izračun na metalni krov, može se razmotriti primjer kada je nagib krova iznosi 7 m, dok je radna širina od 1,2 m. Potrebno je podijeliti prvu znamenku druge, koja će dobiti 5,83. To bi trebao biti zaokružena na 6. To znači da rampa će biti 6 redova. To će odrediti broj redaka za svaku rampu.

Morat ćete izračunati čak i duljinu niza, za ovu udaljenosti od strehe do sljemena mora biti dodan u dužini strehe. Na dobiveni rezultat dodaje se broj redaka, koji se prvo mora pomnožiti s 0,15 cm, što je jednako preklapanju.

Radite na trokutastoj rampi

Ako vaša kuća ima krov složene konstrukcije, to vas ne bi trebalo zaustaviti. To je zato što se profilirani listovi mogu koristiti za krovove bilo koje konfiguracije. No, za kompetentan uređaj krovnog ili krovnog krova, morate djelovati na drugačiju tehnologiju. Krov pod metalom, ako ima trokutasti oblik na području rampe, trebao bi biti pripremljen. Da biste to učinili, pronađite središnju točku izbočine i nacrtajte osi.

S prvim listom izvršene su slične radnje. U biti se kombiniraju osi listova i rampa. Istodobno treba provjeriti horizontalnost i vertikalnost. Istodobno, list je pričvršćen vijkom na središnjoj točki na gornjem rubu. Kada se krov kuće instalira iz metalne pločice, ploče se postavljaju lijevo i desno od središnjeg dijela premaza. Djelovati u ovom slučaju nužno je tradicionalnom metodom. Nakon što je platno instalirano, njihov se višak treba odrezati.

Kako rezati i postavljati materijal će biti više zgodan ako koristite domaće Chertok. Moguće je izgraditi četiri daske, širine od kojih je 10 cm. Pronađite elemente potrebne paralelne para i povezani međusobno zglobno. Čim krovu metala, fotografija koje možete vidjeti u članku je završen, možete nastaviti s walk-through elemenata instalacija širom komunikacije, cijevi i antena. Komponente krova kolača na križanju područja moraju biti zapečaćene ljepljivom trakom. Šavovi su ispunjeni brtvilom.

veličina metalnog krovišta za krov

Informacije u zaključku

Krovni metalni krov mogu biti popraćeni nekim poteškoćama. Ali ako strogo slijedite sve suptilnosti tehnologije, nećete morati mijenjati premaz nekoliko godina nakon završetka rada.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vinilne podne pločice: svjedočanstva koja će vam pomoći!Vinilne podne pločice: svjedočanstva koja će vam pomoći!
Odabiremo materijal za krovne radove: što je bolje - metalni ili valoviti karton?Odabiremo materijal za krovne radove: što je bolje - metalni ili valoviti karton?
Koliko košta da se crijep stavlja u kupaonicu?Koliko košta da se crijep stavlja u kupaonicu?
Kako odabrati najbolji krovni materijal za krov. Vrste krovnog materijala za krovoveKako odabrati najbolji krovni materijal za krov. Vrste krovnog materijala za krovove
Fleksibilne šindre: recenzije. Fleksibilna pločica ili metal: što je bolje?Fleksibilne šindre: recenzije. Fleksibilna pločica ili metal: što je bolje?
Metalna pločica finski. Recenzije i specifikacijeMetalna pločica finski. Recenzije i specifikacije
Metal cascade `Cascade` - snaga i originalnost dizajna dugi niz godinaMetal cascade `Cascade` - snaga i originalnost dizajna dugi niz godina
Koji je metal bolji? Specifikacije, cijene, recenzijeKoji je metal bolji? Specifikacije, cijene, recenzije
Dimenzije metalnih krovova: duljina, debljinaDimenzije metalnih krovova: duljina, debljina
Pločice: vrste, vrste, opis, fotografija, recenzijePločice: vrste, vrste, opis, fotografija, recenzije
» » Kako napraviti krov metala s vlastitim rukama?
LiveInternet