Kako izolirati balkon vlastitim rukama

Svatko želi napraviti svoj stan naj udobniji i udobniji. Zagrijavanje balkona jedan je od načina na koji možete postići taj cilj.

sadržaj

  izolirati balkon

  Kako izolirati balkon iznutra? Što je taj proces? Mi ćemo odgovoriti na ova pitanja. Suština zagrijavanja je stvaranje duž perimetra balkona (vanjskog) svjetla i topla zida, koja će biti nepropusna za vjetar, vodootporna i izdržljiva.

  Takav se zid mora sastojati od nekoliko slojeva. Vanjski sloj ima zaštitnu i dekorativnu funkciju. Srednji sloj je sam izolator, a unutarnji sloj izvodi iste funkcije kao i vanjski sloj.

  Najbolje je koristiti za vanjski sloj sporednog kolosijeka. Možete koristiti plastično "obloge", što je najvažnije, kada kupujete, obratite pozornost na prikladnost plastike za ulice uvjetima. Za unutarnji sloj MDF ploče su prikladni. Što se tiče samog izolacijskog materijala, to je češće pjena plastika (ekspandirani polistiren).

  Alternativa pjenastoj plastici može biti pjenasti poliuretan (na drugi način se također naziva "montirana pjena"). Razlika između njih leži u reakciji na učinak vatre. Polifoam, za razliku od poliuretanske pjene, vrlo je zapaljiv. Stoga, trebate biti oprezniji s njim.

  kako izolirati balkon iznutra

  Kako izolirati balkon sebe? Naravno, sve što trebate učiniti je izvaditi sve s balkona.  Ako su zidovi suočeni s nečim, tada je potrebno skinuti oblogu. Pazite da su svi elementi balkona u dobrom stanju (nema oštećenja, ograda je pouzdana).

  Nakon toga možete započeti instalaciju okvira. Okvir je dvostruko veći. Da bismo to učinili koristit ćemo skup drvenih greda i pocinčani profili (savijeni). Okvir će biti pričvršćen na balkonsku ogradu. Pričvršćivanje se vrši pomoću žičanih spojnica ili vijaka. Ako ga trebate popraviti na ploču ili zidove, koristite stezne sidra.

  Mi ćemo se kretati izvana. Potrebno je napraviti vanjski sloj (na primjer, od sporednog dijela). Onda položi izolaciju, a zajedno s njim završni sloj (unutarnji). Ako iznenada koristite grijače mineralne vune, uvijek stavite barijeru na paru. Izrađuje ga posebnim filmom. Film je drugačiji, ali razlikuje se od stupnja propusnosti za najmanju česticu vode. Obratite pažnju! Ove osobine su navedene na samom filmu. Pronađite stranu koja ima veću propusnost vode. Potrebno je okrenuti na stranu gdje se nalazi izolacija. Dakle, vlaga koja je ušla u grijač, lako isparava.

  Ako se odlučite za izolirati balkon pomoću pjene, svi zglobovi formirana između listova, a šavovi gdje su ploče u susjedstvu ploče i zida, će trebati pažljivo ispuniti pjenom.

  U slučaju da Vaši susjedi odozgo i odozdo nisu odlučili izolirati balkon još, morat ćete izolirati podu sa stropom. Postupak za pod i strop sličan je postupcima koji su izvedeni za zidove.

  Naposljetku, nemojte se ustručavati tražiti pomoć od stručnjaka ili jednostavno od poznatih ljudi, ako ste sami odlučili izolirati balkon. Nemojte zaboraviti koristiti pouzdane spone koji se ne bi trebali spremiti.

  kako izolirati balkon

  Što se tiče sigurnosti prolaznika, za vrijeme svoje "radne aktivnosti" možete za zaštitu web mjesta Pod balkonom u slučaju pada bilo kojeg alata ili materijala. Udarite klinove i izvucite uže. To će biti dovoljno da se izuzme opasnost od povrede nekoga.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako izolirati drvenu kuću?Kako izolirati drvenu kuću?
  Zagrijavanje balkona s plastičnom pjenom: upute za korak po korak. Kako napraviti topli balkonZagrijavanje balkona s plastičnom pjenom: upute za korak po korak. Kako napraviti topli balkon
  Kako i kako izolirati balkon iznutra: preporuke i faze radaKako i kako izolirati balkon iznutra: preporuke i faze rada
  Oblaganje balkona s plastičnim pločama: instalacijske značajkeOblaganje balkona s plastičnim pločama: instalacijske značajke
  Mogu li sam postaviti sendvič panele?Mogu li sam postaviti sendvič panele?
  Kako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijemeKako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijeme
  Kako izolirati pod na prvom katu? Različiti načini zagrijavanja poda u stanuKako izolirati pod na prvom katu? Različiti načini zagrijavanja poda u stanu
  Kako izolirati zidove u privatnoj kući vani? Što je bolje izolirati kuću izvana?Kako izolirati zidove u privatnoj kući vani? Što je bolje izolirati kuću izvana?
  Zagrijavanje ispod sporednog kolosijeka: pregled, instalacija, materijali i povratne informacije.…Zagrijavanje ispod sporednog kolosijeka: pregled, instalacija, materijali i povratne informacije.…
  Kako i kako izolirati balkon vlastitim rukama?Kako i kako izolirati balkon vlastitim rukama?
  » » Kako izolirati balkon vlastitim rukama
  LiveInternet