Kako i kako izolirati balkon iznutra: preporuke i faze rada

Posljednjih godina, naši su sunarodnjaci postali sve popularniji izolirane loggie i balkonima. Razumljivo je: nitko neće odbiti povećati životni prostor praktički besplatno. Postoji samo jedan problem ...

sadržaj

  nego izolirati balkon iznutraU početku, lođa je dizajnirana kao hladna soba, pa stoga zimi vjerojatno neće biti udobna. Danas ćemo razmotriti kako izolirati balkon iznutra.

  Prvo, prilikom pripreme loggie za ulogu stambenih jedinica, trebali biste voditi brigu o parapeti. Zapamtite da u ovom slučaju treba biti izrađena od opeke, betonske ploče ili pjene.

  Ni u kojem slučaju ne može izolirati metalnu ogradu. Ne znajući kako izolirati balkon iznutra, gledajte u njegovu glazuru: u toj se ulozi mogu koristiti samo PVC dvostruki prozori.

  Nakon toga potrebno je pažljivo pronaći i ukloniti sve pukotine kroz koje hladni zrak može ući. Najbolje je zapečatiti ih s ugrađenom pjenom. Još jednom, pažljivo provjerite popravljenu površinu zbog propuštanja i pukotina.

  Imajte na umu da je izolacija "okolo": počnite od stropa i završite s podom. Znači izolirati balkon iznutra?

  bolje izolirati balkon iznutraIzuzetno je za tu svrhu polistiren XPS (kao glavna toplinska izolacija) i izolon folije. Potonja služi ne samo kao grijač, već i kao barijera za paru.  Imajte na umu da topli zrak iz sobe ne smije ni pod kojim uvjetima prolaziti ispod grijalice, jer će se vlaga koja se nalazi u njoj odmah kondenzirati. Prvo će to dovesti do zaleđivanja, au toploj sezoni će biti obilno kalup i puno gljiva.

  Treba napomenuti da komadići ekspandiranog polistirena imaju "korake" na rubovima kako bi se prikladno pričvrstili jedan s drugim. Ako takva veza nije moguća, listovi se trebaju spojiti, popunjavajući praznine između njih montažna pjena. Na zid se polistiren pričvršćuje pomoću čavala. Pa kako i što izolirati balkon iznutra?

  Da biste koristili tiple, najprije morate bušiti rupe u njemu i na zidu. Za popravak jednog lista koriste se samo jedan ili dva tipla. Sve rezultirajuće šavove ili se izlije s ugrađenom pjenom, ili se lijepe s trakom za gradnju.

  Prije pravilnog izoliranja balkona iznutra, trebate razmišljati o tome kako osigurati cjelovitost sloja barijere. Razmotrimo cijeli proces detaljnije.

  Prvo, valjak izolona mora se izvući, a zatim rezati na komade, vođeni prethodno poduzetim mjerenjima. Na stražnjoj strani komada morate zalijepiti dvostrano ljepljivu traku.kako pravilno izolirati balkon iznutra

  Nakon toga, cijela je struktura nježno zalijepljena na unaprijed zapakiranu pjenu. Pažnja molim te! Potrebno je izbjegavati na svaki mogući način da se materijal međusobno preklapa.

  Nakon toga, sve šavove treba pravilno zalijepiti folijom. Kao rezultat toga, dobivate neku vrstu "termos", savršeno zaštićenu od ulice hladnoće! Osim toga, kroz takav izolacijski sloj neće pasti ne samo hladni zrak, već i prljavštinu i vlagu s ulice.

  Znači, naučili ste bolje izoliranje balkona iznutra. Kao što možete vidjeti, ovaj proces će vam donijeti vrlo malo vremena i novca.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Od izolacije zidova iznutra? Odabiremo materijalOd izolacije zidova iznutra? Odabiremo materijal
  Kako izolirati prozor za zimu: savjeti `iskusni`Kako izolirati prozor za zimu: savjeti `iskusni`
  Načini zagrijavanja i dorade lođeNačini zagrijavanja i dorade lođe
  Kako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijemeKako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijeme
  Jeste li se ikada zapitali: zašto apartman treba balkon?Jeste li se ikada zapitali: zašto apartman treba balkon?
  Kako izolirati zid u stanu iznutra i izvana?Kako izolirati zid u stanu iznutra i izvana?
  Loggia i balkon - kakva je razlika? Koja je razlika između balkona i loggie, što je boljeLoggia i balkon - kakva je razlika? Koja je razlika između balkona i loggie, što je bolje
  Kako i kako izolirati balkon vlastitim rukama?Kako i kako izolirati balkon vlastitim rukama?
  Loggia - što je to? Vrste balkona i loggija. Korištenje loggie. Završavanje loggie iznutra…Loggia - što je to? Vrste balkona i loggija. Korištenje loggie. Završavanje loggie iznutra…
  Kako izolirati balkonKako izolirati balkon
  » » Kako i kako izolirati balkon iznutra: preporuke i faze rada
  LiveInternet