Kako uhvatiti burbot u zimi - otkriti sve tajne!

Burbot - jedina slatkovodna riba iz "bakalara", koja nastanjuje većinu rijeka i jezera, što je vrlo različito od ostalih slatkovodna riba

sadržaj

  njihov način života i njihove navike. Stoga je pitanje: "Kako uhvatiti burbot?"

  Često mijenja boju, obično ova riba izgleda maslinasto-zelena u nekim smeđim mrljama s tamnim mrljama, a trbuh može izgledati žuto ili sivo.

  Ljeti, burbot obično pada u hibernaciju, penjući se u svoje skloništa, a bliže jesen ponovno postaje aktivan. Iskusni ribari znaju, kako uhvatiti burbot zimi, koja oprema za kuhanje da ostane sa značajnim ulovom. Na mjestu mrijesta od prosinca do ožujka. Ponekad u ustima šikara ili štuke možete naći mladu borbu. Pojedinačni pojedinci mogu doseći duljinu do 1,5 m i težiti do 30 kg. No pronaći takav veliki predstavnik je vrlo rijedak. Ulovljeni su obično pojedinci od 1 do 3 kg i dužine ne više od 50-80 cm.

  O tome kako uhvatiti burbot zimi, razgovarat ćemo u nastavku.

  Počevši od ulaska u burbot potrebno je od kraja jeseni, kada se prvi mraz spušta na rijeku ili jezero noću. A što je hladnije i najgore, to je bolje da grize burbot. Budući da je burbot noćni grabežljivac, a noć je aktivan, a na dan je vrlo rijetko uhvaćen, onda je potrebno početi ribolov njemu i završiti ga ujutro sljedećeg dana. Ulovite ovu ribu obično na bentos, koji je zaliven živim grudima.

  To je uhvaćen bijeg uz ruff, grbavac i štuka. Postoji znak na kojem se pojavljuje oštar štit, koji se nalazi negdje u blizini. Ali, naravno, u većini slučajeva ovaj znak nije ispunjen, iako postoji razlog za vjerovanje. Budući da je ljupka jako voljena za kavijar, koprivnica nije iznimka. Ruff je obično negdje blizu navodnog staništa burbota i hrana za njega.  Noćno ribolov ima svoje osobine. Sredstva dubine na plićacima, prosječna dubina je oko tri do šest metara. A ako stavite gažalice na njega, sve je sasvim jednostavno: navečer su ga stavili, a ujutro sljedeći dan su provjerili. Ako ste izravno na mjestu ribolova daleko od naseljenih područja i na lošem vremenu, onda ćete za ribolov trebati svjetlosne izvore. Možete koristiti bilo koji: od kerozinsku svjetiljku do velike vatre. Uobičajeno, ribari zapaliti vatru oko koje su šipke postavljene. Često je ribolov za burbot kolektivno, au njoj mogu sudjelovati i neki ljudi. Dakle, broj ribarskih štapića može doseći od dva do tri desetina komada, a krug koji čine štapovi za ribolov ima vrlo impresivnu veličinu. Krijes svjetla upaljuju ribe, a ribari hodaju po krugu i gledaju zujem, na putu, čišćenje mulja u rupama.

  Iskusni ribari znaju uhvatiti burbot zimi na različitim mamcima koji mogu oponašati pržiti. U većini slučajeva, to su žlicom mamac, mormyshki i Mormozlesny, one baits koji se obično koriste za hvatanje pikes i štropot.

  Burbot je dno ribe i, prema tome, može se uhvatiti, bilo od dna ili u njegovoj neposrednoj blizini.

  Kada uhvatiti ovu ribu monotonno kucati mormish na dnu, na buku od pušaka, burbot, privukla na ovaj način, pliva do mamac. Ugriza na igru ​​se osjeća snažnim udarcem.

  Burbot obično uzima mamac u grlo, a često morate naporno raditi da biste ga izvadili iz usta. Ulovljeni primjerak se snažno odupire, pogotovo kada je povučen do ruba leda i može vidjeti svjetlo u rupi. Iskusni ribari pokušavaju potamniti rupu, pokriti ga šeširom ili nešto prikladno.

  Moramo se pouzdano izvaditi, pokušavajući mu ne dopustiti da pričvrsti na ulazu u rupu. Ako se to dogodi, a to se događa vrlo često, onda riba treba izvaditi, pokušavajući izravnati, a zatim se zagrliti, ili pokušati ga zgrabiti po škrge. Uhvaćeni kovač mora udariti glavom na led. Samo se nekoliko ribolovaca može pohvaliti da zimi znaju uhvatiti bušotine i da su je uhvatili dok je lovio na led.

  Konačno, kažem da je zimi potrebno tražiti parkiranje nalima. Sva poznata mjesta pronađena su zimi, kada je čašica bila uhvaćena u zatvoru. Zimi, na ledu, možete istovremeno pokušati sreću na različitim mjestima. Ako je sjeckalica sjeckala, onda na ovom mjestu možete uhvatiti u proljeće, u jesen. I čak i na vjetrovitim, hladnim, kišnim noćima ljeti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Burbot - recepti. Posuđe od burbot - receptiBurbot - recepti. Posuđe od burbot - recepti
  Značajke pike ponašanja i što uhvatiti štuka u jesenZnačajke pike ponašanja i što uhvatiti štuka u jesen
  Tajne ribolova: što uhvatiti burbot?Tajne ribolova: što uhvatiti burbot?
  Pripremamo rješavanje problema za lov na jarak u jesenPripremamo rješavanje problema za lov na jarak u jesen
  Tajanstveni stanovnik rijeka - burbot. Zašto ga uhvatiti u različitim godišnjim dobima?Tajanstveni stanovnik rijeka - burbot. Zašto ga uhvatiti u različitim godišnjim dobima?
  Prekrasna burbot: kako uhvatiti i kadaPrekrasna burbot: kako uhvatiti i kada
  Ribolov u studenom. Recenzije ribolova na Volgu, Donu i KubanuRibolov u studenom. Recenzije ribolova na Volgu, Donu i Kubanu
  Ribolov u Karagandi u bilo koje doba godineRibolov u Karagandi u bilo koje doba godine
  Uhvatljiva burbot u listopadu. Uhvati se i mamac na čašu. Mjesta svog prebivalištaUhvatljiva burbot u listopadu. Uhvati se i mamac na čašu. Mjesta svog prebivališta
  Burbot u studenom. Kako uhvatiti burbot u studenom?Burbot u studenom. Kako uhvatiti burbot u studenom?
  » » Kako uhvatiti burbot u zimi - otkriti sve tajne!
  LiveInternet