Što je guma-bitumen mastika?

Guma-bitumenska mastika je višekomponentna masa, mješavina katrana ili ulja bitumena. Tipično, za njegovu upotrebu korištenjem tvari kao što su punila vlaknasta i praškasta. Njegova kvaliteta otpornosti na toplinu i tvrdoća mastika dobiva se zbog apsorpcije ulja na površini.gumeni bitumenski mastiks

sadržaj

  Sastav ovog materijala uključuje sljedeće komponente:

  • guma;
  • naftni bitumen;
  • otapala;
  • punila;
  • plastifikatori.

  Guma-bitumenska mastika služi za izolaciju podzemnih i tlačnih konstrukcija od čelika, konstrukcija, cjevovoda. Često se koristi za popravak kupaonica, loggija, pri izradi drvenih konstrukcija, bazena. Mastični bitumenski izolator štiti od pojave korozije. Ova tvar ne sadrži toksična otapala i toluen.

  klasifikacija

  Materijal može biti obilježen različitim značajkama. S obzirom na vrstu spojnih elemenata, postoje bitumenska, bitumenska, bitumenska,
  polimer. Ovisno o načinu uporabe, izolirane su tople, hladne, predgrijane unaprijed postavljene temperature koje ne zahtijevaju grijanje, ali s temperaturom okoline od više od 5 stupnjeva.
  bitumensko masivno izoliranjeNajčešći je razlikovanje po svrsi. Mastiks guma-bitumen koji se koristi u različite svrhe: izolaciju, lijepljenje, asfalt, antikoroziju.  primjena

  Ako postavite cilj materijala za valjanje ljepila koji će se koristiti za vodonepropusnost ili montiran na višeslojne krovove, onda je bolje koristiti ljepljive mastike. No postoje neke nijanse o krovnim bitumenskim materijalima. Na primjer, za lijepljenje valjaka od pergamena ili krovnih materijala guma-bitumenska mastika će odgovarati. Ako je blokira krov ne tako trajni materijal, a zatim se primjenjuju vrste tar.

  U slučaju da je potrebno stvoriti vodonepropusnu brtvu ili žbuku ili adstrigentnu vrstu materijala za proizvodnju ploča, bolje je koristiti izolacijsku mastiku.

  Na ozbiljne predmete (na primjer, hidrauličke konstrukcije) ili za vruće vodonepropusne spojeve, koristite vruću bitumensku mineralnu sortu. Izrađen je iz istog bitumena s dodatkom mineralnog punila. Te nečistoće mogu biti u sastavu od 30 do 64% (ovisno o zahtjevima i uvjetima).
  bitumenska guma

  Rad s materijalom

  Gumena bitumenska mastika nanosi se mehaniziranom metodom u nekoliko slojeva. Rezultat je ukupna debljina od 10 milimetara. Proces postavljanja traje više od jednog sata. Ako postoji takva potreba, možete koristiti i ručnu primjenu s četkom ili udarcima. Ako unutar 48 sati temperatura okoline ostaje na 20 stupnjeva, tada će u tom razdoblju doći do potpunog sušenja. Ako je temperatura ispod 15 stupnjeva, tada rad s ovim materijalom jako je nepoželjan. U ograničenom prostoru, potrebno je osigurati normalnu ventilaciju protoka. Važno je promatrati sigurnosne tehnike, budući da se vruća mastika mora zagrijavati do 180 stupnjeva.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Da se razrijedi bitumen mastika: savjet majstoraDa se razrijedi bitumen mastika: savjet majstora
  Bitumenska mastika za krov: značajkeBitumenska mastika za krov: značajke
  Učimo kako stajati bikrostUčimo kako stajati bikrost
  "Tehnonikol": mastiks za vodonepropusnost"Tehnonikol": mastiks za vodonepropusnost
  Izolacija buke s vlastitim rukamaIzolacija buke s vlastitim rukama
  Što je ICBM? Značajke aplikacijeŠto je ICBM? Značajke aplikacije
  Bitumenski lak otkriva svoje tajneBitumenski lak otkriva svoje tajne
  Mastiks polimer-bitumen: značajke suvremenih materijalaMastiks polimer-bitumen: značajke suvremenih materijala
  Bitumenski bitumen: tehničke karakteristike, recenzije, cijeneBitumenski bitumen: tehničke karakteristike, recenzije, cijene
  Tekuća guma za vodonepropusnost: prijave aplikacijaTekuća guma za vodonepropusnost: prijave aplikacija
  » » Što je guma-bitumen mastika?
  LiveInternet