Liječenje kile jednjaka. Opće informacije

Kila jednjaka je prilično uobičajena bolest. Dijagnoza liječnika-gastroenterologa. Proizlazi iz pomicanja želuca kroz hranu otvor otvora

sadržaj

  u prsima šupljine.

  Često se pojavljuje kod ljudi nakon 50 godina, njegov izgled povezan je s promjenama u dobi. Može biti iu maloj djeci, ako dijete ima skraćeni jednjak iz rođenja.

  Glavni uzroci ove bolesti su:

  - ulkus želuca;

  - ozljeda dijafragme-liječenje kile jednjaka

  - kronični kašalj;

  - teški rad, kao i fizički rad;

  - pankreatitisa;

  - trajna zatvor.

  Mogu se razlikovati sljedeći simptomi:

  - teške i česte žgaravice;

  - belching;  - bol u prsima i trbuhu.

  liječenje kila jednjaka mogu biti dvije vrste: konzervativni i kirurški.

  U prvom se slučaju pacijent mora pridržavati krute prehrane. Hrana se često, ali malo po malo. Dijeta treba sadržavati povrće, sir, kašu od voća, ribu i kuhano meso. Piti zeleni čaj bolje, i kavu i alkohol će morati biti napušten.

  Također, liječenje kile jednjaka uključuje nošenje odriješene odjeće koja neće ograničavati i zategnuti struk. Morat ćemo se ograničiti ili čak odbiti sudjelovati u bilo kojem sportu, posebno onima povezanim s težinama podizanja.hiatalna kila

  Ova metoda liječenja eliminira glavne simptome (žgaravica, konstipacija i erucijacija), što dovodi do značajne nelagode pacijentu.

  Nakon savjetovanja s liječnikom, ultrazvuk, x-zrake i krvni test koriste se za potvrdu dijagnoze. Ako se počnu liječiti kila jednjaka i ne pridaju potrebnu pažnju, tada će se morati primijeniti na usluge kirurga. Operacija će biti imenovana ako nema poboljšanja u korištenju konzervativne metode, kao iu slučaju komplikacija.

  Uzmi je pod opću anesteziju. Kirurg osnažuje i sužava dijafragmu, dok je položaj želuca ispravljen. Rezultati ove metode liječenja su uvijek pozitivni. Nakon izbijanja iz bolnice, pacijent može zaboraviti da je ranije imao kila jednjaka.

  Liječenje takve bolesti također se može kombinirati s metodama tradicionalne medicine. Bolesnik treba uzeti bujonove i infuzije ljekovitog bilja, kao i posebnu respiratornu gimnastiku.

  Ako se zanemaruje liječenje kile jednjaka, da se u nekoliko godina može pojaviti ozbiljnije bolesti, pa čak i rak.

  Još jedna slaba točka trbušne šupljine je pupčani prsten. liječenje knežne kileNormalno, to bi trebalo biti vrlo mala ili uopće ne. Ako postoje određeni razlozi, proširuje se i oblikuje umbilikalna kila.

  Najčešće se događa kod žena nakon porođaja iu novorođenčadi. Obično prate mučnina, bol u trbuhu s fizičkim poteškoćama i čak kašalj. Vizualno se nalazi donji trbuh koji nestaje u ležištu.

  Liječenje knežne kile izvodi se samo kirurškim zahvatom. Mala djeca ne prolaze operaciju dok ne ostanu pet ili šest godina. Do ove se dobi može nestajati.

  Kada se umbilikalna kila pojavljuje kod odraslih, provode se dvije vrste operacija: upotrebom lokalnih tkiva (tradicionalnih) i upotrebom umjetnih implantata.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Refluksni ezofagitis. Liječenje bolesti, simptomi, komplikacije, uzroci.Refluksni ezofagitis. Liječenje bolesti, simptomi, komplikacije, uzroci.
  Dijafragmatska kila - što je uzrok ovoga?Dijafragmatska kila - što je uzrok ovoga?
  Diafragmatska kila želuca - ne razlog za mnogo tjeskobe, već poziv na djelovanjeDiafragmatska kila želuca - ne razlog za mnogo tjeskobe, već poziv na djelovanje
  Bolesti jednjakaBolesti jednjaka
  Katarhalni ezofagitisKatarhalni ezofagitis
  Što je ezofagitis? Simptomi bolesti, dijagnoza.Što je ezofagitis? Simptomi bolesti, dijagnoza.
  Nedostatak srca želuca: uzroci, simptomi i metode liječenjaNedostatak srca želuca: uzroci, simptomi i metode liječenja
  Mogući simptom raka jednjaka u ranoj faziMogući simptom raka jednjaka u ranoj fazi
  Žgaravica: Simptomi i liječenje nelagode u želucuŽgaravica: Simptomi i liječenje nelagode u želucu
  Hernijaza jednjaka: simptomi i liječenje ozbiljne bolestiHernijaza jednjaka: simptomi i liječenje ozbiljne bolesti
  » » Liječenje kile jednjaka. Opće informacije
  LiveInternet