Gustoća elektrolita

inspekcija baterija omogućuje vam da procijenite njegovo tehničko stanje. Mogu se prepoznati neki nedostaci. Provjera baterije (vanjsko stanje, kvaliteta izolacijske masti, gustoća) akumulatora preuzeta iz vozila izvodi se u određenom redoslijedu.

Prvi korak je da provjerite stanje bombon bar, provjerite da nema propuštanja. Tome treba izbrisala zidove i dno sa suhom krpom, a za provođenje inspekcije. Ako postoji curenje, potrebno je zamijeniti monoblok.

Zatim provjerite stanje površina poklopca baterije, mastiksni sloj. Pokrivači ne smiju biti prljavi, ne bi trebali imati pukotine i hrapavost. Elektrolit i prljavština, zarobljeni u pukotinama, sposobni su provoditi električnu struju. To ubrzava samopražnjenje baterije. Ako je na površini baterije prljavština ili ako su vidljivi tragovi prolivenog elektrolita, obrišite površinu krpom natopljenom u 10% -tnoj vodenoj otopini amonijaka. Nakon toga, obrišite pokrivače suhom.S posebnom pažnjom potrebno je pregledati stezaljke za baterije. Sloj oksida koji se stvara na stezaljkama za zatvaranje treba skinuti staklenom kožom (s zatvorenim čepovima). Također je potrebno očistiti vijčane stezaljke, ukloniti utikače i očistiti otvore za plin tankom drvenom šipkom. Nemojte koristiti metalnu žicu za tu svrhu.

Ispuštena baterija koja se ne može okretati radilica s potrebnom brzinom, potrebno je napuniti. Kod otkrivanja stranih čestica u elektrolitu ili promjene boje, elektrolit se mora zamijeniti. Prije zamjene, trebali biste isprazniti bateriju na prihvatljivu razinu. Nakon toga potrebno je izliti elektrolit. Baterija treba ispirati. Da biste to učinili, upotrijebite destiliranu vodu. Ispiranje treba provesti, promatrajući sigurnosne mjere. Nakon ponovnog punjenja. Gustoća elektrolita koji se puni nakon ispiranja mora biti isti kao i prije. Zatim ponovo napunite bateriju.

Potrebno je redovito provjeravati razinu i gustoću elektrolita u svakoj "banci" u skladu s klimatskim uvjetima i doba godine.

Da biste odredili razinu, potrebno je koristiti posebnu staklenu cijev. Spušta se u akumulator dok se ne naslanja na gornji rub ploče. Nakon što se cijev treba pričvrstiti prstom, nabavite je i vidite razinu tekućine u njemu.

Međutim, u pravilu, cijev je odsutna. U tom slučaju možete uzeti komad papira, saviti ga u obliku štapa i ispustiti je u "jar". Elektrolit će impregniraju papir i razina će biti vidljiva. Za normu se smatra deset do petnaest milimetara (ako je sve u redu, možete provjeriti gustoću).

Destilirana voda Treba dodati ako je razina ispod normalne. Dopušteno je ponovno punjenje samo H20. To je zbog činjenice da iz elektrolita u procesu rada voda isparava. Tvrda kiselina ostaje na pločama. Ako popunite elektrolit, kiselina će biti pretekla. To će dovesti do brzog pada sloja i nestanka baterije.

Gustoća elektrolita je pokazatelj stupnja napunjenosti baterije. Ako se doda H20, mjerenja se mogu izvršiti nakon dva sata nakon punjenja. Gustoća potpuno napunjene baterije iznosi 1,28-1,30 grama po kubičnom centimetru.

Provjerite pažljivo, imajući u vidu dostupnost sumporna kiselina u bateriji. Ako kapi elektrolita udaraju u otvorene dijelove tijela ili dijelove stroja, trebaju ih se isprati vodom i soda (hrana).

Mjerenje se vrši pomoću hidrometra. Gustoća elektrolita u svim bankama bi se trebala razlikovati najviše 0,02-0,03 grama po kubičnom centimetru.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako napuniti bateriju za automobil?Kako napuniti bateriju za automobil?
Kako mogu provjeriti trošak akumulatora kod kuće?Kako mogu provjeriti trošak akumulatora kod kuće?
Popravak baterije je rješiv posaoPopravak baterije je rješiv posao
Zamjena elektrolita u akumulatoru korak po korakZamjena elektrolita u akumulatoru korak po korak
Što bi trebalo biti gustoća u bateriji? Kako provjeriti gustoću baterije? Kako povećati gustoću…Što bi trebalo biti gustoća u bateriji? Kako provjeriti gustoću baterije? Kako povećati gustoću…
Baterija se kuha prilikom punjenja: norma i odstupanje od normeBaterija se kuha prilikom punjenja: norma i odstupanje od norme
Baterija. Polaritet je izravan i obrnutBaterija. Polaritet je izravan i obrnut
Alkalne punjive baterije: operativne značajkeAlkalne punjive baterije: operativne značajke
Što dodati u bateriju - vodu ili elektrolit? Održavanje akumulatora. Razina elektrolita u baterijiŠto dodati u bateriju - vodu ili elektrolit? Održavanje akumulatora. Razina elektrolita u bateriji
Baterija sa punjenjem na suho: opis, puštanje u pogon, pozitivne aspekteBaterija sa punjenjem na suho: opis, puštanje u pogon, pozitivne aspekte
» » Gustoća elektrolita
LiveInternet