Hipoalergenske smjese za novorođenčad: što je bolje, recenzije

Rođenje djeteta divno je događaj u životu svake žene. Ali često snovi ružičastog vitkog momka koji odmah uzimaju majčinu prsa i počnu aktivno sisati mlijeko nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Ponekad rođenja ne idu onako kako bismo željeli, a laktacija na pozadini stresa se ne poboljšava. Ako ne postanete vlasnik "mliječnih rijeka", to nije izgovor za odustajanje. Sada je dijete vrlo lako podići uz kvalitetnu i maksimalno prilagođenu dječju hranu. Ovaj članak objašnjava koji hipoalergijskih smjesa za novorođenčad postoji, a o njima se daje pregled.

hipoalergenske smjese za novorođenčad

Razmišljanja na polici trgovine

Organizam djeteta nakon rođenja zahtijeva posebnu pažnju i pažnju. Njegov probavni sustav još nije u potpunosti formiran. Naravno, idealna prehrana za novorođenče je majčino mlijeko, koje je potpuno prilagođeno svojim potrebama, ovisno o dobi. Mama mlijeko je zasićena esencijalnim vitaminima i podupire imunitet mrvica. Ali ako iz nekog razloga dojenje nije moguće, dijete bi trebalo odabrati najnepovoljniju i prilagođenu hranu koja postoji samo.

U odabiru mješavine treba imati na umu da bebe, boce su više vjerojatno da će doživjeti alergijsku reakciju, tako da su najbolje hypoallergenic sastav za dojenčad. Često, na policama hipermarketa, na kojima se izlažu kutije sa svim vrstama dječje hrane, mlade mame padaju u stup. Kako uzeti smjesu za novorođenče? Hipoalergensko - što je to? Koje vrste mješavina su bolje? Pitanja se počnu nuzzle u glavi i nikada ne naći odgovore. Dakle, prije nego što odete u dućan za dječje hrane, poželjno je da se „hack” svoje znanje o literaturi, razgovarajte s pedijatrom, a ne oslanjajući se na savjet konzultanata hipermarketa.

mješavina za novorođenče, hypoallergenic

Allergeni, zbogom!

Dakle, odaberite mješavinu za novorođenče! Hypoallergenic smjesa - što je to? Ovo je dječja hrana, To ne uzrokuje alergiju na bebu. Ne činjenica da neće dati susjedovom djetetu crvenu magarcu. Zašto? Samo hipoalergenske smjese za novorođenče sadrže različite komponente. Temelji se na soje, protein hidrolizatima i kozje mlijeko. Iskusni način na koji je potrebno razumjeti koja od komponenti ostavlja osip na koži djeteta i da ga isključi.

Sigurno kozje

Hypoallergenic mješavine za novorođenče na temelju kozjeg proteina postati salutary za bebe, čija alergijska reakcija je uzrokovana svojim krava pratilac.

hipoalergenske smjese za novorođenčeZamjena koza je apsorbirana puno bolje. Nije tajna da su se u teškim ratnim godinama djeca u selima hranila kozjim mlijekom. Stoga, prilagođene smjese će odgovarati ne samo alergije nego i svu drugu djecu. Najpopularnija hrana, stvorena na temelju nje, je "Dadilja" i "Kobilina 1 zlato".

sojinog mlijeka

Glavna prednost dječje hrane koja se temelji na soje jest da ona odgovara novorođenčadi koja ne dopuštaju krave ili pate nedostatak laktoze. Međutim, prije kupnje mješavine na temelju soje, vrijedi savjetovati s pedijatrom. U novije vrijeme slučajevi su se povećali kada su bebe alergične soje proteina. Stoga sada ove smjese gube svoj položaj u ocjeni hipoalergiciteta. "Nan soje" može se razlikovati među takve ovlasti "Nutrilon soje", "Nutrilak-soje", "Fries-soje" i "Similac-Izomil".

Protein hidrolizat

Mješavine na temelju hidrolizata proteina prikladne su za mrvice koje ne dopuštaju soje i krave. Oni su idealni za djecu s problemima u radu gastrointestinalnog trakta i dobro su za sprečavanje blage alergije. Među smjesama s proteinskih hidrolizata mogu naći „niske laktoza Nutrilon 4”, „humana” i „PL Frizopep”.

Promjena ulja

hipoalergenske smjese za novorođenče bez palminog ulja

Često alergijske reakcije uzrokuju prisutnost ulja u smjesama. Oni dodaju biljne masti kako bi hrana bila što bliža majčinom mlijeku. Kao dio mnogih smjesa nalazi se repica, soja ili palmino ulje. Koriste se za dijete, dobro apsorbiraju - više od 95 posto, razvijaju mozak i viziju djeteta. Međutim, neke mrvice negativno reagiraju na palmino ulje. Stoga, posljednjih godina, hipoalergenske smjese za novorođenče bez palminog ulja dobivaju popularnost. Među njima su "Hypoallergenic Similak" i "Nanni".

Hipoalergenske smjese za novorođenčad: recenzije kupaca

Na internetu možete pronaći mnoge recenzije o dječjim proizvodima, uključujući prehranu. Posebna mjesta "otzoviki" prikazuju statistiku onih potrošača koji su bili zadovoljni i preporučili robu, a one koji su ostali razočarani s njima. To pomaže majkama da se orijentiraju i u svim različitostima smjesa.

1. Hipoalergenske smjese za novorođenče: "Nestor".

Ova mješavina organizira više od 95 posto majki i preporučiti ga oko 86 posto napustilo svoje dojmove njegovu uporabu. Žene, imajte na umu da ovaj proizvod ne uzrokuje alergije, ugodan okus, je svjetlo u kuhinji, dobro miješa, sadrži prebiotike koji normalizira dijete gastrointestinalnog trakta. Oni su posebno zadovoljni s relativno niskim cijenama „Nestozhena” - oko 400 rubalja. Međutim, bile su one majke koje nisu bile u skladu s tim smjesom. Neka djeca nakon njegove uporabe počeo povraćati, drugi - zatvor, u jedinicama - čak i alergije, unatoč navedenim hypoallergenic proizvoda.

2. Hypoalergenske smjese za novorođenče: Nutrilon.

Preporučite ovu smjesu na oko 80 posto žena. Cijena je oko 600 rubalja. Glavne tvrdnje o prehrani leže u nedovoljnom hipoalergenskom i gorčastom ukusu. No bile su one majke koje su pohvalile praktičnost pakiranja, okusa i jednostavnosti u kuhanju. Ali općenito, mame su se složile da postoje bolje i jeftinije smjese.

hipoalergenske smjese za novorođenče similak

3. Hipoalergenske smjese za novorođenčad: Similak.

"Similak" je poznat po nedostatku palminog ulja. Ova mješavina postaje pravi spas za djecu s alergijama na njega.

Prema mišljenju mama, ova mješavina je ukusna, mrvice ga jedu sa zadovoljstvom. Cijena proizvoda iznosi 545 rubalja. Međutim, većina žena koje su napustile svoje dojmove smjese, ne preporučujem, žaleći se da to uzrokuje alergije i zatvor, bol u želucu, plinovi stekli neugodan miris i boja stolica promjene.

Gotovo sve recenzije svode se na činjenicu da se smjese, poput parfema, trebaju odabrati pojedinačno. Čak iu jednoj obitelji mogu živjeti djeca koja su došla do različitih marki proizvoda.

Pravilno kupite smjesu

Što trebam tražiti kod kupnje dječje hrane?

  • Glavno pravilo: uvijek pogledajte datum isteka mješavine. Otrovanje djeteta s lošim proizvodom iznimno je neugodno.
  • Izaberite po sastavu smjesu koja ne sadrži alergene za vaše dijete. Ako je netolerancija na soji, kupiti mješavina na temelju kozjeg mlijeka, ako pišljivom „cvjeta” od kravljeg proteina, zamijenite ga s kolegama hidrolizata.
  • Prvo kupite hranu u najmanjem pakiranju u slučaju da ne odgovara bebi. Nemojte nastaviti promociju u velikim kutijama, čak i ako to izgleda kao profitabilna kupnja.
  • Cijena mješavine ne pokazuje njegovu kvalitetu. Čini se da draga mješavina djeteta nije, i to će biti jeftino za oba obraza, i neće uzrokovati ni alergiju. Svi pojedinačno. Idealna mješavina za novorođenče je ona koja najbolje odgovara karakteristikama njegovog zdravlja.
  • Dječja hrana, poput pelene, dizajnirana je za različite dobi bebe. Prikladno za dojenčad jedna smjesa, najviše prilagođen i blizu majčinog mlijeka, za djecu od 6 do 12 mjeseci - s druge strane, nakon godinu dana djeteta je potrebna promjena u količini vitamina i masti smjesu. Starost u kojoj se izračunava dječja hrana uvijek je označena na kutiji.

Odredite koja je mješavina prava za vašem djetetu, možete koristiti samo postupak probnog i pogrešnog postupka. To je, prvo probajte i promatrajte reakciju. Ako dijete nema koliku bol, usta, regurgitaciju, osip i druge neželjene promjene u zdravlju, možete zaustaviti odabir kupljene smjese. Ako proizvod ne zadovoljava vas, morate kupiti drugu mješavinu. I tako dalje dok se ne pronađe "isti".

Kako pravilno hraniti bebu

Dakle, odredili ste koje su antioksidativne smjese za novorođenčad, što je najbolje i najprikladnije za bebu. Sada moramo shvatiti kako je ispravno uvesti u prehranu djeteta.

hipoalergenske smjese za novorođenče koje je bolje

Ako je beba već primila drugu mješavinu, ne može se naglo pretvoriti u hipoalergensku. Posebno će to biti teško, jer ima gorak okus. Najprije trebate zamijeniti jedan koji dijete nosi novu mješavinu, a zatim drugu. I tako postupno postupno pretvorite u hipoalergenski proizvod. Istina, rezultati - čišćenje kože, ako dijete pati od alergija - bolje je čekati tjedan dana poslije tri. Ne prije. Posebna pozornost treba posvetiti činjenici da sojina miješa liječnici savjetuju da se uvedu u dijete prehranu ranije nego s 6 mjeseci, ili čak i bolje - nakon godinu dana.

hipoalergenske smjese za novorođenčad

I na kraju: slušati pedijatra, pokupi smjesu s naglaskom na individualnosti djeteta i ne zaboravite tijelo u svakom slučaju držati u ormariću neke antihistaminik. Neka vaša beba raste zdravo!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zašto novorođenče štucanje nakon hranjenja?Zašto novorođenče štucanje nakon hranjenja?
Mješovita hranjenja: kako pravilno organizirati proces?Mješovita hranjenja: kako pravilno organizirati proces?
Glavna svojstva smjese su "Nestozhen"Glavna svojstva smjese su "Nestozhen"
Naučimo koliko novorođen treba jestiNaučimo koliko novorođen treba jesti
Mi izaberemo mješavinu za novorođenčad. Povratne informacije i preporukeMi izaberemo mješavinu za novorođenčad. Povratne informacije i preporuke
Zašto mi treba smjesa kiselog mlijeka za novorođenčad?Zašto mi treba smjesa kiselog mlijeka za novorođenčad?
Koje dobre mješavine za novorođenčad preporučuju stručnjaci?Koje dobre mješavine za novorođenčad preporučuju stručnjaci?
Prilagođene mješavine "Similak": povratne informacije potrošača i sastav proizvodaPrilagođene mješavine "Similak": povratne informacije potrošača i sastav proizvoda
Mješavine "Nestozhen": recenzije dječje hraneMješavine "Nestozhen": recenzije dječje hrane
Koja je smjesa bolja? Savjeti za mlade majkeKoja je smjesa bolja? Savjeti za mlade majke
» » Hipoalergenske smjese za novorođenčad: što je bolje, recenzije
LiveInternet