Tortoise zavoj na zglobu koljena, na koljenima: superpozicija

Svaka osoba je u opasnosti da ozlijedi ruku ili nogu. To može biti modrica s kršenjem integriteta kože, koštanog tkiva. Uz takvu štetu, pokretljivost lakta ili koljena.

Kada je došlo do nesreće, te je oštećen zglob, hitna potreba da potraže liječničku pomoć, pogotovo ako je oštećenu kožu, a tu je ogrebotina.

zavojnica

Zašto? Budući da površina abrazije može dobiti tetanus stick. Izuzetno je opasno. Također, ako su zglobovi oštećeni, nastaje situacija gdje se bez stručne pomoći može dobiti ozljeda koja će gnjaviti osobu za ostatak svog života. Napetost ligamenta je opasno za zdravlje. No, dok čekate hitnu pomoć, možete sebi pomoći upisivanjem zavoja kornjače. Ovaj članak prikazuje kako su zavoji. Također ćemo opisati koje su vrste vezivanja, njihova svrha i načini korištenja.

Što je kornjača zavoj i zašto je to?

Ovaj zavoj savršeno štiti veze ne samo od lakta, nego također zglobovi koljena. Izrađen je od zavoja, proizveden od prirodnih sastojaka. Ovaj zavoj je dovoljno jak, materijal "diše". U ovom slučaju sam zavoj ima visok stupanj elastičnosti.

Vezica kornjača na zglobu se preklapa kada postoji ozbiljna ozljeda lakta. Traume ove vrste mogu se pojaviti kada pada, jer je glavna potpora tijela u jesen je točno lakat. Takve traume se mogu dogoditi s bilo kojom osobom u svim uvjetima - bilo u sportskim, industrijskim ili obiteljskim situacijama.

zavojnica zavoja na koljenastom zglobuDakle, u kojim slučajevima je potreban kornatski zavoj? zglob (koljeno ili ulna):

 • kontuzija u zajedničkoj regiji;
 • uganuće ligamenta;
 • hemarthrosis;
 • razdoblje rehabilitacije nakon operacije na zglobu.

korist

Koje su prednosti ovog zavoja:

 1. Prilikom korištenja ove obloge vjerojatno je da će daljnja medicinska skrb jednostavno biti neophodna. Odijevanje će učinkovito pomoći pri učvršćivanju položaja zgloba i vraćanju njegove funkcije.
 2. Uklanja bol sindrom, smiruje zglob.
 3. Štiti kožu od prodiranja štetnih mikroorganizama.
 4. Ona ima svojstvo brze obnove oštećenih tkiva.

Općenito, nadležno korištenje zavoja omogućit će pacijentu da brzo osjeti olakšanje.

Oblačenja kornjača su različite vrste. Primjenjuju se ovisno o vrsti oštećenja i stupnju težine.

sigurnosni

Zaštitna koža služi za zaštitu kože. Prema tome, oni se koriste za te ozljede, kada je koža razbijena (abrazije, rezovi, duboke rane). Oblaženje ima antiseptička svojstva, ne dopušta štetnim mikroorganizmima prodiranje kroz oštećenu kožu u krvotok. Ovaj zavoj se sastoji od gaze i žbuke s baktericidnim djelovanjem, kao i zavoj.

hemostatski

Ovi zavoji imaju učinak drobljenja. Oni su dizajnirani da zaustave krvarenje nakon ozljede. Kako bi se osiguralo da takav zavoj obavlja svoje funkcije optimalno, treba ga čvrsto stegnuti kada se nanese.

imobilizirati

Takvi zavoji savršeno fiksiraju tkiva ozlijeđenog područja. Stoga se nazivaju i popravci. Moraju se koristiti u situacijama u kojima se ligamenti protežu.

vezica kornjača na koljenastom zglobu

Bintovye

Ovo je najčešći tip zavojitih zavoja koji su korišteni još od davnih vremena. Bint savršeno priznaje zrak i ne dopušta reprodukciju anaerobnih bakterija. Također je elastičan i stoga je pogodan za upotrebu. Gustoća zavoja omogućuje dobro fiksiranje ligamenta, ako se pojave njihovo istezanje. Vezica kornjača je konvergentna i divergentna.

Kako primijeniti ovaj zavoj?

Konverzno odijevanje se koristi kada je zglob pretrpio štetu, a divergentna se koristi za ozljede tkiva koje se nalaze blizu zgloba.

vezica kornjača na zglobu

Prije nanošenja preljeva morate slijediti sanitarne norme. Morate temeljito oprati ruke. U idealnom slučaju, također biste trebali nositi gumene rukavice.

Nakon toga, trebate se smiriti, ako se radi o samopomoći ili uvjeriti žrtvu. Budući da aplikacija za odijevanje može uzrokovati teške sindroma boli. Žrtva bi trebala biti spremna za to.

Nametanje zavoja kornjače treba biti uredno i pokreti oprezni. Budući da bilo kakva nezadovoljstvo može dovesti do boli na području oštećenja lakta.

kapilarno presvlačenje

Lijevo bi trebalo zaustaviti zavoj. Glava, savijanje zavoja, trebala bi biti u desnoj ruci. Ovo pravilo funkcionira za prave ruke, a za lijeve ruke sve bi trebalo biti obrnuto. Stražnji dio materijala za lijepljenje bolesnika mora biti čvrsto uklopljen na oštećenu kožu. Obloga ne smije biti rastegnuta, ne bi trebalo stvoriti nabore.

Postavljamo spušteni zavoj

Kako bi kornjača trebala biti primijenjena na zglob koljena? Preklapanje se događa na sljedeći način:

 1. Prvo, morate savijati zglob koljena približno 90 stupnjeva, ali ne više od 100.
 2. Potrebno je razdijeliti brachialnu regiju u um u tri jednaka dijela. Morate početi s područja koja je u blizini lakta. Trebate napraviti nekoliko ture, kako biste ojačali prostor.
 3. Tada se ture organiziraju u obliku osmice. U tom slučaju, zavoj se treba stavljati naizmjenično u području ramena i lakta. No, važno je zapamtiti, prekogranične ture su uvijek potrebne u zajedničkom području.
 4. Svaki sloj zavoja preklapa prethodni sloj.
 5. Zavoj se može završiti kada zavoj dosegne razinu zgloba.
 6. Završna fiksacija se izvodi u središtu zgloba.

Preklapanje preljevnice

Spoj je savijen na isti način kao kod primjene silazne. Učvršćivanje ture obavlja se na području koljena ili koljena. Slijedeće, tikvice u obliku osam formiraju se na vrhu i na dnu zgloba naizmjence, prelazeći na zglob. Završni krug za fiksaciju obavlja se na podlaktici ili na ramenu.

Ispada da je razlika između silaznih i divergentnih vrsta odijevanja u mjestima gdje se oblačić počinje primjenjivati ​​i njegovu konačnu fiksaciju. Inače, sve su radnje jednake.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Haljina na ruku: prijavaHaljina na ruku: prijava
Ozljeda koljena: što učiniti s ozljedomOzljeda koljena: što učiniti s ozljedom
Upalne bolesti. Burzitis zgloba koljenaUpalne bolesti. Burzitis zgloba koljena
Napetost ligamenta koljenaNapetost ligamenta koljena
Zglobovi koljena: struktura i funkcijaZglobovi koljena: struktura i funkcija
Ruptura ligamenta koljena: zašto se to dogodi i kako ga ukloniti?Ruptura ligamenta koljena: zašto se to dogodi i kako ga ukloniti?
Simptomi epikondilitisa u zglobu laktaSimptomi epikondilitisa u zglobu lakta
Koljeno. Ruptura ligamenta: opseg ozljeda i metode liječenjaKoljeno. Ruptura ligamenta: opseg ozljeda i metode liječenja
Prokleta zavoj. Spikatni zavoj na zglobu ramenaProkleta zavoj. Spikatni zavoj na zglobu ramena
Kako ispravno ranu medicinsku elastičnu zavojnicu na nozi?Kako ispravno ranu medicinsku elastičnu zavojnicu na nozi?
» » Tortoise zavoj na zglobu koljena, na koljenima: superpozicija
LiveInternet