Božićna guska. Recepti za odmor

Božić je obiteljski odmor, kada se svi okupljaju na velikom stolu. Naravno, glavno jelo na proslavi je tradicionalno guska. Kuhanje recepata

sadržaj

  ovo jelo je drugačije. Svaki narod ima svoju tajnu božićnih trikova. Guska jela zauzimaju vrijedno mjesto u ruskoj kuhinji. Jaki mirisni jelo najčešće je punjena polovica, pečena u pećnici. Punjenje može biti drugačije: šljive, kašu, sve vrste povrća. Potrebno je dodati začine. Ovisno o kombinacije proizvoda a okus okusa i okus kuhane hrane u rasponu od blago-pikantnog do začinjenog.

  guske recepte

  Goveđi meso: sadržaj kalorija i svojstva

  Druge ptice, kao što su pilići i purani, smatraju se prehrambenim i manje kalorija, nego guska. Recepti za njihovu pripremu također su različiti, jer meso od lisice zahtijeva dulju toplinsku obradu. Guska ima najviše masnoća, pa se jela od nje ne preporučuju za uporabu u bolestima probavnog trakta.

  kuhanje guska s jabukama, poriluka i brusnice

  Hrana potrebna za jelo:

  guska meso

  - guska - 1 ptica;

  - jabuke - 1 kg;

  - češnjak - 1 glavu;

  - Poriluk - 2-3 kom .;

  - brusnica - 200-300 grama;

  - kumin - 0,5 tsp;  - smjesa mljevenog papra - 2 tbsp. l;

  - sol - 2 žlice;

  - majoneza ili kiselo vrhnje - 150 grama.

  Priprema:

  1. Pripremite truplo. Prvo uklonite gornje dijelove krila oštrim nožem. Zatim očistite unutrašnjost grudica i masnoća, odrežite vrat i višak kože oko sebe, ostavljajući malo za popravak.

  pripremamo gusku

  2. Zatim marinirati meso na neko vrijeme. Bolje je to učiniti 3-4 sata ili navečer, tako da se meso može upijati začinskim biljem. Pripremite smjesu: sol, mljevenu češnju, kumin, mljevenu papriku, majoneze. Podmazujte obilno iznutra i izvana. Stavite gusku u posuđe, prekrite filmom, stavite na hladnom mjestu.

  3. Pripremite punjenje. Da biste to učinili, krišite poriluk i jabuke, pomiješajte s brusnicom, sol i mljeveni papar.

  4. Stavite punjenje unutar guske i popravite trbuh ptice drvenim štapom ili čačkalicama. Samo zatvori rupu na vratu.

  5. Razmazite preko vrha mješavinom češnjaka, soli, papra i majoneze. Bolje pecite u gusci ili dubokoj posudi za pečenje, jer će tijekom procesa prženja biti raspoređeno puno masti, koja se mora periodički oduzeti.

  pripremamo gusku

  6. Stavite u pećnicu predgrijanu na 250 stupnjeva. Nakon 30-45 minuta, smanjite temperaturu na 220 ° C. Vrijeme kuhanja je najmanje 2,5 sata. Spremnost se određuje na jednostavan način: probodite grudnjak s vilicom, ako je dodijeljen krvavi sok, a onda još nije spremno.

  Pripremljeno je nekoliko načina Božićna guska. Recepti nude različite vrste pečenja, na primjer, pomoću posebnog rukava. U tom slučaju jelo će biti spremno za dva sata, ali neće se pojaviti takva kora, za razliku od otvorenog pečenja. Pokušajte koristiti različito povrće kao punjenje.

  U svakom slučaju ukrašavanje blagdanskog stola bit će mirisna guska. Recepti iz kulinarske knjige ili bakinih zapisa pomoći će vam da ovaj krunasti jelo svaki put na nov način. A vaše će vještine stvarno poštovati vaše najdraže.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Cijela istina o prehrani. Guske jajaCijela istina o prehrani. Guske jaja
  Guska u multivarijatu. Recepti kuhanja gusaka u multivarhu. Guske kriške u multivarhuGuska u multivarijatu. Recepti kuhanja gusaka u multivarhu. Guske kriške u multivarhu
  Koliko je korisno masnoća od gume?Koliko je korisno masnoća od gume?
  Kućna jela: guska od guskeKućna jela: guska od guske
  Guska pečena u pećniciGuska pečena u pećnici
  Kako kuhati cijelu gusku: savjeti i recepti.Kako kuhati cijelu gusku: savjeti i recepti.
  Guska u peći s rižom: recept. Guska punjena rižom, u foliji u pećniciGuska u peći s rižom: recept. Guska punjena rižom, u foliji u pećnici
  Guska jela u pećnici. Pečena guska: receptGuska jela u pećnici. Pečena guska: recept
  Koja je bolja opcija: guska ili patka? Razlike između guske i patkeKoja je bolja opcija: guska ili patka? Razlike između guske i patke
  Guska: kuhanje recepata.Guska: kuhanje recepata.
  » » Božićna guska. Recepti za odmor
  LiveInternet