Kamatna stopa na zajam može se smanjiti!

Do danas su najpopularniji programi kreditiranja postali: auto krediti, potrošači, hipoteka i nenamjenski. Nešto manje često se ljudi okreću kredit za obrazovanje

sadržaj

  djeca, zubni tretmani, popravci, smještaj, putovanja u inozemstvo i druge posebne namjene.

  Za svaku od ovih vrsta kreditiranja postavlja se vlastita kamatna stopa, čija minimalna i maksimalna vrijednost ovise o mnogim nijansama bankarskog programa. Ako neko vrijeme zaboravite vrste zajmova, onda možemo reći, u kojem granicama danas kamatna stopa na zajam varira: od 7 do 40%.

  Potrošnja za potrošače

  Predviđeno je za kupnju namještaja i opreme, kao i za plaćanje kućanskih usluga. Može se izdati iu poslovnici banke iu trgovini ili opremi namještaja, pod uvjetom da imaju stručno osposobljeno osoblje za registraciju vaše prijave. Potrošački krediti su skupi ako uzmete veliku količinu novca - stopu do 29%. S obzirom da je rok kredita je i mali (obično do 5 godina), isplate u iznosu od 13.000 rubalja, a preplaćeni iznos -. 280 000 rubalja. Do 500 000 rubalja. možete uzeti 15-18% (plaćanje - 12 000 rubalja., Preplatu 220 000 rubalja.). No, u isto vrijeme, ako želite platiti manje (minimalna kamatna stopa na kredit - 14%), bolje je dati banci tzv kolateralna za kredit, koji može poslužiti kao zalog imovine ili jamac.

  Car zajmovi

  10,5-24% - to su ekstremni pokazatelji kamatne stope na auto kredit. Istodobno, u programima kupovine novih automobila u inozemstvu stopa je manja (11-13,5%) za novi domaći automobil (12-15%). visok kamatna stopa naravno, za rabljene automobile: strane - prosječno 16,5%, domaće - do 24%. Što je veći doprinos, niži stopu. Visoke cijene osnovani su u posebnim programima: dobivanje zajma na 2 dokumenta, bez upita, kupnja automobila za poduzeće.

  hipoteka  Ova vrsta zajma je osigurana za kupnju stanova: stan, kuću, kućicu, moguće zajedno s zemljišnim česticama. Tu su i programi za kupnju sobe i udio u stanu.

  Kamatna stopa na zajam kreće se od 9 do 21%. Takva visoka nepodudarnost je zbog tehničkih karakteristika stanovanja. Najjeftiniji stvar za kupnju stana u novoj zgradi, u novoizgrađenoj kući je 1-1,5% skuplji, čak i skuplji će biti stambeni za sekundarno tržište. Najniži postotak naplaćuje se ako napravite veliku početnu uplatu za stan.

  Prema programima hipotekarno kreditiranje kamatna stopa na zajam nije pokazatelj mjesečne uplate. Kako se dodaje kao godišnja osiguranje (0,4-2% od iznosa kredita), sve vrste povjerenstava, koja se može izbjeći, a ako ste došli tražiti banka odgovorniji - provesti najmanje mjesec dana izabrati odgovarajući program.

  Nenamjenski zajam

  Izdaje se za sve potrebe. Plus ovog programa je da klijent je oslobođen od potrebe da navedu svrhu za koju je on uzima zajam od banke. Ova usluga banke "oslobađa" većinu dužnika "ruke" i omogućuje trošenje novca za sve potrebe. Ali hellip- Program ima svoju minus - visoku kamatnu stopu.

  Slični programi se pozivaju u banke na različite načine: gotovinski zajam, kredit na povjerenje. Minimalna stopa na njemu je 13%, u prosjeku - 15%, ali može doseći 40% (ako hitno trebate novac, bez jamaca i reference). Ovo je najskuplji tip kredita.

  Kamatna stopa na zajam određuje koliko ste preplatili banku za priliku da preuzimate zajam. Najjeftiniji od danas su hipoteka i auto krediti, na drugom mjestu - potrošački kredit, a najskuplji je danas gotovinski kredit bez reference, jamaca ili kolaterala. No, u bilo kojem od tih programa, možete pronaći način da se smanji stopa: pružanje svih dokumenata u banku, u pronalaženju co-zajmoprimaca (ili jamaca) pružiti kolateralna ili veliki početne uplate (u slučaju hipoteka i auto kredite).

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kredit u gotovini u banci Uralsib: zajam za vlastitu, gotovinu bez kolaterala, uvjete obradeKredit u gotovini u banci Uralsib: zajam za vlastitu, gotovinu bez kolaterala, uvjete obrade
  Potrošački krediti pojedincima - malo istine od stručnjakaPotrošački krediti pojedincima - malo istine od stručnjaka
  Kredit s niskom kamatnom stopom je mit ili stvarnost?Kredit s niskom kamatnom stopom je mit ili stvarnost?
  Je li vrijedno zaduživanje 2014. godine? Sberbank - svi zajmoviJe li vrijedno zaduživanje 2014. godine? Sberbank - svi zajmovi
  Zajam u Rosselkhozbank za umirovljenike. Mogu li zajmoprimci raditi?Zajam u Rosselkhozbank za umirovljenike. Mogu li zajmoprimci raditi?
  Uvjeti kredita u Štedionici za umirovljenike. Kamatna stopa, dobna granicaUvjeti kredita u Štedionici za umirovljenike. Kamatna stopa, dobna granica
  Bankovni krediti: vrste i uvjetiBankovni krediti: vrste i uvjeti
  Kako izračunati kamate na zajamKako izračunati kamate na zajam
  Efektivna stopa: koncept i svrhaEfektivna stopa: koncept i svrha
  U kojoj je banci najniža stopa na potrošački kreditU kojoj je banci najniža stopa na potrošački kredit
  » » Kamatna stopa na zajam može se smanjiti!
  LiveInternet