Kako povezati modem kao usmjerivač: 2 načina

Danas je članak posvećen onima koji imaju pristup kućnom Internetu putem starog ADSL modema. Danas mnogi pružatelji usluga i dalje nude internet putem sličnih zastarjelih tehnologija, ali ponekad jednostavno nema alternative. Jedan od tih pružatelja usluga je Rostelecom. Iz ovog članka saznat ćete kako spojiti usmjerivač putem modema "Rostelecom", ali će ići s drugim ADSL modemima.

kako spojiti modem kao usmjerivač

Priključni dijagrami

Ako trenutačno koristite ADSL modemsku vezu, vaša shema izgleda ovako: telefonski kabel je povezan s razdjelnikom (ili razdjelnikom). Iz toga jedan razdjelnik kabel ide na kućni telefon (iako to ne mora biti), a drugi - na modem. Mrežni kabel iz modema „parica” spojen izravno na računalo ili laptop. Takva shema danas se aktivno prakticira.

Najlakši način povezivanja usmjerivača putem modema jest stvoriti dodatnu vezu u ovom krugu kao Wi-Fi usmjerivač. Upotrebljavamo isti "upleteni par" kako bismo stvorili vezu između usmjerivača (WAN-port) i ADSL modema.

kako spojiti usmjerivač putem modema

Kako povezati Wi-Fi usmjerivač putem modema: metode

Da biste implementirali takvu shemu, možete koristiti nekoliko načina:

  1. Napravite modem kao most i usmjerivač kao pristupnu točku (odnosno usmjerivač). U ovoj konfiguraciji potrebno je postaviti postavke na ruteru.
  2. Druga metoda uključuje korištenje usmjerivača kao "nastavak" signala.

Imajte na umu da je druga metoda najjednostavnija. U ovom slučaju, nemoj gotovo ništa. Potrebno je samo minimalno: konfigurirajte usmjerivač za primanje dinamičke adrese i aktiviranje DHCP distribucijskog moda. Većina korisnika zna da treba učiniti, ali ne znam kako. Kako spojiti modem routera, ako ona će djelovati kao „distributer” na Internetu, to je lako: u postavkama rutera na kartici Advanced (ime kartica mogu se razlikovati ovisno o modelu i proizvođaču usmjerivača) ima opciju DHCP. Internet mora biti aktiviran, a nakon toga se svaki uređaj povezan s Wi-Fi usmjerivačem automatski povezuje s internetom. Prije nego se spojite modem kao router, pobrinite se da su sve postavke u ADSL-modema je već tamo. Obično ih unosi zaposlenik pružatelja usluga.

kako spojiti wi-fi usmjerivač putem modema

Drugi način: kako spojiti WIFI usmjerivač na modemBudući da je prva opcija najteža, vrijedi je analizirati pomoću primjera najčešćeg D-Link usmjerivača. Zato umetnite kabel s malim priključkom u ADSL priključak modema i priključite mrežni kabel u LAN priključak i spojite ga na računalo ili prijenosno računalo.

Postavke modema

Sada morate unijeti postavke na samom računalu. Idi na upravljačkoj ploči sustava Windows (Start - Control Panel), nalazimo karticu „Mreža i Internet” i kliknite na „upravljanje mrežom”. Zainteresirani smo za stavku "Promjena parametara adaptera". Pronađemo "Povezivanje na lokalnoj mreži", desnom tipkom kliknite i odaberite "Svojstva". Trebate postaviti sve TCP / IPv4 postavke na stroj.

Sada u pregledniku upišite adresu 192.168.1.1 i uđite u administratorsku ploču vašeg usmjerivača. Ovdje morate upisati par login / lozinku. Unesite admin / admin (po defaultu). U izborniku za pojavljivanje u odjeljku Brzi postavljanje potrebno je poništiti vezu DSL Auto Connect i postaviti vrijednosti za linije VPI i VCI. Trebaju ih konzultirati od strane pružatelja usluga. Isto tako, te vrijednosti mogu biti navedene u ugovoru o povezivanju, stoga nemojte zuriti da nazovete davatelja usluga. PORT propisuje vrijednost "0". Sada kliknite na "Dalje" i suprotno vrijednosti premošćivanja stavite kvačicu. Tako ćemo premjestiti modem u način premošćivanja. Također morate provjeriti potvrdni okvir Enable Bridge Service i odrediti naziv mosta. Zatim ćemo morati registrirati IP adresu i modemsku masku. Propisujemo: 192.168.1.1, a standardna mrežna maska ​​je 255.255.255.0.

kako spojiti usmjerivač putem modema Rostelecom

Kliknite "Dalje" i pažljivo ponovno pogledati postavke. Sustav će tražiti da spremite i ponovno pokrenete usmjerivač. Slažemo se i zajedno s modemom ponovno pokrenemo računalo kako bismo dobili novu IP adresu.

Sada idite na konfiguriranje Wi-Fi usmjerivača. Prije svega, izvadite kabel iz prijenosnog računala i umetnite ga u usmjerivač. Mora biti spojen na modem preko WAN konektora, s računalom - putem bilo kojeg LAN priključka. Sada spojiti na ruter, idite na svojim postavkama u odjeljku WAN i odaberite PPPoE kao vezu. Sada morate unijeti sve podatke koje nam je pružio davatelj usluga (lozinka, prijava), primijeniti postavke, spremiti. Nakon toga, usmjerivač će distribuirati Internet iz ADSL modema. Sada znate povezati modem kao usmjerivač, ali postoji više načina.

Dijeljenje s prijenosnog računala

Činjenica da je sama ili računalo laptop može se koristiti kao router, i postaviti jednostavno, samo treba znati kako. Modem možete povezati kao usmjerivač koristeći računalo samo ako ima Wi-Fi adapter. Na prijenosnim računalima to je zadana vrijednost. Shema će izgledati ovako: mala telefonski kabel je uključen u ADSL modem priključak, od modema ide "upletenom parom" izravno na prijenosno računalo. Prijenosno računalo (ili računalo) pristupa Mreži i kopira ga putem Wi-Fi mreže. Moram li to konfigurirati? Da, ali sada postoje posebni programi za dijeljenje interneta putem Wi-Fi-ja, na primjer, Connectify Hotspot. Postoje i drugi programi za tu svrhu, ali suština je uvijek ista. Također, možete dijeliti Internet s ugrađenim alatom sustava Windows, ali to je već velika tema za zasebni članak.

kako spojiti wifi usmjerivač na modem

zaključak

Ove metode, kako povezati usmjerivač putem modema, rade u 80% slučajeva. Ovisno o vašem modelu usmjerivača ili modema, postavke koje su spomenute u članku mogu se razlikovati, ali suština ostaje ista. Stoga, nemojte kretati u tom slučaju s imenima. Općenito, postavljanje usmjerivača i modema neće vam puno vremena učiniti ako ste ispravno radili.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rostelecom router: veza, konfiguracija, uputeRostelecom router: veza, konfiguracija, upute
Konfiguriranje D-Link DSL-2640U: Korak-po-korak UputaKonfiguriranje D-Link DSL-2640U: Korak-po-korak Uputa
Točna konfiguracija modema "Rostelecom": ADSL, DSL, D-Lnik, TP-LinkTočna konfiguracija modema "Rostelecom": ADSL, DSL, D-Lnik, TP-Link
Kako konfigurirati modem `Rostelecom`? Konfiguriranje ADSL modema…Kako konfigurirati modem `Rostelecom`? Konfiguriranje ADSL modema…
Odaberite kvalitetan D-Link usmjerivač. Postavljanje i PovezivanjeOdaberite kvalitetan D-Link usmjerivač. Postavljanje i Povezivanje
Kako konfigurirati usmjerivač `Rostelecom`? Veza, postavka, lozinkaKako konfigurirati usmjerivač `Rostelecom`? Veza, postavka, lozinka
Kako koristiti pametni telefon kao modem? Pravila vezeKako koristiti pametni telefon kao modem? Pravila veze
Self-tuning modema "Promsvyaz" - što bi moglo biti lakše?Self-tuning modema "Promsvyaz" - što bi moglo biti lakše?
ADSL razdjelnik: specifikacije i postavkeADSL razdjelnik: specifikacije i postavke
ZXHN H108N Pregled modema: Opis, značajke, ugađanje i povratne informacijeZXHN H108N Pregled modema: Opis, značajke, ugađanje i povratne informacije
» » Kako povezati modem kao usmjerivač: 2 načina
LiveInternet