Folikularna hiperkeratoza.

hiperkeratoza kože - vrlo jakog zadebljanja rožnatog sloja, koji postaje krut i nepopustljiv. Možete čak reći da u nekim situacijama koža postaje školjka ili oklop. Postoje mnogi oblici ove bolesti, u kojima ne samo koža nego i unutarnji organi mogu patiti.

Može se reći da je folikularna hiperkeratoza najopasnija vrsta ove bolesti. Patološki proces je taj mali horny scales sloughing zatvoriti folikula, što dovodi do njihove upale. Klinički, izgleda kao "goosebumps" ili koža smrznute osobe.

Ovaj proces utječe uglavnom na područja kože koja nemaju prehranu i vlagu: ramena, laktova, zglobova koljena, vanjske površine bedara.

Folikularna hiperkeratoza je bezopasna bolest koja ne uzrokuje ozbiljne poremećaje u životu bolesnika. Možete reći da je ovo samo kozmetički nedostatak kože. Međutim, s nepravilnom skrbi, proces se može proširiti na cijelu površinu kože. U mjestima traume, koža postaje krut i pukotina. Sekundarna pioderma može se formirati nakon infekcije.Ako pacijenti nesvjesno zbunjuju mali osip s aknama i počnu iscijediti sadržaj folikula, može doći do infekcije i proces će postati akutan.

Često imamo priliku vidjeti ljude koji pate od hiperkeratoze u svakodnevnom životu. Ova bolest apsolutno nije zarazna i određena je značajka tijela.

Postoji mišljenje da je folikularna hiperkeratoza posljedica nedostatka vitamina skupine B i E. Kao rezultat toga, koža gubi elastičnost i elastičnost, postaje sklonija vanjskom iritantnom faktoru.

Neki liječnici vjeruju da se ta bolest razvija pod utjecajem faktora stresa, kao i negativnog utjecaja na okoliš. Dakle, proces se najčešće dijagnosticira u radničkim ljudima koji ne slijede vlastitu higijenu kože.

Nije isključena mogućnost formiranja hiperkeratoze kao alergijske reakcije na alergene dugog djelovanja. Folikularna hiperkeratoza može se formirati nošenjem odjeće od jeftinih tkanina, tretiranih s lošim bojama. Majice i košulje od sintetičke tkanine oni također mogu izazvati proces.

U nekim bolesnicima može se otkriti polimorfizam osipa - kombinacija nekoliko oblika hiperkeratoze. Proces ima kroničnu rekurentnu prirodu i rijetko napreduje.

U prisutnosti pritužbi o osipa i tijekom objektivnog pregleda kada se otkrije malaksalna osip ("guska koža"), bolesnika se dijagnosticira folikularna hiperkeratoza. Liječenje treba biti sveobuhvatno i usredotočeno, prije svega, na normalizaciju prehrane i režim dana. Svi bi pacijenti trebali razumjeti da je oštećenje kože prije svega, unutarnja bolest organa (najčešće crijeva) i stoga je potrebno započeti s liječenjem potonjeg.

Govoreći o hiperkeratozisu, ne može se zanemariti činjenica da ne postoji posebna terapija za pacijente. Obično se pacijentima ispituje kakav bi način života trebali voditi, kako pravilno jesti, kako se brinuti za kožu. Vruće točkice se preporučuju za podmazivanje s kremom za bebe ili uljem, možete upotrijebiti pomlađivanje omekšavanja.

Učinkovit u liječenju ove bolesti je liječenje velikih doza vitamina A i razmazivanje pogođenih područja vitaminom E.

Moguće je provesti opću jačinu i imunostimulirajuću terapiju. Za ovaj ekstrakt aloe dodijeljen u mišićima uz 1 ml vitamina C, 1 kapsule tri puta dnevno multivitaminske pripravke.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Analogni Zineritis u liječenju akniAnalogni Zineritis u liječenju akni
Gljivična oštećenja kože - liječenje i prevencijaGljivična oštećenja kože - liječenje i prevencija
Black Elbow: što učiniti kako bi ponovno postali prekrasni?Black Elbow: što učiniti kako bi ponovno postali prekrasni?
Keratoza kože.Keratoza kože.
Hiperkeratoza kože: uzroci, liječenjeHiperkeratoza kože: uzroci, liječenje
Folicular hyperkeratosis - mogu li ukloniti prištiće na koži kod kuće?Folicular hyperkeratosis - mogu li ukloniti prištiće na koži kod kuće?
Gljiva na prstimaGljiva na prstima
Hiperkeratoza stopala: liječenje narodnim lijekovimaHiperkeratoza stopala: liječenje narodnim lijekovima
Epidermis - što je to? Struktura epidermisaEpidermis - što je to? Struktura epidermisa
Kako se riješiti guske kožeKako se riješiti guske kože
» » Folikularna hiperkeratoza.
LiveInternet