Priprema za trudnoću

Posljednjih godina više parova koji odluče započeti obitelj i imati dijete počinju shvaćati cjelokupnu potrebu za tako važnom pozornicom u svom životu, kao priprema za trudnoću. Često je nepoželjno da žena postane trudna u vrijeme kad ona nije spremna za tu državu bilo fizički ili emocionalno.

sadržaj

  Priprema za trudnoću je možda jedna od najvažnijih temeljnih čimbenika za stvaranje najviše optimalne uvjete za začeće, a za devet mjeseci trudnoće na dalje nerođeno dijete. Ovaj proces, što znači da je svjesno shvaćanje planirano, omogućit će se u budućnosti beba biti rođena jaka i zdrava, bez ikakvih nedostataka, i što je najvažnije - to će se želio i volio dijete.

  Idealno, ako priprema za trudnoću započinje dva ili tri mjeseca prije planiranog začeća. Moraju sudjelovati u ovom procesu, i budući roditelji. Ovaj put je sasvim dovoljno, kako za posjet liječnika raznih profila da se u potpunosti isključi bilo koji rizik, i prilagoditi svoj stil života za normalan tijek trudnoće.

  Liječniku treba prvo posjetiti terapeut koji će nakon odgovarajućeg pregleda i mjerenja tlaka poslati roditelje u laboratorij za pretrage krvi i urina određivanje krvne grupe, kao i Rh faktor. Sve to će izbjeći moguće komplikacije tijekom trudnoće. Sljedeći pregled mora biti ginekolog koji ispituje ženu zbog prisutnosti bakterija i infekcije u genitalijama. Potrebno je izuzeti za stotinu posto opasnosti za život fetusa, poput zaraznih bolesti kao što su hepatitis, sifilis, klamidija itd. Neće biti suvišno posjetiti stomatologa kako bi usne šupljine i zube doveli do punog poretka: ovo je još jedan čimbenik u zaštiti budućeg djeteta od infekcija.

  Ako mladi par velikih ključnu fazu, kao priprema za testove trudnoće za detekciju majčinskih bolesti kao što je dijabetes, hipertenzija, kardiovaskularne bolesti, dilatacije krvnih arterija, itd su potrebni. Tek nakon što je potpuna negacija svih tih bolesti mogu se sjetiti začeća.  Nepotrebno je spomenuti takve štetne navike kao što su cigarete i alkohol, da ne spominjemo lijekove koji bi trebali biti u dalekoj prošlosti. Bit će dobro smanjiti količinu kave i čaja, optimalnu količinu koja bi trebala biti 2 šalice dnevno.

  Priprema tijela za trudnoću znači održavanje aktivnog i zdravog načina života. To se uglavnom odnosi na pravilnu prehranu, sastav koji mora biti uravnotežen i koji sadrži dovoljan broj elemenata u tragovima i vitamina. Nije loše odražava se na tijelo buduće majke dodatne folne kiseline, što je posebno potrebno za fetus u najranijim fazama njegovog razvoja. Ova kiselina je dio takvih proizvoda kao što su orašasti plodovi, grah, svježe zelje, mrkva, krumpir i kupus.

  Relativno lagan tijekom trudnoće pruža aktivan stil života, duge šetnje na svježem zraku, punjenje, regulirana tjelesna aktivnost. Sve to će pripremiti žensko tijelo za prijem "novog života".

  Priprema za trudnoću vrlo je važna pripremna faza prije velikog događaja, na koji se budući roditelji trebaju mentalno pripremiti. I ovo stanje uma nije ništa manje važno nego briga za zdravlje.

  Potrebno je provesti više vremena zajedno, kupiti posebnu literaturu i čitati zajedno. Možete napraviti popis imena i početi ih odabrati za dječaka i djevojčicu. Jednom riječju, budući roditelji trebaju usmjeriti sve svoje misli i djela čudesnom stvorenju koje će uskoro imati.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako odrediti ektopičku trudnoću u ranoj faziKako odrediti ektopičku trudnoću u ranoj fazi
  Kada je bolje zamisliti dijete kako bi trudnoća bila lagana?Kada je bolje zamisliti dijete kako bi trudnoća bila lagana?
  S tim što treba započeti pripreme za trudnoću. Priprema za trudnoću: vitamini, prehranaS tim što treba započeti pripreme za trudnoću. Priprema za trudnoću: vitamini, prehrana
  Kako se pripremiti za trudnoću? Trebam li se pripremiti za trudnoću?Kako se pripremiti za trudnoću? Trebam li se pripremiti za trudnoću?
  Menses tijekom trudnoćeMenses tijekom trudnoće
  Kako se prijaviti za trudnoćuKako se prijaviti za trudnoću
  Vjerojatnost da postane trudna. Što je to i kako je poboljšati?Vjerojatnost da postane trudna. Što je to i kako je poboljšati?
  U koje vrijeme mogu imati pobačaj?U koje vrijeme mogu imati pobačaj?
  Kako se pripremiti za trudnoću nakon 30 godina? Planiranje trudnoćeKako se pripremiti za trudnoću nakon 30 godina? Planiranje trudnoće
  Neželjena trudnoćaNeželjena trudnoća
  » » Priprema za trudnoću
  LiveInternet