Push-ups na šakama - što oni daju početnicima i sportašima?

Zdrav način života uključuje nekoliko aspekata. To je zdrava prehrana, oksigenacija tijela (duge šetnje), redoviti društveni kontakti, redoviti sportovi. Bilo je sportskih vježbi

pomoći osobi uvijek biti u dobrom stanju. Svatko sam određuje svoje "slabe točke" na tijelu, koje treba pumpati, obučeni. Za to postoje različite vježbe.push-up na šakama ili dlanovima

Što je push-up?

Svaka osoba, bavljenje sportom, zna što je push-up. Ovo je glavna vježba koja se obavlja na podu. Omogućuje osobi da regulira rad različitih mišića. Učinak ove vježbe uopće nije težak u pogledu opreme, jer ne zahtijeva dodatnu opremu, simulatore ili drugu opremu. Push-up se može obaviti kako u gimnaziji, tako i kod kuće, na terenu, na moru i tako dalje.

Tijekom ove vježbe raditi mišiće prsa, ruke, leđa. Kada osoba pomakne, on, pomicanjem naglaska na različite dijelove tijela, moći će kontrolirati pumpanje različitih mišićnih skupina. Iako ova vježba nije previše teško, ali postoji mnogo načina za to. Zbog toga dolazi do mnogih pitanja. Pushups na šake koje daju? Koliko je bolje da pritisnete? Kako početi raditi ovu vježbu? Postoje li kontraindikacije? Pokušat ćemo odgovoriti na sva slijedeća pitanja.

Push-up na šakama ili dlanove: kako se razlikuju?

push-up na šake koje dajuVježba za napuhavanje ruku i prsa u klasičnoj verziji obavlja se od poda na dlanovima. Koristi se u gotovo svim sportovima. Istovremeno, mišići prsa, naprijed dalti mišići i triceps aktivno rade i jačaju. Početni položaj push-upova na dlanovima: ruke su ravne, jedna pored druge su na udaljenosti od širine ramena, noge su spojene zajedno, tijelo je fiksno ravno. Zatim se ruke naruku, prsa dodiruju pod, i opet se odmaknu. U tom slučaju, cijelo tijelo treba uvijek biti u naprijed.

Ako ova tjelovježba tako dobro pumpa određene mišiće, a zatim gurati na šake koje daju? Zašto mučiti sebe i šake, ako slobodno vježbate na dlanovima? Pumpa mišića nastaje kod klasičnih push-upova i kada ih izvodi na šakama. Druga je opcija prikladnija za sportske napade, jer ih često koriste i kulaki.

Korištenje push-upova na šakama

Push-up na šake koje daju, saznajemo nakon što razmotrimo glavne prednosti ove vrste vježbanja.

push-up na kulak štetu

Takve nastave se održavaju po potrebi:

 • trenirati površinu udarca;
 • oblikuju ispravan položaj šake;
 • povećati snagu duha, budući da se ova vježba ne može izvesti daleko od svih;
 • oblikuju vještinu izravnih poteza uz pomoć treninga potrebnih mišića;
 • za popravak statičkog ruku na udar;
 • trenirati, pored mišića, tetivu ruke.

Polazna pozicija za push-up

Postati u pravom položaju za push-up, nazvan početnom pozicijom, već možete osjetiti napetost mišića. Početnici istodobno ne mogu ispuniti zadatak, ali, svaki put pokušavajući sve više i više na pod, postići će željeni minimum. Vidjet ćete pritiskom na šake koje daju puno više od bilo kojeg drugog vježbe za ruke. Jačanje svih dijelova tijela uključenih u vježbu zajamčeno je od prvog dana nastave. Da bi se postigao učinak, potrebna je ispravna formulacija i marljivost.

push-up na šakama tehnologije

Dakle, lekcija počinje od početne pozicije: šake se stavljaju okomito na cijelo tijelo, ruke se nalaze na udaljenosti od širine ramena, noge zajedno, tijelo i glava su jednake. Šake su tako postavljene da obuče klasični udarac u borilačkim vještinama. Glavni naglasak je na zglobovima dvaju prstiju: sredini, indeksu. Posljednji prsti manje su izdržljivi, bez pripreme mogu biti oštećeni.

Važno je odabrati površinu za vježbu. Ako ne odaberete pravo pod, push-up na šakama može nanijeti štetu ozbiljnom. Za početnike, naglasak mora nužno biti postavljen na meku, elastičnu površinu kako bi se obučili zglobovi i zglob kosti. Tek nakon godinu dana ili čak dvije trajne vježbe možete ići na površinu od betona, željeza ili drva.

Tehnika vježbanja

Da biste trenirali šake i napunili mišiće ruku i prsima, morate slijediti određena pravila push-upova. Oni se vrlo često preklapaju sa zahtjevima za vježbanje, koji se izvode na dlanovima, ali postoje neke posebne značajke kako izvršiti push-up na šakama. Tehnika je da jasno slijedi nekoliko točaka.

 1. Ruke bi se trebale nalaziti jedna na drugu na maloj udaljenosti.
 2. Palac šake treba usmjeriti jedni prema drugima iznutra.
 3. Važno je da silazite, gotovo dodirujući pod, što daje maksimalno opterećenje svih mišića uključenih u vježbu.
 4. Za početak vježbe najbolje je u donjem položaju tijela (na bazi). U ovom rasporedu prtljažnika, lakše je puknuti prema gore, a zatim padati. Ova metoda maksimalno približava tjelovježbu na situaciju bitke, kada su ruke savijene: pušili su, ponovno savijeni. Ali ovaj pristup nije potreban, možete početi u gornjem položaju tijela.
 5. Da bi bilo prikladnije, a također i učinkovitije, jedna se noga može skinuti za drugu.
 6. Budući da ova vježba trenira spremnost za borbu, granica zapošljavanja bit će država u kojoj je nemoguće izoštriti oštro. Ovdje sporo naprezanje nije prikladno za snagu, u kojem slučaju je bolje završiti.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Push-upovi s klupa na tricepsu: program, značajke tehnike i preporukePush-upovi s klupa na tricepsu: program, značajke tehnike i preporuke
Kako brzo pumpati mišiće kod kuće?Kako brzo pumpati mišiće kod kuće?
Kako pumpati prsa: univerzalne vježbe za dom i dvoranuKako pumpati prsa: univerzalne vježbe za dom i dvoranu
Push-up s jedne strane: tehnika, prednosti, savjetiPush-up s jedne strane: tehnika, prednosti, savjeti
Vježba za početnike: plan vježbanjaVježba za početnike: plan vježbanja
Push-up za mišiće prsnikaPush-up za mišiće prsnika
Kako pumpati prsne mišićeKako pumpati prsne mišiće
Kako pumpati prsne mišiće u kućiKako pumpati prsne mišiće u kući
Kako pumpati svoje ruke kod kuće uz maksimalnu učinkovitost?Kako pumpati svoje ruke kod kuće uz maksimalnu učinkovitost?
Kako pumpati prsa pomoću improviziranih sredstavaKako pumpati prsa pomoću improviziranih sredstava
» » Push-ups na šakama - što oni daju početnicima i sportašima?
LiveInternet