Gdje se nalazi Hong Kong? Trebam li ga posjetiti?

Hong Kong - jedno od čuda Istoka - čudesno mjesto! Budući da je izvorni administrativni dio Kine, jedan je od vodećih svjetskih financijskih, bankarskih i trgovačkih centara. Gdje se nalazi Hong Kong? Zauzima jugoistočnu obalu Kine. Ovaj grad ima površinu od 1104 četvornih kilometara (oko 426 četvornih kilometara).

sadržaj

  Smješten na odličnoj lokaciji, ima sve prednosti i značajke prosperitetne i dinamične regije. Ovdje možete otkriti užitke modernog, civiliziranog života, zajedno s obiljem podsjetnika povijesne prošlosti. Ako posjetite više poznati dio - Ocean Park, zapanjujući uvid u Victoria Peak ili lijepom odbijanje zaljev, dojam Hong Kongu, naravno, živjeti do Vaša očekivanja. Bilo bi teško pronaći uzbudljivije mjesto od grada Hong Konga. Vrijeme je ovdje povoljno gotovo cijele godine.

  gdje je Hong Kong

  Grad je s oko 6970000 stanovnika. Većina ljudi je kineski i govori kantonski i engleski. Gotovo svi zaposlenici turističke industrije i taksisti mogu komunicirati na engleskom jeziku.

  Govoreći o tome gdje je Hong Kong, možemo reći da ima povoljan geografski položaj, koji djeluje kao važan međunarodni transportni čvorište. Postoje dnevni letovi za Sjedinjene Države, Velika Britanija, Kanada, Australija, Njemačka, Francuska, Nizozemska, Singapur, Malezija, Filipini, Indija, Tajland, itd Urbani prijevoz je dobro razvijen. Cijeli sustav javnog prijevoza je metro, autobusi, taksiji, tramvaji i trajekti, gdje možete lako posjetiti sve dijelove grada.  Što posjetiti u Hong Kongu

  Grad obuhvaća četiri dijela: otok Hong Kong, nova područja, poluotok Kowloon i udaljeni otoci malih dimenzija. Otok Hong Kong je središte politike, gospodarstva, zabave i trgovine. Sjeverni dio je glavno područje komercijalnih i zabavnih sfera. Stambena područja nalaze se u istočnoj zoni, a južna regija poznata je po obalama i uvalama.

  Kowloon je još jedan uspješan dio grada, koji se preporučuje kada govorimo o tome što posjetiti u Hong Kongu. Područja su aktivni i danju i noću, a posjetitelji mogu osjećati opušteno, uživajući u živahnom noćnom životu, jer Hong Kong je zasigurno jedan od najsigurnijih gradova na svijetu. Novi teritoriji, kao i udaljeni otoci, idealno su mjesto za doživljaj užitaka u prirodnim ljepotama Hong Konga. Stoga je teško sa sigurnošću reći gdje je Hong Kong - ovdje možete vidjeti dahom metropola i mirnom netaknute prirode.

  Kao otvoreni grad s prekrasnom prirodnom lukom, to je spoj različitih kultura u skladu s kineskim tradicijama i egzotične utjecaje. S jedne strane, tragovi britanske kulture mogu se naći posvuda (kao rezultat kolonijalne prošlosti). S druge strane, govoreći o tome gdje se nalazi Hong Kongu, ne može se zaboraviti sačuvani običaji i načela konfucijanizma, nastao u Kini. To se odražava na šarenim festivalima, na primjer, na Proljetnom festivalu ili Božiću.

  Hong Kong vrijeme

  Grad je također središte modernog kina i pop glazbe. To je rodno mjesto heroja Kung Fu - pokojni Bruce Lee i Jackie Chan ekstravagantne, Hong Kong i dalje privlače sve više i ambicioznije potencijalne zvijezde i poslovni ljudi.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Turistički Hong Kong. Fotografije i atrakcijeTuristički Hong Kong. Fotografije i atrakcije
  Grad-tvrđava Kowloon: fotografija, opis. Kako doći iz Kowloona do zračne luke?Grad-tvrđava Kowloon: fotografija, opis. Kako doći iz Kowloona do zračne luke?
  Zračna luka Guangzhou: opis, fotografija, kako doćiZračna luka Guangzhou: opis, fotografija, kako doći
  Britanski Hong Kong - povijest. Bivše kolonije Velike BritanijeBritanski Hong Kong - povijest. Bivše kolonije Velike Britanije
  Hong Kong: plaže i odmor na plaži. Fotografije i recenzijeHong Kong: plaže i odmor na plaži. Fotografije i recenzije
  Viza u Hong Kong: postupak registracije, dokumenteViza u Hong Kong: postupak registracije, dokumente
  Putovanje u Hong Kong u siječnju: savjeti za turistePutovanje u Hong Kong u siječnju: savjeti za turiste
  Shenzhen (Kina) - gospodarsko čudo RepublikeShenzhen (Kina) - gospodarsko čudo Republike
  Hong Kong Metro: sati, postajeHong Kong Metro: sati, postaje
  Najveće međunarodne zračne luke u KiniNajveće međunarodne zračne luke u Kini
  » » Gdje se nalazi Hong Kong? Trebam li ga posjetiti?
  LiveInternet