Kosarsku hranu u kulinarskim tradicijama židovskog naroda

Riječ "košer", čije značenje nije svima poznato, znači "prikladno, prihvatljivo". Uglavnom ovaj koncept se odnosi na prehranu. Međutim, s detaljnijom studijom židovske kulture, postaje očito da se značenje riječi "košer" može primijeniti kada se karakterizira ljudsko ponašanje, opisuje njezin izgled i tako dalje.

sadržaj

  Ako se objekt može reći da je prihvatljiv, dopušten i dopušten, stoga je košer. Značenje riječi koja uključuje ove pojmove je višeznačan. No, općenito, to znači da je predmetni predmet prikladan za upotrebu u određenom vremenu.

  Na primjer, pivo je košerski napitak za Židove. No, ovaj koncept gubi tijekom ceremonije osvjetljenja (kidusha). Tako je i kruh. Grubo je za svakodnevnu hranu i kiddush, ali izgubi ovu definiciju tijekom Pesaha, kada je strogo zabranjeno jesti kvasac. U ovom trenutku kruh postaje neprikladan za potrošnju.

  košer hrane

  Kosarska hrana, koju hraniti Židov, opisana je u Tevrati. Ova spisa daje detaljnu naznaku postojećih vrsta životinja čiji se meso može jesti. Što se tiče biljaka, zaključak se predlaže - oni su sve košer.

  Tora dijeli sve životinje u četiri vrste. One uključuju "ribu, perad, meso i ostale smeće" (insekti i gmazovi).

  Koserna hrana, koja se sastoji od ribljih jela, treba pripremiti od određenih plodova mora. Istodobno moraju sadržavati tri komponente. Rabljena riba mora imati ljestve, škrge i peraje prije kuhanja.  košer značenje

  U Torahu možete pronaći popis ptica čije meso može biti prisutno na židovskom stolu. Uglavnom su to vrste koje ne mogu jesti gužva. Dakle, koserna hrana može se pripremiti od mesa pataka, pilića, purana i gusaka. Na Židovima je neprihvatljivo, na primjer, noževsko meso. U skladu s tim, potrošnja jaja tih ptica također je neprihvatljiva.

  Košer u Teveri smatra se mesom preživača, a čak i tada samo oni koji imaju sva četiri kopita bifurkana. Dakle, tijekom židovskog obroka možete vidjeti jela kuhana od janjetine i koza. Dopušteno je koristiti Tora i meso krava. Svinje, kunići, konji, kunići itd. Židovi se smatraju ne-košerom.

  košer značenje riječi

  Neprihvatljive za potrošnju u hrani su sve druge žive stvari, osim za četiri vrste skakavaca. Stoga Židovi ne smiju jesti rakove, rakove, zmije, puževe itd.

  Treba imati na umu da Tora također smatra zabranjeno onu hranu koja je nastala iz životinja koje nisu košer (kavijar, mlijeko, mast itd.).

  Koserna hrana treba biti pripremljena korištenjem odobrenih metoda. Temeljni zakon Sveto pismo zabranjuje korištenje krvi u bilo kojem obliku. Zato je meso prije kuhanja temeljito natopljeno slanom vodom. Ako se krvne mrlje pojavljuju u sirovim jajima, onda se cijelo jaje baca. Meso, koju Židovi koriste za hranu, trebali bi biti samo od onih životinja ili ptica koje su ispravno ubijene. Dopuštena metoda lišavanja života je trenutno rezanje jednjaka, arterija i respiratornog trakta. Životinja ne osjeća bol i ne boji se smrti.

  sve kosher proizvodi su visoke kvalitete. Kulinarske tradicije židovskog naroda smatraju se najstrožim na svijetu. Prije ulaska u trgovačku mrežu kosher proizvodi moraju biti strogo kontrolirani.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Konceptualno - to je kako razumjeti? Značaj, sinonimi i tumačenjeKonceptualno - to je kako razumjeti? Značaj, sinonimi i tumačenje
  Riječ `papagaj`: značenje, podrijetloRiječ `papagaj`: značenje, podrijetlo
  Kosher proizvod što je to? Kosher Proizvodi: PopisKosher proizvod što je to? Kosher Proizvodi: Popis
  Kosher proizvodi su ... Vrste košerskih proizvoda i uvjeti za njihovo priznanje kosheromKosher proizvodi su ... Vrste košerskih proizvoda i uvjeti za njihovo priznanje kosherom
  Koserna proizvodnja - što je to?Koserna proizvodnja - što je to?
  Košerica je ... Koncept kosher proizvodaKošerica je ... Koncept kosher proizvoda
  Značenje riječi "glup" je drugačijeZnačenje riječi "glup" je drugačije
  Što razlikuje kosersku sol od blagovaonice. Upotreba košer soli u kuhanjuŠto razlikuje kosersku sol od blagovaonice. Upotreba košer soli u kuhanju
  Značenje riječi "gorljivi": sinonimi, antonimiZnačenje riječi "gorljivi": sinonimi, antonimi
  `Zashkvar` - što je to? Koncept i značenje riječi o slengu mladih`Zashkvar` - što je to? Koncept i značenje riječi o slengu mladih
  » » Kosarsku hranu u kulinarskim tradicijama židovskog naroda
  LiveInternet