Broji koliko kalorija u pileći prsa

Tko ne voli piletina: pržena, roštilja, pari, pečena povrćem! Iz popisa tih jela, mnogi od vas vjerojatno već "drooled". Ali pravi poznavatelji piletine znaju da je najprivlačnija u piletini dojka. Nije slučajno što je ovaj nježni, potpuno masno bijelo meso temelj mnogim dijetalnim jelima i dijetama koje pomažu pri stjecanju lijepe figure, da se riješe dodatnih kilograma. Riječ je o takvim obećanjima, a malo toga od nas misle - u stvari, koliko je kalorija u pilićima? A kako bi se kuhalo postati istinska hrana?

Koliko kalorija u svježem pileću dojku

koliko kalorija u pilećim dojkamaDakle, brojimo i određujemo kaloričnu vrijednost tog nusproizvoda. U 100 grama pileća prsa (bez kože) sadrži ugljikohidrate - 0,02 grama, proteina - 21,8 grama, masti - 3,2 grama. Poznavajući ove parametre, možemo odrediti kalorijski sadržaj ovog proizvoda. Da biste to učinili, dovoljno je razmnožiti količinu masnoća za 9 (to je ista količina kalorija koja sadrži jedan gram masnoća), a proteini i ugljikohidrati za 4 kcal. Izrada potrebne izračune, dobivamo sljedeće: na masnim računima za 28,8 kcal i proteina - 87,2 kcal. Sada smo spremni odgovoriti na postavljeno pitanje koliko je kalorija u pilićima. Dodavanje broj kalorija iznosio masti i proteina (ugljikohidrati ne uzimaju u obzir, jer su premalo), a mi smo dobili taj file pileća prsa, ne održavaju nikakvu toplinsku obradu i ne sadrži dodatne aditive u obliku masti, soli, začina, ulja, oko 116 kcal. Dakle zaključak - to je stvarno niske kalorijske, dijeta proizvod, vrlo pogodno za korištenje u prehrani za mršavljenje!pileća prsa u dvostrukom kotluPileći pile za par

Što mislite, što niskokalorična jela mogu kuhati od pileće prsa? Prva stvar koja dolazi u obzir je kuhati ovaj proizvod za par. Pileća prsa u dvostrukom kotlu pripremljena su vrlo jednostavno. Dovoljno je prethodno potopiti u umaku od kefira, mirisnog bilja i soli. Nakon sat vremena boravka u njoj, meso će postati nježno i mekano. Sada moramo dopustiti grudi da teče (stavimo ih na rešetku). U međuvremenu, odrežite krumpir, bugarski papar, rajčicu u kocke. Dodajte sol povrću, dodajte kremu (možete, ali nepoželjnu majonezu). Učinite rezove u grudima tako da dobijete "džepove", koje ste s povrćem. Stavite sve ovo čudo u plamenik kapaciteta i kuhati do spreman (25-30 min.). I još jedan savjet: oni koji žele da svi soka od povrća i pilećih prsa ne istječu, mogu zamotati svaku dojku u foliju i kuhati u njemu. Samo u ovom slučaju potrebno je uzeti u obzir da će vrijeme kuhanja porasti za 10-15 minuta.

Oni koji su zainteresirani za koliko kalorija u pileća prsa s povrćem, kuhani za par, kažu da je sadržaj kalorija gotovo minimalan i jednak 164 kcal po sto grama gotovih jela.

pečene pileće prsaPileći pileći pramen

"Chicken Parmesan" je jednostavna, ali vrlo ukusna jela. Kako bi za vas da biste dobili pravi pečena pileća prsa „parmezan”, morate pomiješati suhe i „mokre” sastojke u dvije odvojene posude. U jednom zdjelju, pomiješaj Dijon senf, s sokom od jabuka, 2 češnjaka od češnjaka prošli kroz češnjak i nekoliko žlica maslaca. Smjesa bi trebala biti tijesto za palačinke. Količina senfa i sok nije posebno naznačena, jer je riječ o ukusu. Namočite u ovom umaku 30 minuta pileća prsa. A u međuvremenu u drugoj zdjeli, kombinirati oko sto grama ribanog parmezana, 50 g zdrobljenih badema, sol, papar, bosiljak i svježeg bijelog kruha, slomiti u mrvice. Onda je sve jednostavno: DIP marinirane grudi u mješavini suhih sastojaka, ih zamotajte u foliju i poslati ga u pećnici oko pola sata.

Poziv Ovaj recept je vrlo teško prehranu, ali ipak, ako ćemo pokušati izračunati koliko kalorija u pileća prsa „parmezan”, dobili smo lik u rasponu od oko 185 do 220 kcal. Zašto ne preciznije odrediti? Zbog sadržaja kalorija hrane uvelike će ovisiti o količini ulja, orašastih plodova i kruha, koje ste koristili za njegovu pripremu.

Evo takvih ukusnih i vrlo korisnih jela od bijelog pilećeg mesa koje možete maziti u teškim vremenima dijeta!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kalorijski sadržaj pilećih krila ovisi o načinu kuhanjaKalorijski sadržaj pilećih krila ovisi o načinu kuhanja
Kalorijski sadržaj pilećih grudi, ovisno o načinu kuhanjaKalorijski sadržaj pilećih grudi, ovisno o načinu kuhanja
Koliko kalorija u dinja: slijedimo likKoliko kalorija u dinja: slijedimo lik
Pileća srca: kalorija, korist, štetaPileća srca: kalorija, korist, šteta
Krumpir: kalorija i koristiKrumpir: kalorija i koristi
Koliko je kalorija u masti?Koliko je kalorija u masti?
Ono što određuje kalorijski sadržaj mesaOno što određuje kalorijski sadržaj mesa
Crijeva od piletine: kalorija i prednostiCrijeva od piletine: kalorija i prednosti
Kako znati koliko kalorija u jajeKako znati koliko kalorija u jaje
Stakleni sir - sadržaj kalorija u proizvoduStakleni sir - sadržaj kalorija u proizvodu
» » Broji koliko kalorija u pileći prsa