Što utječe na povećanje mišićne mase?

Gotovo svi trening u dvoranama su usmjereni na izgradnju lijepog tijela. Rijetko tko ide samo zbog gubitka težine. I tako, i povećanje mišićne mase - ovo je isto pitanje, koje stavlja na čelo svih "pitching". Samo se ograničimo na dvije komponente koje najviše utječu na povećanje mišićne mase:

  • osposobljavanje;
  • hrana.

vježbe za skupinu mišićne maseTrening se može graditi na potpuno drugačijim načelima. Dakle, možete raditi na povećanju snage, a možete i vježbati za regrutiranje mišićne mase. Zbog neiskustva, povećanja snage i povećanja mišićne mase, početnici uzimaju dvije strane iste medalje, ali to nije tako. Snaga je praktički neovisna o volumenu mišića. Kao primjer, zapamtite Alexander Zass. Ako ga usporedite s modernim sportašima, onda je imao gotovo nikakav mišić, ali silaža je bila nevjerojatna. I to postavlja pitanje: što vježbe utječu rast mišića?Čudno što se može činiti, iste vježbe koje uvijek obavljate rade na povećanju mišićne mase. Tajna leži u broju pristupa i ponavljanja. Općenito, postoje tri vrste obuke:

  • trodimenzionalni;
  • volumen snage;
  • moć.

Povećanje mišićne mase zahtijeva opsežnu obuku. Na takve obuke treba provoditi na 4 radnom pristupu svake vježbe, a svaki pristup mora izvršiti od 10 do 12 ponavljanja. No, samo imajte na umu da je najvažnija stvar - to je odabrati pravu težinu utega. Projektil treba imati težinu s kojom možete napraviti potrebni broj ponavljanja. Ako možete učiniti više, potrebno je povećati težinu projektila. S takvim treningom povećanje snage bit će minimalno i to ne bi trebalo dopustiti. Inače će u nekom trenutku početi razdoblje stagnacije. Istovremeno s povećanim volumenom i snage, potrebno je alternativni trodimenzionalnog volumena treninga s vlasti.

brz skup mišićne maseU međuvremenu je potrebno podsjetiti na to skup mišićne mase utječe i broj vježbi koje se izvode za svaku grupu mišića. Prihvatiti kao aksiom da se manje od dvije vježbe za bilo koju mišićnu skupinu ne bi trebalo provoditi. Inače, trening neće donijeti željeni učinak.

Hrana ima još veći utjecaj na povećanje mišićne mase. Ali ovdje je nešto lakše. Da bi mišići rasti kao kvasac, morate konzumirati najmanje 2 grama dnevno. proteina po kilogramu tjelesne težine. Prednost treba dati životinjskim bjelančevinama. I sad ćemo računati. Ako sportaš teži 80 kg, treba mu najmanje 160 grama dnevno. proteina. Količina proteina u proizvodima može se naći promatranjem paketa ili u imeniku. Od hrane bogate bjelančevinama, najprihvatljiviji je svjež sir. Osim toga, potrebno je uzeti dovoljnu količinu vitamina i elemenata u tragovima. Izbacivanje iz hrane u dovoljnoj količini nije moguće. A onda dođite u pomoć multivitaminskim pripravcima. Posebno treba istaknuti da je povećanje mišićne mase visoko negativno utjecalo na alkohol.

povećanje mišićne maseOsim toga, moramo reći o stopi povećanja mišićne mase. Veliki mišići mogu se uzgajati za tjedan dana, ali će trajati tjedan dana. Ako velika količina mišića neće biti potpomognuti sile zbog pokazateljima, to će ovisiti o bilo manjih faktora. Na primjer, ako preskoči obrok ili prijem pivskom bocom, količina mišića će se smanjiti za 3-4%. Zato slijedite pravu pravilu: dosljednost i postojanost. Stalno treniranje i dosljedno povećanje opterećenja postići će željeni rezultat.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako brzo pumpati mišiće kod kuće?Kako brzo pumpati mišiće kod kuće?
Kako pripremiti protein koktel kod kućeKako pripremiti protein koktel kod kuće
Najučinkovitije vježbe s dvoručnom iglom kod kuće - put do rasta mišićaNajučinkovitije vježbe s dvoručnom iglom kod kuće - put do rasta mišića
Osnovne vježbe u teretani za početnikeOsnovne vježbe u teretani za početnike
Kompleks vježbi za sve mišićne skupine: preporuke stručnjakaKompleks vježbi za sve mišićne skupine: preporuke stručnjaka
Kako napraviti prehranu za skupinu mišićne maseKako napraviti prehranu za skupinu mišićne mase
Supertet je učinkovit način za izgradnju mišićne maseSupertet je učinkovit način za izgradnju mišićne mase
Kako pumpati svoje ruke kod kuće uz maksimalnu učinkovitost?Kako pumpati svoje ruke kod kuće uz maksimalnu učinkovitost?
Set mišićne mase - prehrana i vježbanjeSet mišićne mase - prehrana i vježbanje
Dijeta za skup mišićne mase: što trebate jesti, tako da mišići rastu, a ne masnoćeDijeta za skup mišićne mase: što trebate jesti, tako da mišići rastu, a ne masnoće
» » Što utječe na povećanje mišićne mase?