Visokonaponske žice: primjena i klasifikacija

Visokonaponske žice su najpopularnija vrsta kablovskih proizvoda. Materijal je neophodan u slučajevima kada je potrebno prenositi električnu energiju povećane snage na napon iznad 35 kV. Najčešće se visokonaponska žica koristi za prijenos električnog strujnog impulsa na svjećice sa zavojnica.visokonaponske žice

Kvalitetni proizvodi moraju imati sljedeće karakteristike. Prvo, prijenos zamaha trebao bi se dogoditi s minimalnim gubitkom električne energije. Žice bi trebale održavati svojstva i svojstva u temperaturnom režimu od minus 30 do plus 100 stupnjeva Celzijusa. I izdržati napon do 40 kV.



Svojim projektom visokonaponske žice sastoje se od izolacije (zaštitnog sloja), kapa, metalnih kontakata i vodljivih vodiča. Posljednji element može biti izrađen od bakrenog bakra, od tanke metalne žice s dielektričnim presvlakama. Osim toga, vena može biti nemetalna, ima distributivnu visoki napon.

Za izolaciju koristite jednoslojnu ili višeslojnu prevlaku od dielektričnog materijala (plastike, silikona, gume). Zaštitni sloj nosi sljedeće funkcionalno opterećenje. Sprječava propuštanje struje, štiti vene od štetnih učinaka gorivih maziva, visokih temperatura, vlage, štetnih para i mehaničkih oštećenja.visokonaponska žica

Kontakti ili savjeti od metala osiguravaju električni priključak vodiča na pokrov distributera, kontaktne svijeće ili svjećice paljenja. Kapice se koriste za zaštitu priključaka od agresivnih utjecaja na okoliš, kao i sprečavanje propuštanja električne energije.

Visokonaponske žice su podijeljene u nekoliko skupina. Montaža omogućuje međusobne i unutarnje povezivanje instrumenata i elektroničke opreme. Žice paljenja naširoko se koriste u različitim poljima. Oni sudjeluju u reakcijskom lancu paljenja motora, motora unutarnje izgaranje, moćna rasvjetna oprema. Ovi materijali se koriste u uvjetima visoke temperature, naprezanja i pulseva. Upotrebljavaju se u cestovnom prometu, na koje se nameću zahtjevi za suzbijanje smetnji.visokonaponske žice tesla

Pulsirane žice prenose električnu struju u radioelektroničkim i elektrofizičkim uređajima. Oni nam omogućuju distribuciju ograničenog broja snažnih oscilirajućih i periodičnih impulsa. Također se šire fleksibilne visokonaponske žice. Koriste se u pokretnim strujnim kolektorima kako bi prenijeli potencijal male snage.

Mnoge poznate tvrtke bave se proizvodnjom kabelskog materijala. Tesla visokonaponske žice imaju dobar ugled. Ovi visokokvalitetni materijali koriste se u različitim poljima. Žice paljenja češke tvrtke "Tesla" čine osnovu cijelog automobilskog asortimana. Koristi se za prijenos struje iz svjećice automobil.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
VVGNG žica: specifikacijeVVGNG žica: specifikacije
RKGM žica: opis i karakteristikeRKGM žica: opis i karakteristike
Savjeti za kablove: opseg primjeneSavjeti za kablove: opseg primjene
Opći opis i glavne vrste žice VVGOpći opis i glavne vrste žice VVG
AVVG kabel: specifikacije i dizajnAVVG kabel: specifikacije i dizajn
Kabeli VVG. Tehničke značajke i značajke modelaKabeli VVG. Tehničke značajke i značajke modela
PVS kabel: značajke i aplikacijePVS kabel: značajke i aplikacije
Akustičke žice: tehničke značajke, vrsteAkustičke žice: tehničke značajke, vrste
Kabel KSPV: opis, svrha, tehnička svojstva proizvodaKabel KSPV: opis, svrha, tehnička svojstva proizvoda
Samonosivi kabel SI 4 4h16 tehnička svojstva polje primjeneSamonosivi kabel SI 4 4h16 tehnička svojstva polje primjene
» » Visokonaponske žice: primjena i klasifikacija