Koja je najbolja riža za pilaf - neke korisne savjete

Pilaf je napravljen od mesa, riže i začina. Ovo jelo je vrlo popularno među mnogim narodima, posebno u Središnja Azija,

sadržaj

  gdje se štuje već stoljećima. Lokalni su ljudi uvijek bili posvećeni velikom pažnju na pitanje koje riže je bolje za pilaf.

  Moderna prehrambena industrija nudi nekoliko sorti riže. To je okruglo i dugo zrno, tlo i nije polirano, bijelo i smeđe. A kako bi se utvrdilo koja riža je bolja za pilaf, morate obratiti pozornost na kvalitetu karakteristike raznih vrsta žitarica.

  što je riža bolje za pilaf

  Okrugla riža je jako kuhana, više je ljepljiva i stoga se često drže zajedno. Dobro za juhe, tekuće žitarice. Dugog zrna - suha, ali sve žitarice ostaju nepromijenjene kada se kuha, jelo se pretvara u mrvljenje. Ova riža je dobra kuhanje pilaf, ukrasiti mesnim jelima, salatama.

  Stanovnici srednje Azije znaju koja riža je bolja za pilaf samo za ispiranje, što treba dati kipućom vodom i koja bi se trebala natopiti nekoliko sati prije kuhanja.

  Riječ "pilaf" na uzbečkom jeziku sastoji se od 7 slova, koja predstavljaju naslovne komponente, od kojih su pripremljene Uzbekistanski pilau: luk, mrkva, meso, mast, sol, voda i riža.

  Sada postoji mnogo načina da pripremi ovo jelo. Svaka nacionalnost donosi ovaj recept nekih njegovih značajki i sastojaka. Dodavanje novih sastojaka dovodi do stvaranja svih novih okusa ovog popularnog jela. A sada je već nemoguće sa sigurnošću reći koja je od recepata najispravnija i koja je riža bolje za pilaf.

  pripremamo pilaf

  Klasičan proces kuhanje pilaf "u uzbekskom" uključuje tri faze:  - kalciniranje nafte;

  - kuhanje zirvak;

  - polaganje riže.

  Tradicionalno je da se ovaj jelo pripremi u kalupu od lijevanog željeza s debelim dnom. Stoga, bez odstupanja od tradicije, pripremamo pilaf u lijevanom željezo. Stavili smo je na vatru i zagrijali ga. Dodamo ulje i smanjujemo vatru. Spremnost se određuje emisijom bijelog dima.

  Zirvak je mješavina mesa i povrća. Pripremamo ga na visokoj vrućini, a u polupreznoj fazi temperatura se smanjuje i nastavljamo smjesu još 25-30 minuta. Tako smo pripremili meso u kotao s vrućim uljem i pržiti na visokoj vatri. Kad dobije karakterističnu rumeniju boju, počnemo dodavati povrće, intenzitet zamračenja se smanjuje.

  U gotovom zirvaku dodajte žutika, papar i ostale začine. Zatim sol i ulijte kuhanu vodu, koja bi trebala prekriti zirvak 2 cm.

  Pripremljeni asortiman prekriven je slojevima prethodno namočene riže. Razina smo, ali pobrinemo se da se ne miješa sa zirvakom. Nakon toga dodajte sol po okusu, lagano povećavajte toplinu dok ne kuhate, a zatim nastavite kuhati pilaf na umjerenoj temperaturi (trebao bi se kuhati ravnomjerno).

  kuhamo kod kuće pilaf

  Za vodu može ispariti, potrebno je nekoliko puta probiti pilaf nožem po cijeloj dubini kotla. Pokrijte poklopac od lijevanog željeza i ostavite 15 minuta da posustanu.

  Na isti način pripremamo pilaf kuće za naše najmilije, za blagdane i radnim danima, zimi i ljeti. Uostalom, nikad se ne dosadi, uvijek je relevantan i voljen. Oduševite se i obitelji i prijateljima!

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Basmati riža: kako pravilno kuhati. Basmati pilafBasmati riža: kako pravilno kuhati. Basmati pilaf
  Pilaf s ovčetinom i suhim plodovima. Recept za kuhanjePilaf s ovčetinom i suhim plodovima. Recept za kuhanje
  Pilaf s šljivePilaf s šljive
  Pilaf Azerbaijani je recept za sva vremenaPilaf Azerbaijani je recept za sva vremena
  Pilaf s gljivama. Recept za kuhanje.Pilaf s gljivama. Recept za kuhanje.
  Kako kuhati pilaf u loncimaKako kuhati pilaf u loncima
  Kako kuhati pilaf od svinjetine?Kako kuhati pilaf od svinjetine?
  Recept pilaf od govedineRecept pilaf od govedine
  Plov`s Recept s svinjetinomPlov`s Recept s svinjetinom
  Pilaf s piletinom ukusna i brzaPilaf s piletinom ukusna i brza
  » » Koja je najbolja riža za pilaf - neke korisne savjete
  LiveInternet