Vježbe na leđima. Ništa nije nemoguće!

Mnogi od nas vole i poštuju sport, daju joj vrijeme, snagu i inspiraciju. Netko je profesionalno angažiran, a netko - samo za svoje vlastito zadovoljstvo i održavanje tijela i duha u pravilnom obliku. Sport je koristan u bilo kojoj dobi iu bilo kojoj kategoriji težine! Ponekad je dovoljno da se nadvlada i počnete vježbati, a ponekad morate ići u pravi teretanu ili fitness centar. Uspješna odluka za mnoge žene je Pilates. Ovo je ne samo beznačajne potrage, već elegantne vježbe na leđima, rukama i nogama, na cijelom tijelu i na svakom dijelu zasebno.

Mnogi ljudi kažu što vježbe mogu biti bol u leđima? Međutim, valja istaknuti da je čak i kod takvih bolesti moguće dobro i istovremeno jačati leđa.

Naravno, sada je mnogo različitih setova vježbi: izgubiti težinu, povećati težinu, samo da se protežu ili ojačaju mišiće. Što odabrati - sami odlučiti ili se savjetovati s trenerom - to će biti najbolja opcija.

No, ipak, vježbe na leđima uvijek su korisne i prikladne. Prestanimo pažnju na tzv terapija vježbanjem - to vježbe najviše siguran za bolan zglobova i slabu tijelo. Da su takve vježbe su korisne vježbe treba biti učinjeno svakodnevno, na sporim tempom, ne držati dah tijekom svih faza, kao i od vremena na vrijeme konzultirati sa svojim liječnikom o svojim postignućima.

Dakle, neki od najkorisnijih vježbe za leđa:1. Početni položaj - leži na leđima. Podignite i spustite ruke.

2. Lezite na leđima, savijte ruke na rukav, opišite krugove.

3. Ležanje na leđima podignite glavu istodobno istodobno s mišićima trbušne šupljine.

4. Ležanje na leđima, istodobno savijte noge na trbuh.

5. Polazna pozicija - naglasak na koljenima. Nježno savijte kralježnicu.

6. Stojte u istom položaju, poravnajte lijevu nogu, dok se oslanjajte na desni koljeno.

7. Početni položaj - leži na trbuhu. Podignite glavu i ramena nekoliko centimetara, širite ruke na stranu.

8. Laganje na trbuhu, savijati jednu nogu u krilu.

9. Početni položaj - leži na svojoj strani. Ispravite i savijte noge u isto vrijeme.

10. Ležanje na leđima, podignite ruke gore. Podignite lijevu nogu naprijed, dodirujući donju nogu s desne strane. Učinite isto uz desnu nogu.

Takve jednostavne vježbe na leđima će biti vrlo korisne za one koji svakodnevno osjećaju bol u leđima. Imajte na umu da će samo redovita implementacija dovesti do vidljivih poboljšanja!

Naravno, s akutna bol u leđima o vježbama ne može biti i govora - preporučuje se isključivo ležaj za odmor. Međutim, ako vam bol samo povremeno trudi - pokušajte izvesti ove vježbe - leđa će biti samo zahvalna!

Ako vježbe osjećaju neugodnu bol, trebali bi malo smanjiti amplitudu ili stupanj napetosti mišića. Ako se osjećate bol prilikom ovog ili onog pokreta - uklonite ovu vježbu iz redovite gimnastike.

Zapamtite da su vježbe leđa vrlo važne, ali nemojte pretjerivati ​​s njihovim ponavljanjima - dovoljno 8-10 puta za početak. Zatim, nakon prilagodbe i navikavanja na teretanu, možete ponoviti vježbe do 100 puta.

Učinkovit dodatak vježbama bit će nošenje posebnih cipela na elastičnom potplatu (velika smanjuje opterećenje), a ponekad i na putu će biti poseban korzeti i pojasevi. Prije kupnje određenog pojasa - svakako se posavjetujte sa svojim liječnikom - dat će vam mnoge korisne savjete za odabir i upotrebu.

Zapamtite da vježbanje s bolovima u leđima nije luksuz, to je zvučna nužnost za vašu dobrobit! Vježbajte sebe i leđa tako da vam je poslužio još nekoliko desetljeća!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Obrada ruke: treniranje ruku. preporukeObrada ruke: treniranje ruku. preporuke
Trening prsnih mišića, leđa i pritisniteTrening prsnih mišića, leđa i pritisnite
Učinkovite vježbe mršavljenjaUčinkovite vježbe mršavljenja
Terapeutske vježbe za kralježnicuTerapeutske vježbe za kralježnicu
Fizičke vježbe s osteohondrozom. Za ili protiv?Fizičke vježbe s osteohondrozom. Za ili protiv?
Gimnastika za osteohondrozuGimnastika za osteohondrozu
Vježbe za donji dio leđaVježbe za donji dio leđa
Pilates za mršavljenje - recenzije su pozitivne!Pilates za mršavljenje - recenzije su pozitivne!
Kako napumpati tisak: korisni savjeti za početnikeKako napumpati tisak: korisni savjeti za početnike
Kako napraviti simulatore za leđa (kralježnicu) vlastitim rukama?Kako napraviti simulatore za leđa (kralježnicu) vlastitim rukama?
» » Vježbe na leđima. Ništa nije nemoguće!