Kako riješiti japanske križaljke kako bi dobili nagrade

Smatrate li se kao as u rješavanju svih vrsta križaljki? Ponovno osvojio nagrade u časopisima, slanje ispravnih odluka na natjecanja? Priznajte, popunjavanje kutija s pismima je prilično jednostavno, pogotovo ako povežete Google i enciklopediju kako biste pomogli svom obrazovanju. lagane križaljkeMeđutim, japanske križaljke - Sudoku - i zagonetke, gdje je potrebno prikazati skriveni uzorak, nešto je sasvim drukčije. I ja ću vam reći kako jednostavno kliknuti klasične zagonetke iz zemlje uzdignutog Sunca.

sadržaj

  Ovdje se bavite drugačijim slagalicama. Ovdje je erudicija beskorisna - morate se opremiti logikom. Prije nego što riješimo japanske križaljke, prisjetimo se njihovih osnovnih zakona. Glavna pomoć u rješavanju skrivenog uzorka je pravilo isključivanja. Ona, u vezi s našim problemom, kaže: "Ako stanica na polju treba biti obojana crnom, ona više ne ostaje prazna". Što to znači? Razmislite o primjeru najlakšeg crteža - brodu.

  U prvoj fazi rješavanja zagonetki nema slike. Na vrhu i lijevoj strani čistog polja nalaze se samo brojevi, podijeljeni za vašu udobnost u 5x5 ćelije. Brojevi na vrhu pokazuju koliko kvadrata treba slikati vertikalno, a na lijevoj strani označava broj crnih ćelija vodoravno. Ako postoji nekoliko znamenaka, to znači da mora postojati prostor barem jedne kutije između crnih stupaca ili redaka. Ako su gore, na primjer, slike 2 i 4, to znači da se stupac od četiri ćelije treba nalaziti pod vertikalnom linijom od dva kvadrata. Na isti način, linije se također trebaju nalaziti na upitima brojeva s lijeve strane. Razumijete li? Sada o tome kako riješiti japanske križaljke i gdje početi taj proces.Križaljke japanski  U zagonetki, koju smo uzeli kao primjer, postoji polje od četiri velika kvadrata. Dakle, imamo deset vertikalnih i deset horizontalnih točaka za slikanje nevidljive figure do sada. Pažljivo proučavamo brojeve sa strane i vrha čistog polja. Gledajte: u jednoj crti na lijevoj strani označena je slika 10. I to znači da bi deset malih kvadrata u ovoj liniji trebalo obojiti. Mi to radimo. Sada vidimo da je sličan deset također prisutan u stupcu iznad polja. Izravamo okomitu liniju. Sada imamo dvije križane linije. Kako riješiti japanske križaljke sljedeće?

  Primijetili smo da je u nekim stupcima prikazana slika 1, što znači sljedeće: samo jedna ćelija u stupcu ili crti trebala bi biti crna. Već imamo jedan takav - bio je rezultat čvrste linije. Logičan zakon kaže da sve ostale stanice u polju moraju ostati bijele. Stoga s punim povjerenjem možemo označiti ta mjesta s točkama ili nacrtati svijetlo žuti marker na tim horizontalnim ili vertikalnim poljima. Kako riješiti japanske križaljkeSada je prostor na kojem je skriven crtež ne više od 10 bodova, ali od 9 ili čak manje. Pažljivo pregledajte naše pokazujuće brojke, metodom iznimke odredimo koje bi se točke trebale obojiti i koje bi one trebale ostati bijele. Dakle, postupno ćemo imati sliku - brod. Učenje riješiti svjetlosne križaljke, možete se prebaciti na složeniju boju.

  Njihovo je načelo isto kao i crno-bijelo. No brojevi naznačeni izvan radnog polja označeni su različitim bojama - plava, crvena, zelena, žuta. Kako riješiti japanske križaljke u ovom slučaju? Naoružani paketom olovaka ili markera. I logika, naravno. Pravilo ostaje isto - prvo tražimo lik koji maksimalno zauzima polje. Ako nije (recimo, polje od 20 ćelija, a maksimum je 18), moramo shvatiti da bez obzira na to gdje se nalazi stupac ili rang, još 16 ćelije u sredini će biti naslikane. Pokušajte sada kao vježba za rješavanje vlastite križaljke sa suncem.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako riješiti Sudoku bilo koje složenostiKako riješiti Sudoku bilo koje složenosti
  Kako igrati Sudoku: korak po korak rješavanje zagonetkaKako igrati Sudoku: korak po korak rješavanje zagonetka
  Zagonetke o banani: zanimljive, kognitivne, neobičneZagonetke o banani: zanimljive, kognitivne, neobične
  Dječje zagonetke o Zemlji, fenomeni prirode. Zagonetke s odgovorom "Zemlja"Dječje zagonetke o Zemlji, fenomeni prirode. Zagonetke s odgovorom "Zemlja"
  Koje su najkorisnije puzzle igre za djecu od 5-6 godina?Koje su najkorisnije puzzle igre za djecu od 5-6 godina?
  Kako napraviti križaljke u Riječi: najjednostavnija metoda i uputeKako napraviti križaljke u Riječi: najjednostavnija metoda i upute
  Japanski pretraživači: pronalaženje odgovarajućih informacijaJapanski pretraživači: pronalaženje odgovarajućih informacija
  Logička logika - uspjeh djeteta u budućnostiLogička logika - uspjeh djeteta u budućnosti
  Lukavih zagonetki. Dijagonalni sudokuLukavih zagonetki. Dijagonalni sudoku
  Što je križaljka i odakle je došloŠto je križaljka i odakle je došlo
  » » Kako riješiti japanske križaljke kako bi dobili nagrade
  LiveInternet