Kako ispravno otkloniti slomljeni vijak?

Pri vijanju vijaka ponekad se dogodi da se šešir prekine. Ako je došlo do takvog smetnji, naravno, postavlja se pitanje kako otkloniti slomljeni vijak bez oštećenja dijelova koji su joj povezani.

sadržaj

  kako otkloniti slomljeni vijakNajjednostavniji slučaj je kada izlazni dio nit ostane iznad površine. Ovaj scenarij je prilično povoljan. Sve što je potrebno je uzeti podesivi ključ i, ispravno prilagođavajući, pažljivo odvrnite šipku. Kako bi se olakšao proces, ponekad prodorna mast. Primjenjuje se na izbočeni dio. Zatim uzmite čekić i nekoliko puta ih malo udarite na olupine. To će pomoći prodoriti mazivo prema unutra na navoj. Zatim pričekajte 5-10 minuta i nastavite s uklanjanjem štapa.

  Teže je nositi se s takvim zadatkom da odvrate slomljen vijak, razbijenu razinu s površinom ili čak ispod nje. Ključ ovdje ne pomaže, jer ih jednostavno ne možete iskoristiti. Međutim, ništa nije nemoguće, samo trebate biti strpljivi. Taj se problem može riješiti na nekoliko načina. Svi su vrlo složeni i dugotrajni, ali su vrlo izvedivi.

  svrdloMožete pokušati otkloniti slomljeni vijak tako da izvuče utor na kraju šipke za odvijač. Pod uobičajenim načinom napraviti razrez dublje. Sa Phillipsovim odvijačem, područje prianjanja na površinu je veće, pa nije potrebno produbiti žlijeb posebno. Ova je metoda vrlo učinkovita i u većini slučajeva pomaže u rješavanju problema.  Međutim, ponekad štap dobro zaglavi, a odvijač ne pomaže. Za domaćeg gospodara ostaje pitanje kako otkloniti slomljeni vijak. Najradikalniji je način bušenja rupice s manjim promjerom u šipku i rezati nit u njemu. To zahtijeva električnu bušilicu s nizom bušilica različitih promjera i slavine.

  otpustite slomljeni vijakNakon pričvršćivanja malog vijka u čip i nanošenja ključ, lako se možete nositi s problemom. Ova metoda radi u većini slučajeva. Jedino što je poželjno zapamtiti je da se nit unutar šipke treba preokrenuti. Bušite rupu vrlo pažljivo, točno u sredini. Inače, kada se odvrate, nit se lako može slomiti.

  Slično, uklonjen je slomljeni čavlić, vijak ili češalj. Vijak ili drugi element za pričvršćivanje lako izlazi na površinu. U najstrašnijem slučaju, rupa postupno se proširuje, koristeći bušilice različitih promjera (od manjih do većih) sve dok čelične stijenke štapa ne postanu vrlo tanke. Nakon toga mogu se slomiti i izvaditi pincetom.

  Postoji još jedan prilično jednostavan način odvijanja slomljenog svornjaka s udubljenom šipkom. Vi samo trebate zavariti čip pomoću matice. Njegov promjer treba biti veći od promjera šipke za najmanje 1 mm. Potrebno je da tijekom zavarivanje metalom dobro zagrijana i proširena. Dobivena jedinica se izlije hladnom vodom. Nakon što se sve ohladi, čip se pažljivo odvrne.

  Nadamo se da će odgovor na pitanje o tome kako otkloniti slomljeni vijak. Željeli bismo u budućnosti sve vijke, vijci i igle lako uvijati i uvijati, a ne lomiti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Samorezni odvijač s šesterokutnom glavom: dimenzije. Samorezni vijci za drvoSamorezni odvijač s šesterokutnom glavom: dimenzije. Samorezni vijci za drvo
  VAZ 2107 amortizeri (prednji i stražnji): vrste, instalacija, znakovi neispravnostiVAZ 2107 amortizeri (prednji i stražnji): vrste, instalacija, znakovi neispravnosti
  Ako je vijak pričvršćen, kako ga mogu odviti?Ako je vijak pričvršćen, kako ga mogu odviti?
  Vijak na beton - što je to i za što je toVijak na beton - što je to i za što je to
  Što je nit lock?Što je nit lock?
  Samorezni vijak s pressheadom: karakteristike i sorteSamorezni vijak s pressheadom: karakteristike i sorte
  Zakretni vijak - vrsta vezivaZakretni vijak - vrsta veziva
  Kako promijeniti kotač na automobilu? U kojem smjeru odvijati vijak na kotaču?Kako promijeniti kotač na automobilu? U kojem smjeru odvijati vijak na kotaču?
  Pobjeći Ghost Town 2: prolazi razine 1-6Pobjeći Ghost Town 2: prolazi razine 1-6
  Koja je razlika između vijka i vijka? Koja je razlika?Koja je razlika između vijka i vijka? Koja je razlika?
  » » Kako ispravno otkloniti slomljeni vijak?
  LiveInternet