Napadi na usta, uzroci i liječenje narodnih lijekova

Bolest uzrokuje bakterije streptokoka i kvasac gljiva candida. Ovi mikroorganizmi klasificiraju se kao uvjetno patogena flora. U ljudskom tijelu oni su stalno prisutni, ali se aktiviraju samo pod određenim uvjetima.

Napadi na usnama, uzroci

 • Podrhtavanje, hladno ili mehaničko nadraživanje, uključujući protezu, pogrešno odabrano. Mehanička iritacija može biti uzrokovana nedostatkom zuba. U tom slučaju, ugriza je prekinuta, povećava se pritisak na uglovima usta.
 • U žena na pozadini bogate mjesečnice nastaju. Uzroci leže u oštrom gubitku hemoglobina. Zaeda je znak anemije nedostatka željeza.
 • Dijagnoza angulitisa često prati beriberi. Često se ne manifestira nedostatak riboflavina - vitamina B2. Bolest je komplicirana pilingom kože, širenjem zahvaćene površine na krilima nosa, preko lica. Tako pacijent gubi apetit, brzo se umori.
 • Napadi na usnama izazivaju smetnje u radu endokrinih žlijezda. Na primjer, u slučaju dijabetesa, stručnjaci objašnjavaju izgled pukotine u uglovima usta kao sekundarna infekcija s gljivičnom infekcijom.
 • Karijesni zub, upaljene gume po defaultu su izvor i skladište patogene flore.
 • Kronične bolesti probavnog sustava tijekom razdoblja pogoršanja izazivaju pojavu napadaja.
 • Ako se napadaji usnica poremeti tijekom liječenja antibioticima, potrebno je obavijestiti liječnika. Antibiotici mogu biti faktor koji pogoršava bolest.
 • Rizična skupina uključuje pušače, zlostavljače alkohola i ljubitelje slatkiša.
 • Lizanje usana, punjenje u usta svih vrsta, djeca stvaraju povoljan okoliš za razvoj patogenih gljiva i bakterija.
 • Nedavno su se usnice počele pojavljivati ​​nakon upotrebe pasta za zube koje sadržavaju tvari koje iritiraju kožu.

Kako se riješiti džemera na usnama

 1. Napravite losione na bazi bilja. Preporučena zbirka ljekarne sastoji se od kamilice, kadulje, kalendule i celandina. Najlakši način da se riješite pukotina u ustima koristite vrećice zelenog čaja za losione. Prikladno je držati toplu prešanu vrećicu zelenog čaja jednostavno između oboljelih usana.
 2. Biljne tinkture. Možete kupiti u ljekarni, možete sami kuhati, pogotovo ako se napadaji na usnama sustavno izluđuju. Prikladno za hrasta kore ili češeri od alder.
 3. Ulje. Maslinovo ulje, šećerna ulja, avokado i čaj stablo je lijek za napadaje.
 4. Propolis. Preporučljivo je koristiti alkoholnu tinkturu propolisa. Propolis ima jak antiinflamatorni i baktericidni učinak. Prema posebnom receptu tinktura propolisa treba kombinirati s maslacem u omjeru od 100 g ulja i 10 g propolisa. Smjesa se topi u vodenoj kupelji. Nakon toga, losion se nanosi na pukotine nekoliko puta dnevno. Što češće, to bolje.
 5. Mash od svježe ribane jabuke i maslaca. Umiješajte smjesu jabuka s maslacem u omjeru 1 do 1. Nanesite guma ravnomjerno na usne.
 6. Sir. Za učinkovitost maske za curd za ispucale usne preporuča se miješati s sokom mrkve.
 7. Sok od Aloe ili Kalanchoe.
 8. Ispravno slijedite preporuke liječnika. Analize mogu ukazivati ​​na gljivično podrijetlo zašov ili mikrobni. To ovisi o tome kakav je pomast liječnik potpiše. U teškim slučajevima propisana je tijek liječenja antibioticima. Važno je uzeti kompleks vitamina naveden u receptu.


Kako bi se spriječila pojava napadaja su kozmetički postupci koji se temelje na medu ili ružinoj ulju, laneno sjeme. A također je u tijeku bilo koji prihvatljiv način iz serije kozmetička kozmetika. Osnova liječenja i sprječavanje napadaja usana je pravilna ishrana i zdrav stil života. Važno je odreći se alkohola i pušenja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzroci i obrada pukotina u uglovima usanaUzroci i obrada pukotina u uglovima usana
Anemija bolesti - što je to?Anemija bolesti - što je to?
Najvjerojatniji uzroci vrtoglavice i slabostiNajvjerojatniji uzroci vrtoglavice i slabosti
Bolest hipokromije - što je to?Bolest hipokromije - što je to?
Vitamini za dijabetičare - imenovanje i prijemVitamini za dijabetičare - imenovanje i prijem
Anemija. Simptomi bolesti, liječenja i prevencije.Anemija. Simptomi bolesti, liječenja i prevencije.
Glossitis: Simptomi mogu biti različitiGlossitis: Simptomi mogu biti različiti
Zaeda u uglovima usta: liječenje. Uzroci i prevencija bolestiZaeda u uglovima usta: liječenje. Uzroci i prevencija bolesti
Suhi kašalj bez vrućice: liječenjeSuhi kašalj bez vrućice: liječenje
Zaeda kod djeteta u uglovima usta: uzroci i liječenjeZaeda kod djeteta u uglovima usta: uzroci i liječenje
» » Napadi na usta, uzroci i liječenje narodnih lijekova