Prirodne boje za jaja - jednostavne i sigurne

Tako se približava svijetli blagdan Uskrsa. Na ovaj dan, uobičajeno je da se jedni drugima šareni jaja - krashenki. Kako i kakvu boju radite? Preporučujemo da koristite samo prirodne boje za jaja - to je jednostavno i sigurno za zdravlje vaših najmilijih. A što drugo trebate obratiti posebnu pozornost? Ovo će se raspravljati u našem članku.

sadržaj

  prirodne boje za jaja

  Pravila i načini bojanja jaja

  Kod upotrebe suhih kemijskih boja, obično nije potrebno kuhati jaja u njima, dovoljno je jednostavno staviti rješenje već pripremljeno u skladu s uputama i održavati potrebno vrijeme.

  boje za jaja

  Postoji još jedan način na koji se koriste umjetne boje tekuće konzistencije. U tom slučaju, kuhana jaja se podmazuju sa spojem za bojenje i dobro tlo dok se potpuno ne osuši.

  Ako koristite prirodne boje za jaja, tehnologija je nešto drugačija. U početku, juha se priprema, a zatim se infuzija neko vrijeme, a tek tada su kuhane korice u njoj.

  Kada radite, razmotrite neke trikove:

  - potopite jaja prije kuhanja neko vrijeme na sobnoj temperaturi. To je neophodno tako da pri kuhanju ne pucaju;  - Školjka mora biti netaknuta, bez oštećenja;

  - isprati i osušiti pripremljena jaja;

  - Vrijeme kuhanja ne smije biti duže od 10 minuta, inače će proizvod biti neaktivan;

  - stvoriti cvjetni ukrasi i crteža na jaja prije kuhanja, pričvrstite na ljuske lijepe lišće i zamotajte ih najlonom;

  - Obrišite spremno, malo toplo krasenki biljno ulje kako biste im pružili sjaj.

  načina bojanja jaja

  Najpopularnije prirodne boje za jaja

  Za slikanje Uskrsna jaja u starim danima koristili su samo prirodne sirovine - voće, povrće, bilje, koru stabala. I u naše vrijeme, takve boje za jaja su vrlo popularne, jer su bezopasne za zdravlje (za razliku od kemijskih prašaka). Najčešće korišteni su:

  1. Ljuske s lukom. Ovisno o količini materijala koji se koristi za bojanje, boja krushenoka može postati svijetlo žuta ili tamno smeđa.
  2. Sok od repe. To daje jaja pink i burgundy nijanse. Za bojanje jaja, pripremite rješenje: rešetke repe na grater, uliti vodu i kuhati za 20-30 minuta. U dobivenom zategnom bujonu, dodajte nekoliko žlica octa i malo soli, zatim stavite jaja u nju i kuhajte 5-10 minuta. Dopustite da stojite dok se ne ohladi.
  3. Špinat. Dobivena je jarko zelena boja ako se jaja kuha u prethodno pripremljenom rješenju. Za to, kuhajte sjeckani špinat 30-40 minuta.
  4. Košuljasti lišće. Koristite ih da dobijete žute nijanse krish. Lišće se može uzeti ne samo svježe nego i sušeno. Sipati ih s kipućom vodom, kuhati i pustiti da pere za zasićeniju boju. Zatim jaja pripremljena za slikanje, potrebno je spustiti u toploj otopini i kuhati nakon 10 minuta vrenja.

  Pokušajte također eksperimentirati s kavom, crnim čajem, crvenim vinom, kurkuma, sokom od malina, crveni kupus, bobice borovnice i brusnice.

  Kao što možete vidjeti, koristeći prirodne boje za jaja, možete jednostavno ukrasiti svoj stol za odmor.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Jaja `u vrećici`, kuhane u školjci i bez njeJaja `u vrećici`, kuhane u školjci i bez nje
  Cijela istina o prehrani. Guske jajaCijela istina o prehrani. Guske jaja
  Savjeti i savjeti, koliko jaja razbitiSavjeti i savjeti, koliko jaja razbiti
  Salata od jaja: nekoliko ukusnih recepataSalata od jaja: nekoliko ukusnih recepata
  Kako kuhati mekano kuhana jajaKako kuhati mekano kuhana jaja
  Oblici za kuhanje jaja bez ljuske: dostojanstva i mogućnosti uporabeOblici za kuhanje jaja bez ljuske: dostojanstva i mogućnosti uporabe
  Jaja dijeta: pregled djevojaka, izbornikaJaja dijeta: pregled djevojaka, izbornika
  Koji je sadržaj kalorija kuhane jajaKoji je sadržaj kalorija kuhane jaja
  Kuhana jaja - kako pravilno kuhati?Kuhana jaja - kako pravilno kuhati?
  Kako kuhati jaja za prepeliceKako kuhati jaja za prepelice
  » » Prirodne boje za jaja - jednostavne i sigurne
  LiveInternet