Kako napraviti zeca? Podrobna uputa

Život izvan gradskih granica privlači mnoge danas, nema prirodne ispraznosti u prirodi i možete uživati ​​u svježem zraku u takvim uvjetima. Na vašem mjestu možete uzgajati biljke, ali se možete ograničiti na cvijeće. Postupno, ideja može doći na pamet ako ne uzgajamo životinje. Ako govorimo o kunićima, onda bi trebali graditi kuću.

Odabir optimalnih veličina kunića

zec s vlastitim fotografijama

Prije nego što počnete graditi kuću zubiju vlastitim rukama, razmislite o fotografiji takvih zgrada. Osim toga, posebno je važno uzeti u obzir veličinu kuće. Do danas postoje određeni parametri koje treba slijediti.

Za smještaj dvije odrasle osobe potrebno je izgraditi dvoranu. Dužina može biti 140 cm ili više, a širina mora imati granicu od 60 do 70 cm. U visini struktura može doseći 70 cm, a minimalna vrijednost tog parametra je 50 cm, a na rubovima je potrebno distribuirati hranilišta i bunker piti. To isključuje mogućnost da se životinja pomiče u njih sa svojim šapama.

Između sekcija je nagnuta rešetka na kojoj možete staviti sijeno. Taj se dizajn naziva sennik. Kako bi se spasilo prostor na terenu, zec može biti spojen. Ovaj dizajn će biti različit u kompaktnosti i omogućit će prikladan dodavanje hrane, što će ubrzati postupak čišćenja.

Odabir opcija za grupni sadržaj

kako zaraditi zečeve sa svojim vlastitim rukama

Prije nego što započnete, trebali biste uzeti u obzir foto kuniće. Sa svojim rukama u ovom slučaju, možete izvesti sve manipulacije. Ako razmišljate o tome što želite zadržati mladima, tada je prostor za to mora biti izgrađen na temelju određenih parametara. Duljina strukture može doseći granicu od 200 do 300 cm, širinu ne smije biti veća od 100 cm, a visina može varirati od 35 do 60 cm.

Kada starost pojedinaca ne prelazi 2 mjeseca, potrebno je izračunati volumen stanica, ovisno o broju životinja. Jedan kunić treba površinu od 0,12 m2.

Izgradnja zečeva za ženu i potomstvo: određivanje dimenzija

rabbitry svojim rukama iz životinjskih stanica

Izgraditi zečeve sa svojim vlastitim rukama svakom kućnom majstoru koji ima barem minimalne vještine u radu s drvetom. Za žensko i njeno potomstvo, 0,6 m2 područje.

Za novorođenčad u kavezu treba biti gnijezda koja ima sljedeće dimenzije: duljina unutar 35 cm, širina - 25 cm, visina - 30 cm. U takvoj kutiji majka s kunićima će se osjećati ugodno.

Odabir materijala

ručna ventilacija zečije

Prije nego što radite zeca s vlastitim rukama, morate odabrati materijal za to. Trebao bi biti jeftin, ali dovoljno jak. Opisane životinje su glodavci, što znači da će probati bilo koju strukturu zuba. Ako ne želite da elementi drvenih okvira traju kratko vrijeme, onda ih treba prekriti metalom. Ne morate ga kupiti posebno, jer za to možete koristiti limenku od limenki za hranu i pivo.

Izvrsno zincirani čelik za krovne radove. Neće imati puno vremena za obavljanje tih djela, a život ćelija će se povećati za nekoliko godina. Najjeftiniji i najjednostavniji materijal za okvir su drvene šipke. Njihov presjek bi trebao biti kvadrat, a bočna strana bi trebala biti 50 mm. Drvo ne smije biti impregnirano antiseptičkim, jer je toksično, što može negativno utjecati na mlade životinje.Okvir je dobro sušen, što će povećati njegovu trajnost. Ako razmišljate o izradi zečeva, morat ćete ga nadopuniti krovom. Instalira se u svakoj razini. Za ovaj dio koristite materijal otporan na vlagu. Izvrsna valovita ili ravna škriljaca. Ako se struktura planira staviti na ulicu, onda je bolje ne koristiti metal za krov. To je zbog činjenice da ima imovinu koja se jako zagrijava u vrućem vremenu. Kavez se u ovom slučaju praktički pretvara u pećnicu.

Prije nego što napravite zeca s vlastitim rukama, morate pokupiti materijal također za polaganje karoserije. Da biste to učinili, obično koristimo mrežaste pocinčane mreže. Njegove ćelije bi trebale biti kvadratne, a njihova strana će biti 20 mm. Za stranu strukture, fasada i vrata, koristi se čelična mreža. Potrebno je opremiti konstrukciju sa zaljevom za polaganje sijena, bit će smještena između dijelova. U tom se slučaju koristi materijal s kvadratnom ćelijom sa stranom od 50 mm. To će olakšati životinjama da jedu.

Za dno se koristi pocinčana mreža s ćelijom od 25 x 25 mm ili 10 x 25 mm. Polaganje materijala provodi se na nosivim drvenim stalcima. Ovaj odjeljak pojednostavit će čišćenje. Kroz velike stanice, životinjski otpad neće uspjeti. Neće se držati drva i pocinčane površine, koja će svaki put morati biti obrisana.

Prijemni lijevak može poslužiti kao mjesto gdje se nakuplja gnoj. Također može pasti na površinu tla. Čvrsta podnica obično se ne koristi. Razlog je što apsorbira urin, a stolica jednostavno drži. U stanici pod takvim uvjetima mikroklima se pogoršava, a ploče počinju propadati.

Dno je bolje napraviti rešetku. Za to se koriste blanjane podne ploče. Između susjednih elemenata, održava se udaljenost od 1 cm. Izrada samog kunića, trebali biste se sjetiti da životinje ne podnose nacrte, u ovom su slučaju bolesne. Da bi se takve posljedice isključile, stražnji zid mora biti gluh. Za to su prikladni sljedeći materijali:

 • odbora;
 • polikarbonat;
 • OSB kuhalo;
 • jednostavna šperploča.

Ako se struktura planira ugraditi na ulicu, potporni okvir je izrađen od metala. U ovom slučaju se koristi kut s policom od 45 mm. Nakon toga, popunjavanje se dovršava s gotovim dijelovima iz mrežastog sloja. Njegovo pričvršćenje se izrađuje na temelju metalne šipke. Alternativna opcija bit će drveni okvir.

Kod životinja na šapama može biti natoptyshi, koji pomažu životinjama. Da bi se to moglo dogoditi, možete postaviti na podnu ploču od šperploče, štiteći šape. No šperploča će se povremeno ukloniti za sušenje i čišćenje. Zaštititi od snijega i kiše grid neće biti u mogućnosti. Kavez je najbolje postavljen ispod krova od škriljevca ili u šupljinu.

Priprema alata i materijala

mi gradimo kunić vlastitim rukama

Možete napraviti zec-grm ne samo od drveta, već i iz improviziranih materijala, za to biste trebali pripremiti:

 • planirane ploče;
 • drveni bar;
 • šine;
 • iverica;
 • polikarbonat;
 • pomiće za namještaj;
 • neto;
 • samorezni vijci;
 • nokti;
 • drvene šarke;
 • nosive ručke;
 • ventili za zatvaranje.

Jedan od zajedničkih dijelova za drvene šipke je 60 x 60 mm. Reiki može imati sljedeći presjek: 25 x 40 mm. Debljina planiranih ploča može varirati od 25 do 30 mm. Za pregrade i zidove su savršeni ne samo šperploča i OSB, već i pleksiglas.

O unutarnjem rasporedu ćelije

stanica

Prije nego što napravite zeca s vlastitim rukama, morate razmišljati o tome što će biti njegov unutarnji prostor. Na primjer, poda je bolje kombinirati. Prednja strana ima kosu podnu ploču, dok je stražnja strana izrađena od metalne mreže. Hranilice su bolje napraviti okretanje, a možete ih jednostavno ispuniti i čistiti.

Gore opisana podna površina odabrana je zbog toga što se većina zečeva može nositi s malom potrebom na stražnjem zidu. Tamo bi trebalo smjestiti rešetku. 70% izmet dolazi tamo. Ostatak svoje količine raspršuje se na podu, ali izmet će biti suh, pa će ga lakše čistiti. Korito možete upotrijebiti za sklapanje smeća kako bi se mladi mogli naučiti urinirati na stražnjem zidu. Materijal mora apsorbirati vlagu. U opisanim zgradama uvijek će biti suhe, a trošite manje vremena za čišćenje.

Zgrada zlata

kako napraviti jednostavan zečevi sa svojim vlastitim rukama

Mi gradimo zec s vlastitim rukama na temelju drvenog okvira. Da biste to učinili, prethodno izrezani rebra i spojeni vijcima. Ne bi trebalo biti nikakvih iskrivljenja. Razina se provjerava za horizontalne površine i okomito - za kvadrat. Prednji i stražnji okviri prvi su koji se montiraju. Koristeći kratke skakače poda i stropa, potrebno je spojiti u jednu strukturu. Na to možemo pretpostaviti da je okvir spreman. Sada možete ugraditi blokove vrata i blitnjake za sijeno.

Pločica će biti presvučena, razmak između njegovih elemenata će biti 10 mm. Nakon završetka ovog rada, trebate rezati šperploča i mrežu. To je učinjeno kako bi se pričvršćivanje na ležište pomoću samoreznih vijaka. Ako ste suočeni s zadatkom kako napraviti jednostavan pas kunić sa svojim vlastitim rukama, onda biste trebali rješavati krovove. Za prvu razinu treba koristiti OSB list otporan na vlagu.

Treba ga rezati na način da rub ploče strši izvan ćelije za 15 cm. Za drugu razinu se koristi valovita škriljaca. Fiksiran je na nagnute šipke okvira. Sada ostaje samo instalirati vrata iz OSB-a, bunker hrane i pića.

Izrada svih sezonskih opcija

Zimski kunići s vlastitim rukama često izrađuju domaći obrtnici. U početku morate pripremiti crtež, tek nakon što počnete raditi. Temelj može biti napravljen gore opisanom konstrukcijom, nakon čega je potrebno provesti svoje zagrijavanje. Omogućuje korištenje ekspandiranog polistirena ili polistirena, od kojih jedan odrezava pravokutne dijelove od ploča.

Najprije morate mjeriti stranice okvira. Bočne stijenke moraju biti načinjene na način da su peraje trupla prekrivene toplinskom izolacijom. Izolacija elastičnog ljepila mora biti pričvršćena na metalni lim. To je neophodno samo tako da kada se šperploča i daske nose, struktura se ne raspada.

Ako želite znati izgraditi kuniće vlastitim rukama, onda u sljedećoj fazi šperploče i ploča morate napraviti dijelove koji će ići na obloge. Elementi su spojeni zajedno s noktima i samoreznim vijcima. Na kraju, trebali biste dobiti kutiju s unutarnjim i vanjskim zidom, kao i sloj toplinske izolacije.

Vrata moraju biti izrađena od neravnih šipki čiji presjek iznosi 20 x 40 mm. Ovaj dio treba biti u obliku okvira. Pojedinosti su povezane sa uglovima namještaja. S unutarnje strane, fiksna mrežasta mreža je fiksirana, što ima visoku razinu sigurnosti. Pričvršćenje se provodi ugradnjom zgrada. Ova mjera je neophodna, tako da glodavci ne oštećuju drvo. Rubovi mreže su savijeni tako da žica ne izgleda s različitih strana.

Vrata su fiksirana s petljama prema strukturi. Vani je ugrađen kuka ili vijak. Vrata će biti potrebna za hranjenje i presađivanje životinja. Proizvodnjom vlastitih ruku zec, čije su crteže i veličine spomenute u članku, trebali biste olakšati brigu o strukturi. Da bi se to postiglo, ugrađena je na nosače, njihova visina treba biti oko 1 m. U tu se svrhu koristi četverokutni dio s kvadratnom sekcijom sa stranom od 100 mm. Iz nje je potrebno napraviti radne dijelove koji se međusobno povezuju na dijagonali da bi dobili kruti dizajn.

Između držača održava se udaljenost, koja se odabire u skladu s parametrima kunića. Na dnu zasebne i smještene u donjem nizu kunića potrebno je osigurati rupe, njihov promjer može varirati od 10 do 20 milimetara. Rubovi limene željeza duž opsega guraju se prema dolje. Dizajn se montira na nosače i pričvršćuje vijcima, koji se ponekad zamjenjuju zagradama ili drugim zatvaračima. Nakon što ste napravili jednostavnu kunićku kokošiju vlastitim rukama, koja je izolirana, možete ga instalirati pod otvorenim nebom. Ako namjeravate postaviti u stajnjak, izolacija i krovište ne smiju se koristiti.

Korištenje kaveza za kunić

Zec od životinjskih kaveza može se izraditi vlastitim rukama, modernizacijom strukture. Da biste to učinili, pod treba biti izrađen od ploča prema gore opisanom načelu. Čvrsto namještanje nije poželjno jer će površina morati biti pravilno čista, ali u praksi ta mjera je uznemirujuća i nepraktična. Gnoj na čvrstu podlogu stalno će se akumulirati u slojevima, a zimi će također zamrznuti.

Napuštanje podne mreže je neprihvatljivo i čak opasno. Često se događa da kunići padaju u stanice i ozljede. Mreža od metala u hladnom vremenu može zamrznuti životinji, što je osobito vrijedno za meke dijelove tijela. U praksi to rezultira ozbiljnim ozljedama, a ponekad i smrću životinja.

Odvojeni ulomci poda mogu biti izrađeni od fine mrežaste mreže. Stanica ne smije biti tjeskobna, ne smijete spasiti materijal. Nije preporučljivo smanjiti veličinu kunića, potrebno je napraviti životinjsku kuću vlastitim rukama, čiji će parametri odgovarati gore navedenim.

Raspored ventilacijskog sustava

Ventilacijski sustav može biti opremljen aksijalnim ventilatorima koji su raspoređeni. Od poda ih se mora ukloniti za 70 cm. Inače se možete probiti u super-hlađenje zraka, tako da morate osigurati i njegovo grijanje. Za to se obično koriste kaloričari.

Ventilacijski kunići s vlastitim rukama postavljeni su duž cijele duljine kaveza. U malim prostorima možete upravljati prirodnim dotokom zraka. Trošak umjetnih sustava je veći. Ako namjeravate instalirati ispušnu ventilaciju, bolje je staviti kutije između stanica, usmjeravajući njihove utore prema rovnom jarbolu. Vijak se ne pojavljuje jer će se brzina kretanja zraka smanjiti.

U ventilacijskim kanalima moraju postojati filtri koji će zadržati komarce i komarce koji su distributeri myxomatoze - zečeva zečeva. Organizacija optimalne mikroklime osigurava se i stalnim čišćenjem stajskog gnoja. Rizik od bolesti će se smanjiti korištenjem rešetkastih podova u stanicama.

U zaključku

Zec može biti sami. Za skupljanje skupih materijala za tu svrhu nije potrebno. To je sasvim moguće učiniti s onim što ćete naći u svojem štali. Međutim, u procesu rada morate slijediti određena pravila.

Na primjer, okvir se uklanja s tla ne samo da olakša brigu o životinjama, već i da smanjuje rizik od bolesti. Visina se može poduzeti u skladu s vlastitim željama, ali ako kuća ima više djece, a zatim u procesu brige za kuniće možete privući više i njima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako iskopati dobro u dači sa svojim rukamaKako iskopati dobro u dači sa svojim rukama
Kako izgraditi krov vlastitim rukama bez pomoći stručnjakaKako izgraditi krov vlastitim rukama bez pomoći stručnjaka
Kako izgraditi sjenicu sa svojim rukamaKako izgraditi sjenicu sa svojim rukama
Kuća barova s ​​vašim rukama: brza, profitabilna, ekološki prijateljskaKuća barova s ​​vašim rukama: brza, profitabilna, ekološki prijateljska
Kako napraviti birdhouse sa svojim vlastitim rukama. Napravite birdhouse za odmorKako napraviti birdhouse sa svojim vlastitim rukama. Napravite birdhouse za odmor
Izgraditi WC u seoskom domu vlastitim rukama - ništa nije lakšeIzgraditi WC u seoskom domu vlastitim rukama - ništa nije lakše
Kako izgraditi trijem za kuću: mišljenje stručnjakaKako izgraditi trijem za kuću: mišljenje stručnjaka
Ovdje je - ideja za kuću: stvaramo čuda s vlastitim rukamaOvdje je - ideja za kuću: stvaramo čuda s vlastitim rukama
Kuća prirodnih materijala. Sa svojim vlastitim rukama čine zanimljive obrteKuća prirodnih materijala. Sa svojim vlastitim rukama čine zanimljive obrte
Kako izgraditi lijepu kuću u `Simsu 3 `- korisne savjete za igračeKako izgraditi lijepu kuću u `Simsu 3 `- korisne savjete za igrače
» » Kako napraviti zeca? Podrobna uputa