Učenje za pripremu smjese smrznutih bobica - okusi bolje nego ljeti!

Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je kompozicija smrznutih bobica okus mnogo lošiji od uobičajenog (ljeto), i stoga ne žele kuhati. Međutim, ako to ispravno napravite, slijedeći sve točke recepata, možete dobiti iznenađujuće ukusno piće koje može biti još pikantnije i zanimljivo od tradicionalnih. Kako pripremiti kompot

od smrznutih bobica?

kompozicija smrznutih bobica

Što trebate?

Količina svakog sastojka opisana je u količini od 5 litara vode. U principu, možete kuhati više ili manje komote, ali onda će biti važno zadržati sve razmjere.

  • Bobice (600-700 g). Možete se ograničiti na bilo koju vrstu, ali u ovom se slučaju preporučuje uzimanje kiselo voće (crveni ribiz, trešnja, itd.). Ili možete kupiti (ili sebi napraviti) bobicu. Na primjer, to može biti mješavina jagoda (100 g), trešnje (200 g), crni i crveni ribizli (svaki 150 g).
  • Šećer (to će biti dovoljno 400-500 g, ali morate se usredotočiti samo na njihove ukusne preferencije).

Kako kuhati?

1. Napunite vodu u tavi i pričekajte trenutak kada će kuhati.2. Sljedeći korak je punjenje šećera kipućom vodom. Umiješajte vodu i pričekajte 1-2 minute dok se šećer napokon otopi.

3. Bobice (prije toga moraju biti odmrznute) dodati nakon što se šećer otopi. Dovedemo buduće kompozite iz smrznute bobice na kuhanje i nastavimo kuhati 2-3 minute na laganoj vatri.

4. Nakon toga možete kušati. Ako vam se čini da bi bilo drago dodati malo kiselosti, u njega možete sipati sok od limuna. Ili sitno nasjeckajte limun zajedno s korozijom i dodajte je u kompoziciju.

5. Izvadite iz topline i pričekajte dok se piće ne ohladi. Gotovo!

džem od smrznutih bobica

Recept bez kuhanja

Osim toga, kompozicija smrznutih plodova i voća može se pripremiti bez pribjegavanja postupku kuhanja. Kako to učiniti?

1. Prvo pripremamo sirup za kompot. Da biste to učinili, morate otopiti 0,75 šalica šećera u dvije šalice vode i kuhati (za 0,5 kg smrznutog voća i bobica).

2. Da bi kompot bio zanimljiviji, možete dodati malo vina, konjaka ili likera u sirup. Naravno, ako napravite kompot za djecu, ovu stavku treba preskočiti.

3. Voće i bobice su odmrznuta i isprana malo tople vode. Onda ih uredimo na naočale, naočale itd.

4. Posljednja faza - ulijte plodove i bobice vrućim sirupom i ostavite stajati 5-10 minuta.

5. Ova kompozicija može se poslužiti u hladnom obliku, čeka njegovo potpuno hlađenje i bacanje nekoliko kocki leda.

mraz bobicaKako mogu zamrznuti bobice sebe?

Smrznute bobice svake vrste imaju svoje specifične osobine. Međutim, to jednostavno možete učiniti kod kuće. U pravilu, sve što vam treba je da se riješite reznica i kožica i organizirate plodine na posebnoj ladici. Možete ih posuti sa šećerom kako biste sačuvali okus. Tada šaljemo ladicu u zamrzivač. Nakon jednog dana možete prenijeti bobice u staklenke. Također ih treba pohraniti u zamrzivač. Voće i bobičasto voće zamrznuto na ovaj način mogu biti korisni ne samo za izradu kompotica - na primjer, zamrzavanje od smrznute bobice smatra se vrlo ukusnim. Ali ovo je potpuno drugačija priča.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kisel bobica: recept za kuhanje kod kuće. Kako kuhati žele od smrznutih bobicaKisel bobica: recept za kuhanje kod kuće. Kako kuhati žele od smrznutih bobica
Recepti: kivi, jagode i trešnjaRecepti: kivi, jagode i trešnja
A od kompozita brusnice je bolje!A od kompozita brusnice je bolje!
Kako pripremiti ukusne i korisne konzerve trešnje za zimuKako pripremiti ukusne i korisne konzerve trešnje za zimu
Ukusna i zdrava jelly od brusniceUkusna i zdrava jelly od brusnice
Morse od smrznutih bobicaMorse od smrznutih bobica
Mješavina sušenih marelicaMješavina sušenih marelica
Keksići od smrznutih bobicaKeksići od smrznutih bobica
Ukusni komot crnog ribizera: recept za kuhanje za zimuUkusni komot crnog ribizera: recept za kuhanje za zimu
Mješavina ribizla: recept. Mješavina ribizla i trešnje, od ribizla i ogrozdaMješavina ribizla: recept. Mješavina ribizla i trešnje, od ribizla i ogrozda
» » Učenje za pripremu smjese smrznutih bobica - okusi bolje nego ljeti!