Šaranski ribolov na ulagaču: metoda i pribor

Šaran je jaka, lijepa riba koja ne samo da amaterski ribari žele uhvatiti. Ovo je dobrodošao trofej za profesionalne sportaše. Riba pripada obitelji šarana. Ima određene karakteristike, kako u izgledu tako iu ponašanju.

Šaran na boji može biti različit. Ovisi o mjestu prebivališta. Uzgoj ribe do impresivnih veličina - težine od 20 do 25 kg i duljine preko 1 metar. Domaće vrste uključuju ogledalo i kožnog šarana. Reprezentator zrcala ima velike i male vage na tijelu, au skromnim jednostrukim ljestvicama uopće nije. Karakteristično obilježje ponašanja šarana je da ne prezire jesti prženu svoju vrstu.

Šaransko ribolov: značajke zupčanika

Šaran je prihvaćen da bi uhvatio moćne ribarske štapove i velike moćne zavojnice. Snaga ove ribe je legendarna. Ribar koji podcjenjuje moć šarana, često ostaje s lomljenom štapom ili rastresenom ribolovnom linijom. Čimbenik sigurnosti trebao bi biti velik, i nije važno hoće li uhvatiti letjelicu ili dno.

Šaranski ribolov

Kod hvatanja šarana na ulagaču upotrijebite oba konvencionalna riba i pletene užad. Morate shvatiti da ako kuka šaran predstavnika trofeja i svoju ranu zavojnica kabel, a zatim ugasiti trzaja ribe će samo štap i kolut spojke kao pletenicama kabel se ne uvlači u suprotnosti s klasičnom ribolov liniju. Trenje svitka je potrebno kako bi se uklonili šiljatelji šarana. Prilagodite ga pažljivo i polako.

Kuke - ovo je možda zasebna tema. Ali glavni uvjet za njih - oni bi trebali biti prikladni za mamce, koje uhvatite šaran i zadržite opterećenje tijekom ribolova. Često se u procesu hvatanja ove ribe primjenjuju alarme mamaca. Posebno noću, oni uvelike pomažu ribaru, upozoravajući na nacrt. Signali mogu biti mehanički i elektronički.

Vrste ribolova

Postoje sljedeće vrste šaranskog ribolova:

 • ribolov na feederu;
 • lov za bojila;
 • metode djeda.

Ribolov na feederu jednako je učinkovit kao i bojila. Ove dvije slične metode imaju jednu razliku. Uhvatiti šaran na ulagaču dolazi s korištenjem korita ("Metoda"), a hvatanje boila provodi se pomoću točke ulova za ribolov odvojenom štapom ili praćkom. Stari načini pastira hvataju šaran na mrvicama kruha ili hvataju bradavice i makushatnik.

Napojnica

Šipke za štap za ribolov su bolje da se više autentični. Odijela će biti u rasponu od 2,8 do 4,5 metara. Ako je zadatak uhvatiti šaran, štap se najbolje odabire sa sljedećeg popisa:

 1. Medium Feeder - linija univerzalnih štapova. Prosječna duljina je od 3 do 3,5 metara. Test ovih štapića varira od 70 do 100 grama.
 2. Heavy Feeder - vladar štapića, koji su teži od prethodnika. Duljina predloženog uređaja - do 4 metra i test - do 140 grama.
 3. Extra Heavy Feeder - najteži i najmoćniji štapić za hvatanje šarana na ulagaču. Duljina - do 5 metara i test - od 130 grama ili više. Svi ti štapovi su teški i snažni. Duljina se odabire pod uvjetima hvatanja i udaljenost točke zarobljavanja. Ako trebate bacati hranilicu daleko, štap će doći do spašavanja autentičnije. U pravilu, "šaranski ribolovci" uzimaju nekoliko ribarskih štapića za ribolov s različitim duljinama i tijestom za određene hranilice.
  Šipke i valjci za napajanje

Dizajn šipke je brz i sporo. Brzo - brzo formiranje oblika. Kod lijevanja riba ili ribolova, radi samo gornji dio obrasca za ulaganje. Takav sustav šipke pomoći će vam da podignete teški i jaki šaran s dna ribnjaka i pouzdano ga vodite do obale. Sporo je spor oblik forme. Prilikom lijevanja i ribolova, cjelokupna šipka je uključena u rad. Takva struktura obrasca pomoći će vam u hvatanju zarobljenog trofejnog šarana i neće vam dopustiti da prekinete liniju. Ako u trgovini ne možete pokupiti prvu šipku, pitajte savjet od prodavatelja ili konzultanta o tome koji je ulagač najbolje odabrati za šaransko ribolov.

Napojne zavojnice

Kolut za hvatanje šarana na ulagaču mora odgovarati štapiću i biti snažan i pouzdan. Može biti inercijalno i inercijalno. Prva opcija je mnogo jednostavnija i pouzdanija za upotrebu. Odabirom toga, ribari trebaju znati nekoliko nijansi i značajki:

 1. Potrebno je uvijek imati veliku količinu kabela ili kabela za ranu na špulu svitka. Šaran lako može ukrasti nekoliko desetaka metara ribolovne linije pri ribarenju.
 2. Trenje zavojnice treba prilagoditi maksimalnom kapacitetu kompleta (praznina i ribolovna linija). Ako je kvačilo previše zategnuto, otpustite i konopku i trofejni šaran.
 3. Bytraner sustav, koji je dostupan na zavojnicama bez inercije, omogućava odstranjivanje linije od kalema dok laje šaran. Dakle, s šaranskim ribolovom, riba ne osjeća otpor i mirno se ponaša do trenutka rezanja.
  Napojne zavojnice

Inercijske zavojnice ponovno dolaze. Međutim, za početnike je vrlo teško raditi s takvom spiralom. Na njoj stalno pojavljuju brade iz crte. Osim toga, možete pobijediti sve svoje prste s držačima zavojnice s jakim šaržnim povlačenjem.

Crta i konopci

Što odabrati - liniju ili kabel? Ovo je dilema koju stručnjaci šarana ne mogu riješiti dugi niz godina. S jedne strane, kabel se ne pruža, tako da je puno lakše upravljati ribom. S druge strane, linija se proteže za 20% svoje duljine, što znači da će biti puno teže razbiti vezanje šarana.

Svaki ribar čini svoj izbor. Uvjeriti osobu koja je sigurna da je lakše i učinkovitije korištenje kabela, a ne linije, gotovo je nemoguće. Jedina preporuka je da promjer linije ili kabela, a time i sila loma kao cjeline, mora odgovarati veličini i čvrstoći ribe koja se lovi.

Materijale za cipele koriste se na različite načine, a svaki ribar odabire ono što on voli. Remenice od fluorougljika ili kabela posebno ne čine razliku. Glavni zadatak je održati ribu. Također treba imati na umu da vodeći materijal za šaran ribolov u proljeće na ulagaču treba biti tanji i elegantniji nego ljeti.

Uređaji za hranjenje (ravna metoda)

Uređaj "Metoda" zapravo je najčešći klizni sinker. Međutim, on ima platformu za zaklanjanje hrane. "Feeder" metoda za hvatanje šarana od strane ulagača ima ukrutnjake na jednoj od stranica, koje drže krmivu kada se bacaju u vodu i vodu. Druga strana proizvoda sastoji se od ravnog poda. Zahvaljujući njemu, kada se lijevanja, hrana nikada ne pada "naopako".

Metoda pražnjenja hraniva

Načelo hvatanja vrlo je jednostavno - to je uobičajeno rješenje s duljinom od 5 do 10 cm. Kuke su odabrane ispod mlaznice i veličine ribe. Zapravo, hranilice metode ne razlikuju se od izvora. U izvorima, hrana je također začepljena, a remeni su dužine slične. Boja i materijal proizvodnje proizvoda moraju se odabrati prema uvjetima. Ako se ribolov provodi na pijesku, potrebne su svijetle boje. Ako se lov na ribu provodi na blatnom dnu, tada će tamnozelena boja odgovarati pravcu.Nije potrebno uzimati hranilice s ukrućima od sjajnog metala. Svaki dodatni sjaj plaši zastrašujuću ribu. Prilikom hvatanja šarana na napojnicu (ravna metoda), kalup se često koristi za ulazak u ulagač. Ponavlja se oblik samog punjača i, napominje, vrlo je prikladan za upotrebu.

Odabir težine proizvoda koji vam je potreban prema situaciji iu skladu s ispitivanjem štapa. Prekoračenje glave za testiranje strogo je zabranjeno. To može dovesti do lomljenja štapa i traume na ribolovu. Poda je vrlo impresivna. Ne bacajući ga prema praznom testu, možete razbiti i uhvatiti glavu na glavu vlastitim pijanama.

Feed i mamac

Mnogi ribari, nakon što je došao u trgovinu i tražiti razne vrsta riba hrani za ljeto, proljeće i jesen, ne mogu izabrati ono što im je potrebno i, kao posljedica toga, nakon što je dolazak bare su poraženi u borbi s jakim i pametne ribe. Feedovi za hvatanje na metodu hranilice imaju određena svojstva, što je jednostavno neprihvatljivo zanemariti. Prije svega, hrana treba biti ljepljiva i oprati se na određeno vremensko razdoblje (10-15 minuta).

Ako se lova provodi na ribi impresivne veličine, onda se treba odabrati izbor hrane ozbiljno. Činjenica je da ako mamac nije dosljedno u postupku lijevanja, a na putu uvlakača do dna ribnjaka, hrana će se izlijati i time privući malu ribu na kuku. Kada ulovite ogroman šaran to je neprihvatljivo.

Šaran za ribolov

Hrana za hranilice može se kupiti u trgovini ili kod kuće. Najvažnije je znati da hrana za uobičajeni ribolov ili ribolov nije prikladna za hvatanje šarana na ravnom ulagaču. Temelj svake hrane za takav ribolov je ljepljiva kaša. Što će to biti kaša - izbor je tvoja. Svaki suhi dodatak prilikom miješanja takvog mamca treba postupno i malim količinama dodati. Glavni zadatak nije ubrzati proces pada hrane iz napojnog uređaja kada se lijepi ili prisiljava u borbu.

Nedavno, češće u procesu lov na šaran na feeder i klasični donku koristiti hranjenje brodova. Brod je vrlo sličan igračkoj djeci, ali to je samo na prvi pogled. Ova igračka je prilično skupe i služi da dovede mamac do mjesta ribolova. Prednost takvog broda u 99% -tnoj točnosti udaranja mamaca je na vašem mjestu hvatanja.

mlaznice

Mlaznice se koriste na različite načine. Najčešće su to grašak i kukuruz. Ponekad ljudi koriste privitak spužvi ili glista. Glavno pravilo pri odabiru mamca za hvatanje šarana i drugih vrsta šarana - mlaznica bi trebala biti u maloj količini u mamcu.

U proljeće ili ljeto, njegov broj varira. U proljeće je bolje uhvatiti životinjske mlaznice, a ljeti - na biljci. Trofejni pojedinci poput različitih mirisa i okusa voća (maline, borovnice, šljive, jagode, vanilije). Često, ako se uhvatiti na hrpu crvi, dodaju crve izrezane škarama u mamac.

Mnogi ribari kada ribolov šarana na ravnom feederu prakticiraju mamac bojila. Ako odlučite koristiti boilies za mlaznicu, njihova veličina bi trebala biti ista kao i klasični kukuruz ili grašak. Kada dođete u trgovinu i odaberete mamac za hvatanje šarana, poduzmite sve što je trenutno dostupno, jer vrste šarana često mijenjaju svoje postavke tijekom dana.

Boilies za šaransko ribolov

Ulazeći u proljeće, jesen i ljeto

U proljeće, šaransko ribolov započinje kada se voda grije do 5 stupnjeva ili više. Nakon spavanja za zimu, riba počinje biti aktivna s ledom. Prije mriješćenja, šaran se približava obali, tako da na plićaku možete uživati ​​i uživati ​​u omiljenoj hrani. Najbolje vrijeme za hvatanje šarana u proljeće na ulagaču je od ručka do mraka. Važno je uzeti vremena i pronaći pravi mamac. Trebalo bi biti zasićeno sa životinjskim hranama i nemaju jakih okusa.

Pribor za ribolov šarana na umetanje proljeće ne bi trebao biti grub, ali mnogo tanji ribolov line i kuke nisu pogodni za lov dobre ribe. Uštrcavanje šarana u proljeću najbolje je za mlaznice na životinjama, ali ne zaboravite na klasični kukuruz ili grašak. Potraga za proljetne ribe preporučuje se na plićacima, čuvajući šutnju. Ako odaberete između rezervoara sa i bez strujanja, trebali biste radije rijeke sa sporim strujama i velikim kapljicama dubine. Možete otići do nekih ribnjaka kako biste uhvatili šaran na ulagaču.

Ribolov šarana

Ljeto je vrijeme za natjecanja i tempo ribolova šarana, kako tijekom dana tako i noću. U popodnevnim satima je riba često prowls u blizini obale i trstike u potrazi za hranom, na dubini od 50 do 150 cm. Noću, šaran može posjetiti snags i duboke rupe. Ponekad u ljeto uhvatim šaran na napojnoj glavi da se ponaša bolje noću, a ponekad i tijekom dana. Sve ovisi o vremenu, temperaturi vode i vjetru. Sportaši često ne gledaju na ribu vizualno, već prisiljavaju šaran da se približi točki za hvatanje mnoštva mamaca.

Jesen nije dobro vrijeme za šaran ribolov. Činjenica je da riba s vodom za hlađenje postaje manje aktivna. Šaran se hrani manje, manje se kreće, a čekanje na zagriz može trajati cijeli dan. Što je bliža zima, manje je aktivan šaran. Uz mamac i okuse u jesenskom razdoblju morate vezati. U hladnoj vodi, mirisi se ne šire kao ljeti, i vrlo je lako uplašiti pojedinca trofeja. Najbolje privitak na kuku tijekom jesensko-zimskog ribolova bit će crvi, miraz i krvavica.

Savjet

Ribari, odlazeći u ribnjak, vrlo često nedavno uzimaju bešavni zvuk s njima. Pomoću njega možete vrlo lako otkriti male jame ili kukuruz, nakon što je bacao senzor snažnom predenje za 50-80 metara. Ovaj uređaj šalje informacije na pametni telefon ili tablet putem Wi-Fi ili Bluetooth veze.

Ogledalo šarana

Važno je napomenuti da je zvučni efekti u stanju pokazati prisutnost ribe, ali vjeruju da te informacije nisu isplative. Zvučni senzor može lako uzeti granu koja izlazi iz dna rezervoara, za veliki šaran trofeja. Vrlo često za otkrivanje ribe, ljudi samo gledaju na površinu vode i pričekaju da se šaran odriče. Ova metoda nije beskorisna. Šaran vrlo često izlazi iz vode, stvarajući mnogo prskanja na površini.

Sudjelovanje u profesionalnom šaranskom ribolovu za hranilicu ili plutajuću opremu, ne zaboravite na klasične vrste ribolova koje su koristili naši djedovi. Hvatanje šarana na mrvicama kruha u trstiku često donosi velike trofeje i puno adrenalina. Uhvatiti šaran na izvorima ili makushatnik prakticira se do danas. Produktivnost takvih metoda nije niža od skupe hrane, mamca ili zupčanika. Ribu ne ulovi ribar, nego ribar.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako kuhati šaran brzo i ukusnoKako kuhati šaran brzo i ukusno
Šaran štap - pouzdan i izdržljiv alat za ribolovŠaran štap - pouzdan i izdržljiv alat za ribolov
Uhićenje šarana u listopadu. Što vam je potrebno za uspješno ribolov?Uhićenje šarana u listopadu. Što vam je potrebno za uspješno ribolov?
Najbolja oprema za šaransko ribolovNajbolja oprema za šaransko ribolov
Ribolov: hvatanje šarana u jesenRibolov: hvatanje šarana u jesen
Tajne ribolova: kako uhvatiti carver?Tajne ribolova: kako uhvatiti carver?
Montaža šarana - odličan uređaj za ribolovMontaža šarana - odličan uređaj za ribolov
Ugradnja šaranskog zupčanika obavljamo prema uvjetima lovljenjaUgradnja šaranskog zupčanika obavljamo prema uvjetima lovljenja
Najveći šaran i njihov ulov na ulagačuNajveći šaran i njihov ulov na ulagaču
Koja je razlika između šarana i šarana? Priručnik za početnika FisherKoja je razlika između šarana i šarana? Priručnik za početnika Fisher
» » Šaranski ribolov na ulagaču: metoda i pribor
LiveInternet