Kako ispraviti gljive

Nakon što je skupio bogatu žetvu gljiva, mnogi ljudi misle, kako

sadržaj

  gljive. Ovo je dobar način za berbu zimi, ali morate znati tehnologiju procesa. Osim toga, nisu prikladni svi gljive za kiseljenje. Stoga ću vam reći kako izliječiti gljive, i koje su vrste najbolje za to.

  Prvo, trebate znati da je bolje pokupiti bijele gljive, gljive, med agarike, kantele, gljive, podberozoviki, mahovine i boletus. U svakoj zasebnoj regiji mogu postojati različite vrste gljivica prikladnih za sakupljanje.

  Drugo, svaka odvojena pogled na gljive morate marinirati odvojeno. Prije toga, potrebno ih je vrlo dobro rastaviti i odvojiti crve i stare gljive. Gljive pogodne za pečenje trebate prati i ukloniti oštećena područja. Ako su gljive velike, onda su izrezane na manje dijelove. Svaka vrsta ima svoje osobine, koje se moraju uzeti u obzir prije pečenja gljiva. Na primjer, noge bijelih gljiva prerežu preko vlakana na komade, a ulje se uklanja iz kože poklopca motora, tako da nisu gorki.

  Mnoge gljive, nakon rezanja, postaju tamne pa ih treba obrađivati ​​što je brže moguće. Potrebno je izbjegavati dugački kontakt s zrakom. Da biste to učinili, stavljaju se u malo slanu hladnu vodu.

  Kako izliječiti gljive: recepte  Kuhane i sjeckane gljive treba staviti u cjedilo i umotati nekoliko puta u vodu. Prije toga morate pripremiti marinadu. Uzmite 200 grama vode, 150 grama octa (5%) i 25 grama soli. Ti se omjeri izračunavaju za jedan kilogram gljiva. Posudu s marinadom stavlja se na vatru i kuhamo. Isperite gljive u vruću marinadu. Kuhajte ih sve dok ne budete spremni. U tom se postupku pojavljuje pjena, koja se mora ukloniti buke.

  Nemojte obratiti pažnju na ono što se pokazalo kao malo marinade. Gljive će dati sok i tekućina će postati dovoljna. Kada se gljive spuste na dno posude, kuhanje je završeno. U ovom trenutku, dodajte 10 grama šećera, četvrtinu žličice limunske kiseline, slatki grašak i lisnati list. Kada gljive u marinadi kuhati mogu se izlijiti preko limenki. Zatvorite ih poklopcima i stavite sterilizirano 20 minuta.

  Najcjenjeniji i hranjiviji su bijele gljive. Oni će biti ukras bilo kojeg stola.

  Predlažem još jedan recept, poput ukiselite bijele gljive. Naravno, moraju biti pripremljeni unaprijed. Mali gljivi ostaju netaknuti, a kod velikih predstavnika odvojimo noge od šešira. Potrebno ih je izdvojiti. Za početak, gljive treba kuhati. Ulijte u posudu vode (za jedan kilogram gljiva uzimamo jednu čašu vode) i pustimo da kuhamo. Zatim u nju spuštamo gljive i kuhamo 15 minuta nogu i 10 minuta kapice, nakon što se voda opet kuha. Uzimamo gljive buke. Stavili smo dva lovorova lišća u tavu, peperke (mirisne ili crne), klinčiće i žličicu soli. Kad se krastavci počnu kuhati, ležaljka, dodati 60 ml octa (5%). Nakon toga ulijte gljive u posudu. Kuhajte ih oko 10 minuta, a zatim položite na obalu i ulijte marinadu. Zatvorite poklopce.

  Svaka gljiva ima svoj jedinstveni ukus. Stoga ćemo dalje raspravljati o tome kako ukiseliti gljive kantica. Pripremljene kantele se kuhaju 25 minuta u lagano slanoj vodi. Onda ih izvadimo i pretvorimo ih u cjedilo. Pripremamo marinadu. Za jedan kilogram gljiva trebate uzeti trećinu čaše vode, dvije trećine čaše octa (8%) i žličicu soli. Donesite ovu smjesu do kuhati i umočiti u gljive. Kuhamo oko 25 minuta. Nakon pripreme dodajte čajnu žličicu šećera, bresaka i nekoliko listova lovora. Širimo gljive do obala i zatvorimo ih.

  Rekao sam kako da probadam gljive. Sada ostaje sakupljati bogatu žetvu i koristiti jedan od recepata.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Fascinantno putovanje kroz kraljevstvo Morfeja: gljive. Sakupiti gljive u snu je dobro ili loše?Fascinantno putovanje kroz kraljevstvo Morfeja: gljive. Sakupiti gljive u snu je dobro ili loše?
  Sezona tihog lova. Kada prikupiti gljiveSezona tihog lova. Kada prikupiti gljive
  Koje gljive Rostovske regije mogu jesti?Koje gljive Rostovske regije mogu jesti?
  Jestive gljive, slične gljiviJestive gljive, slične gljivi
  Savjeti: kako pržiti gljiveSavjeti: kako pržiti gljive
  Kako kuhati gljive?Kako kuhati gljive?
  Koliko kuhati gljive u juhuKoliko kuhati gljive u juhu
  Likbez: koliko vremena kuhati gljiveLikbez: koliko vremena kuhati gljive
  Koliko pržiti gljive na vrijeme? Otkrit ćemo!Koliko pržiti gljive na vrijeme? Otkrit ćemo!
  Bijele gljive - ukiseljavanje na nekoliko načinaBijele gljive - ukiseljavanje na nekoliko načina
  » » Kako ispraviti gljive
  LiveInternet