Srce blijedi: Uzroci i liječenje

Smanjenje srca - liječenje ove bolesti nedavno se brine za umove mnogih srčanih kirurga i drugih "srčanih" stručnjaka. S onim što je povezano, kakvi simptomi ove opasne bolesti, kako se njome liječiti - to su samo neki od problema koji zanimaju naše građane. Nije tajna da dovoljno velik broj ljudi ima takvu dijagnozu kao "potonuće srce". Simptomi, liječenje narodnim lijekovima, liječenje u specijaliziranim ustanovama, dijagnoze - ti koncepti trebaju biti proučeni za svakoga tko ima znakove bolesti. U nastavku su neka aktualna pitanja o ovoj temi.

Srce blijedi: Uzroci i liječenje

Razlog "blijeđenja" u rad srca mogu postojati razni poremećaji u ritmu i vodljivosti. Neki od ovih uvjeta ne trebaju medicinsku intervenciju, a za druge oblike, kašnjenje u otkrivanju i liječenju može biti kobno. Postoje supraventrikularne i ventrikularne aritmije.bated daha

Nadzheludochkovaya extrasystole

To je prerana električna aktivnost srca. Uzrok je izvor koji se nalazi u atriji, plućima i šupljinama, kao iu atrioventrikularnom spoju. Nakon takve izvanredne redukcije, može se razviti neka nepotpuna ili cjelovita posteriologija. Česte ekstrakcije i dulje stanke nakon izvanrednog skraćivanja mogu dati osjećaj odbijanja, prekida u radu srca.

Nezavisni Klinički značaj ovih oblika imaju aritmije, osim u slučajevima kada je njihov izgled se počinju izvoditi supraventrikularne tahikardije, fibrilacije podrhtavanje ili fibrilacije atrija.

U odsutnosti strukturnih poremećaja u srčanom mišiću posebnog liječenja, supraventrikularne ekstrasstole nisu potrebne. U slučajevima kada su popraćeni značajnom subjektivnom nelagodom, mogu se upotrijebiti betta-blokatori, verapamil, sedativi.

Često su supraventrikularne ekstrasistole manifestacija glavnog bolesti (psihoza, kronična opstruktivna plućna bolest, poremećaj elektrolita), a zatim je dijagnoza zahtijeva doradu i liječenje predmetnog procesa.

srce blijedi

Ekstrakcijska aritmija ventrikulaVentrikularne ekstrasistole - preuranjen električna aktivnost srca u odnosu na glavni ritam stimulirana impuls koji nastaje u nogama ili razlike snop njegova, orki Purkinje ili raka miokarda. Nakon tih procesa znatno veću vjerojatnost za razvoj pune kompenzacijski pauze, koja je, kao u slučaju atrijalne prerano otkucaja, osjetio se u obliku „blijedi”. Ventrikularni procesi bilo koje gradacije bez organskih srčanih bolesti nisu faktor rizika za iznenadnu smrt, tako da ih se ne liječi. Iznimka su zdravi bolesnici s nasljednim sindromima (kongenitalna produljenje ili skraćivanje QT, sindrom Brugada, itd.).

Izbijanje srca, čiji se uzroci i simptomi ovdje raspravljaju, javljaju se i kao posljedica rijetkih srčanih ritma.
Uobičajena brzina otkucaja srca definirana je u rasponu od 60 do 100 udaraca u minuti. Fiziološki pad rada srca može se razviti tijekom spavanja, s dubokim disanjem, u sportašima.

U slučaju povrede u bilo kojoj fazi i generiranje srčanog pulsa razvija patoloških bradikardiju, koja može biti simptomatično, asimptomatski, a većina je potrebno liječenje.

Uzroci bradikardije

Postoje unutarnji i vanjski uzroci bradikardije.
Iz unutarnjih razloga uključuju:

 • starenje;
 • ishemična srčana bolest;
 • bolesti vezivnog tkiva;
 • kongenitalne bolesti, uključujući slabost atrioventrikularnog čvora;
 • mišićna amiloidoza;
 • kirurška trauma (bioproteza ventila, transplantacija srca);
 • zarazne bolesti (difterija, reumatska srčana bolest, infekcija krvi, tifusna groznica).

Vanjski čimbenici bradikardije uključuju:

 • fizička kondicija;
 • akutni vagalni elektrotoni (vazovagalni odsječci - preosjetljivost karotidnog sinusa);
 • lijekovi (beta blokatori, blokatori kalcijevih kanala, digoksin, litij, antiaritmici);
 • korištenje kokaina;
 • hipokalemija;
 • hiperkalijemija;
 • neurološki poremećaji (CNS tumori, povećani intrakranijski tlak);
 • sindrom opstruktivne apneje u snu.

Za dijagnozu upotrebe bradikardije Holter monitoring, brojači nesreće i implantabilni instrumenti za snimanje, kao i elektrofiziološka istraživanja.uzroka i obrada srca blijedi

Liječenje bradikardije

Prvi korak je identificirati uzroke bradikardije i moguću eliminaciju njihovog djelovanja (prekid beta-blokatora). Ako nema baze koja se može opravdati, možda je potrebno liječenje ili privremena ili stalna stimulacija).

liječenje

Za stimulaciju brzine otkucaja srca s značajnim inhibicijama (dulje od 3 sekunde) koristite atropin, izoproterenol, eufilin. Međutim, uzimanje tih lijekova može uzrokovati poremećaje ritma, uključujući i život opasne ventrikularne poremećaje.
U bolesnika s ishemijom miokarda i bradikardije, kao rezultat, provesti antiishemijski terapiju i obvezujući svoje vrijeme, pomoću hodati ako je potrebno.

Pacijenti s sindromom depresije sinusnog odjela i atrioventrikularna blokada procijeniti za instalaciju privremenog ili stalnog pejsmejkera.
Postoje razvijene europske indikacije za instalaciju trajnih pejsmejaka u bolesnika s SSSU, AV-blokadom.uzroci i simptomi blijeđenja srca

Vrste stimulanata

Postoje jednodomorezni, dvokamni, stimulatori s tri komore. Prva i druga imaju 1 i 2 elektroda (atrijska i / ili desna ventrikularna). Uređaji s tri komore koriste se za biventrikularnu aktivaciju i imaju dodatni vodič za lijevu klijetku.

Kada stimuliraju pravo atrij, poremećena je sinkronizacija ventrikularne kontrakcije. Na EKG-u tijekom ovog postupka, odgovarajući paket snopova je izoliran.
Uz poticanje oba ventrikula, njihov je sinkroni rad očuvan, hemodinamika srca u ovom slučaju je mnogo bolja.liječenje bliještanja srca

implantacija

Prvi takav uređaj instaliran je 1958. Kasnije su se njihova evolucija odvijala. Sada su to moderni, vrlo mali, high-tech uređaji.

Trenutno je godišnja instalacija od 400 do 1200 stimulansa po milijun stanovnika.

Cardiopribor provodi električnu aktivaciju miokarda. Signal se širi kroz srčani mišić na nefiziološki način. Njegova produljena izloženost može uzrokovati električne i mehaničke promjene u miokardu. Stoga, instalacija stimulansa mora biti napravljena za ozbiljne indikacije.srce slabljenje simptomi liječenje narodnih lijekova

Značajke režima stimulacije

Tijekom pravo ventrikularni električni impuls primjenjuje se na vrhu lijeve klijetke i depolarizira medlennoprovodyaschy miokarda. To se izražava na EKG-u blokada lijeve noge snopa. Takvi bolesnici imaju manju frakciju izbacivanja od pacijenata bez blokade. Također u ovom procesu postoji električna remodeliranje srca. Nedavno je došlo do sklonosti smanjenju indikacija za ugradnju ovih stimulanata zbog značajnog broja nepovoljnih promjena.

Utvrđeno je da se najniža frakcija izbacivanja stvara kada je izložena ventrikulama. Prosjek - s aktivacijom atrija, a zatim ostatkom srca. Najveća ejekcijska frakcija zadržava se stimuliranjem atrija i ventrikula duž prirodnih puteva.

Pokazano je da se fibrilacija razvija manje u bolesnika s atrijskom i dvotamnom aktivacijom nego kod bolesnika s eksplozijom ventrikularne ekspresije.

Aparat s dvije komore, dokazana studijama i eksperimentima, bolja je u fizički aktivnim pacijentima.
Pacemakers su trenutno zlatni standard u liječenju bolesnika s simptomatskom bradikardijom. Pretraga se nastavlja za većinu fizioloških putova za pozitivan učinak na miokard.srce slabljenje simptomi liječenje narodnih lijekova

zaključak

Dakle, umiranje srca (kada zaspati ili u drugim situacijama) je vrlo opasna bolest. Prvi simptomi ove bolesti trebali biste odmah otići do zdravstvene ustanove, provesti sve testove i pažljivo liječiti. Što je brže za početak liječenja i prevencije, učinkovitiji su postupci liječenja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Aneurizma srca - uzroci, simptomi, dijagnoza i liječenjeAneurizma srca - uzroci, simptomi, dijagnoza i liječenje
Kako liječiti srčanu aritmiju: neke metodeKako liječiti srčanu aritmiju: neke metode
Bradikardija kod djece - uzroci, simptomi i liječenjeBradikardija kod djece - uzroci, simptomi i liječenje
Uzroci, simptomi, kao i liječenje IHD-aUzroci, simptomi, kao i liječenje IHD-a
Bradikardija. Što je to i kako se tretira?Bradikardija. Što je to i kako se tretira?
Tahikardija. Što je to?Tahikardija. Što je to?
Bradikardija - što je to?Bradikardija - što je to?
"Prolaktan trbuh": simptomi, liječenje bolesti"Prolaktan trbuh": simptomi, liječenje bolesti
Ventrikularna fibrilacijaVentrikularna fibrilacija
Srčana bolest cardioneurosis, simptomi, liječenjeSrčana bolest cardioneurosis, simptomi, liječenje
» » Srce blijedi: Uzroci i liječenje
LiveInternet