Prijateljstvo šarana: kada počinje, učinak na ugrize

Šarp živi u ribnjacima, kao iu rijekama. Ova riba je vrsta šarana. Šaran koji živi u ribnjaku ima nešto drugačiji oblik od vrsta koja nastanjuje rijeku. Dakle, prva klasa je okrugla i ograđena velikom mjerilom, a druga veća od prve vrste i njegova je boja lagana. Obje vrste imaju brkove koji se nalaze na stranama glave. Takva riba može biti jako uhvaćena, ovisno o mrijesti.šaran mriještenje

Ovisnost šaranskog mriještenja

Šaran se odnosi na vrstu riba, koja je vrlo uporna. Da bi ležali jaja, doći su na mjesto dugo i teško. Brane, koje ih ponekad blokiraju, nisu prepreka za njih. Mogu skočiti iz vode na visini od dva metra. Mjesto za mriješćenje šarana bira mjesto gdje se nalaze štapići ili trska. To je učinjeno tako da nitko ne može jesti svoje jaja. Žene iz šarana sami čine izbor u korist mužjaka. Izbor nije jednostavan, budući da ga mogu pratiti stada muškaraca. Ženski šaran je deblji i veći.

Mrijeste šarana: kada počinje ovaj fenomen?

Prvo mrijestenje počinje krajem travnja u srednjoj zoni Ruske Federacije. Sve to traje oko 14 dana. Prijateljstvo počinje oko 15. svibnja. Prijateljstvo šarana u ribnjaku događa se ranije nego u rijeci.šaran mrijest u ribnjaku

Veliki broj tadpoles ove ribe pojavljuju se u prvim danima u lipnju. Taj se fenomen objašnjava činjenicom da su temperature, toplina, zraka i voda u ovom trenutku stabilne. Također se događa da se mrijest od fenomena može vidjeti krajem ljeta. Ali ovo nije posve normalno i odnosi se na pojedinačne trenutke.

Dob šarana: kada se mrijeste odvijaju?

Trajanje mrijesta ovisi o ribi i mjestu. U početku je jaje otpušteno od najmanjih pržionica, a zatim i više ribe. Početak mriješćenja šarana traje mlađu generaciju, nakon starijih osoba.

Što bi trebala biti temperatura vode kada šaran mrijeste?

Tijekom izlijevanja riba ide u igru. Postoji znak u kojem se kaže da se razdoblje mriješćenja šarana pada u vrijeme kada cvjetaju pšenice. Zatim postaje vrlo vruće. Temperatura vode može biti oko 19 stupnjeva.Šaran mriješćenje kada počinje

Potrebno je znati da u hladnoj vodi šaran ne ide na mrijest. U ovom trenutku, riba mirno lebdi i ne igra.

Rift rijeke nije mjesto gdje se mrijeste šarana mogu dogoditi, jer se jaja rasipa i ostaju na travi i na stijenama. Kad voda napusti nakon određenog vremenskog razdoblja, jaja će biti izvan vode i suha, ili će ih jednostavno jesti ptice. Ali čak i mali pojedinci također uništavaju iste ribe, na primjer, štuka. Najveći broj jaja ostaje u jamama ili uvalama. Ta se činjenica objašnjava činjenicom da se takva mjesta smatraju teškim pristupom i grabežljivci ne mogu doći tamo.

Kako možete uloviti više ribe?

Postoji nekoliko savjeta za privlačenje šarana:

  • Uz pomoć feromona. Privlači ribu i povećava apetit. No, u skoroj budućnosti, Rospotrebnadzor priprema zakon koji u budućnosti zabranjuje korištenje tog novca.
  • Obrada koja se smatra osjetljivijom.šaran nakon mrijesta

Koje su karakteristike mrijesta?

Vrijeme mrijesta za šaran obično je ujutro. Za ručak se postupak igre zaustavlja. Ženski pojedinci dugo biraju prostor za mrijest. Općenito, njihov izbor je vegetativno područje. To se događa i kada žena postavlja jaja na mjestu gdje ima malo vode. To je ispunjeno činjenicom da u budućnosti, zbog smanjenja vode, šaran ne može plivati ​​i umrijeti bez mogućnosti da se vrati u dublju vodu.šaran spawn razdoblje

Što izgleda mrijesti vrijeme za šaran?

Tijekom mriješćenja mužjaci plivaju u blizini ženki, stvarajući prskanje. Takav zanimljiv fenomen podvrgnut je ljudskom uhu u mirnom vremenu na udaljenosti od jednog kilometra.Jaja koje su izbacile, ženski primjerak raširen na takav način da postupno stave na biljke. Iza žene muški pluta i pokriva ih mlijekom. Dovoljno je čak i malu količinu ove tvari za oplodnju svake zrna.

Jajaš kavijare razlikuju se od teladi iz drugih vrsta riblje obitelji. Na njemu nema nikakvih struja, na sitnom žumanjku ima bodova sluznice. Iz tog razloga, nekoliko mužjaka je potrebno za oplodnju jaja.

Koji su prosječni podaci o pretvorbi jaja u mlade ribe?

Postupak, kada se mali kavijar pretvori u ribu, ovisi o temperaturi vode. Ako će biti oko 20 jedinica, tada će konverzija biti nešto više od tjedan dana, ako je temperatura vode još niža, konverzija može trajati tri tjedna.šaran mrijesta vrijeme

U uvjetima hladne vode moguće je da nastavak potomstva šarana ne bude. Od četiri stotine tisuća jaja ostaje u pravilu samo tri tisuće, a samo oko četiri stotine pojedinaca postaje riba.

U početku, mala novo dobivena riba jede zooplankton. U prvoj godini, šaran raste brzo, unatoč činjenici da je potrebno zimi. Taj fenomen objašnjava činjenica da jedu sve. Imaju dovoljno hrane za zagrijavanje.

Ljudi to nazivaju "narodnom svinjom" jer se hrane elementima životinjskog i biljnog podrijetla.

Kada se šaran ugriz?

Ribolov u ljeto za šaran počinje nakon mrijesta do rujna. Tijekom dana, riba ne voli vrućinu, tako da se skriva u jamama i na dubini od tri metra. Također se može naći u šikarama. Kada se šaran ugriz nakon mrijesta? Obično u oblačno vrijeme, kao u toplini ova riba ne jede ništa i skriva u dubokim mjestima.kada šaran ugrize nakon mrijesta U jesen, ribolov šarana nije tako čvrsto kao u vrućoj sezoni, jer temperatura vode postaje mnogo manja i aktivnost ribljeg zaloga postupno blijedi. Šaran obično živi u blatnom okruženju. Prije zime da leže do dna riba je u potrazi za hranom, zbog toga, ugriza postaje veća. Ali moramo se sjetiti da vremenski uvjeti moraju također zadovoljiti potrebe ovog tipa šarana. Tijekom mraza šaran skriva u jamama, ako postoji takvo mjesto, tada će ribolov biti uspješan. Zimi, ovu vrstu ribe gotovo je nemoguće uhvatiti, jer je u hibernaciji. U proljeće, razdoblje ribolova počinje od trenutka kada led napušta rijeku. Nakon buđenja, šaran je jako gladan i zato ugriza na gotovo bilo koji mamac. Kad je voda još uvijek hladna, ta riba zapravo nije aktivna. I nakon što se rijeka počne skuhati, šaran pliva do onih plitkih mjesta gdje je toplije. Potrebno je znati da je ova vrsta ribe zastrašujuća i da se boji oštrih zvukova, jarkog svjetla. Neki dobri momenti pod utjecajem su dobrog ribolova, kao što su:

  • Atmosferski tlak bi trebao biti nizak. Ovo razdoblje odgovara vremenu kada je vruće vrijeme dana već prošlo ili skuplja kišu.
  • Djelomično šaran počinje udarati, u pravilu, noću ili rano ujutro ili kasno navečer. To ne znači da ne možete uhvatiti ribu tijekom dana. Moguće je, ako ispravno podignete mamac i tehniku ​​hvatanja.
  • Domaći tip šarana je poput temperature tople vode, tople, ne vruće, a ne hladno, što odgovara otprilike 20 stupnjeva.
  • Obično je šaran pronađen u šikarama ili oštricama. Pa, ako je takvo mjesto, koliko je to moguće, tako da nema mogućnosti plašiti ribu. Preporučuje se uporaba teških sudara pri ribarenju. U blizini brane, također možete uhvatiti šaran, kao u brazdama.

Što se šaran zove posebnim?

U okolišu postoji vrsta šarana koja nije sposobna za proizvodnju potomaka. Ove ribe imaju mlijeko s jedne strane i mala torba na leđima gdje leže jaja.

Šaran može biti uhvaćen različitim metodama. Vjeruje se da se najčešći tip ribolova vrti, a zatim ulovljen na napojnu i konvencionalnu ribarsku šipku.

Ova vrsta šarana među ribolovcima smatra se vrlo ukusnim. Razdoblje od mriješćenja do zrelih oblika smatra se opasnim i dugoročnim, jer ih jedu ptice i druge vrste riba.

Ovdje su užasni uvjeti pripremljeni prirodom ribe ove vrste. Stoga, nije dopušteno uhvatiti vrlo mali šaran. Potrebno je zapamtiti da je ribolov strogo zabranjen tijekom mrijesta.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako kuhati šaran brzo i ukusnoKako kuhati šaran brzo i ukusno
Uzgoj ribe kod kuće je zanimljivo i profitabilno poslovanje.Uzgoj ribe kod kuće je zanimljivo i profitabilno poslovanje.
Uhićenje šarana u listopadu. Što vam je potrebno za uspješno ribolov?Uhićenje šarana u listopadu. Što vam je potrebno za uspješno ribolov?
Ribolov: hvatanje šarana u jesenRibolov: hvatanje šarana u jesen
Tajne ribolova: kako uhvatiti carver?Tajne ribolova: kako uhvatiti carver?
Montaža šarana - odličan uređaj za ribolovMontaža šarana - odličan uređaj za ribolov
Kako kuhati šaran u pećniciKako kuhati šaran u pećnici
Hibridna riba: prednosti pred čistim oblicima. Prednosti hibridizacijeHibridna riba: prednosti pred čistim oblicima. Prednosti hibridizacije
Posude od šaranaPosude od šarana
Koja je razlika između šarana i šarana? Priručnik za početnika FisherKoja je razlika između šarana i šarana? Priručnik za početnika Fisher
» » Prijateljstvo šarana: kada počinje, učinak na ugrize
LiveInternet