Koliko se kalorija nalazi u vinaigretteu? Broji!

Osoba ne može živjeti bez zraka, vode i hrane. Ako zrak i voda jasna, a to je prirodno da pijenje ili disanje više nego što je potrebno, ne možemo, a zatim s količinom hrane koja se konzumira od strane nas ostaje otvoren svakodnevno pitanje. Nije nikome tajna da moderna osoba često pati od neuravnotežene prehrane i višak kalorija koje ga troši. Zato su mnogi od nas počeli pažljivo razmotriti energetski potencijal potrošene hrane. Čak i "svjetlo" salata, poput salate. No, neki od nas misle o tome - da li je tako nizkokalorien da, što je jedan od glavnih jela u vašoj prehrani, možete izgubiti na težini. Da bismo provjerili ili odbijali ovu činjenicu, neka je brojka koliko kalorija u vinaigrette?

sadržaj

  koliko kalorija u vinaigretteKaloričan sadržaj gotovih jela

  Gdje mogu naći informacije o energetskoj vrijednosti vinaigrette? Direktorije na mjestima, tu je indikativan popis opisuje pojedine proizvode u ženskim časopisima. Prema tim podacima moguće je izračunati kalorijski sadržaj gotovih jela. Ali to uvijek ne činimo ispravno. Stvar je u tome da je u nekom obliku ili drugi proizvodi značajno mijenjaju kemijski sastav i bogatstvo u bjelančevina, ugljikohidrata i masti. Što utječe na koliko kalorija u vinaigretteu? Ispada, postavljen na visini od vremena određenog za kuhanje povrća, količina vode koja se koristi za ovaj tretman proizvoda. Čak i takav postupak kao rezanje rezultira gubitkom kalorija i elementima u tragovima u povrću. Pa pogledajmo naš prvi salatu u „sirovom” obliku (to širi na svoje sastavne dijelove), a zatim odrediti sadržaj kalorija gotovog jela.

  Kalorijski sadržaj povrća uključen u sastav vinaigrette

  kalorijski sadržaj gotovih jela  Dakle, kako bi se pripremila za vinaigrette na klasičan recept, treba nam: a cikla (kuhana), četiri krumpir (kuhana u ljusci), četiri mrkve (kuhana), tri kiseli krastavci, luk (jedan komad), sto grama kiselog kupusa, polstakana kuha grah (grašak iz limenke se može zamijeniti), četiri žlicu biljnog ulja kao goriva, soli (na okus). Sada vidimo koliko kalorija u vinaigrette imate za svaki pojedini sastojak na 100 g proizvoda:

  • krumpir - 77 kcal;
  • repa - 42 kcal;
  • mrkve - 35 kcal;
  • ukiseljeni krastavci - 13 kcal;
  • kiseli kupus - 23 kcal;
  • grah - 298 kcal;
  • grašak konzervirane - 40 kcal;
  • biljno ulje - 899 kcal
  • luk - 14 kcal.

  Koliko se kalorija nalazi u vinaigretteu?

  prehrana kalorija

  Kad je gotova jela konačni brojanje kalorija je potrebno obratiti pažnju na činjenicu da uzmemo grah i povrće kuhano, tako da je njegova energetska vrijednost znatno je smanjen. Stoga, ako se računati koliko kalorija su u vinaigrette sa svim težina frakcija, dobili smo lik oscilirajuci između 156 kcal i 218 kcal.

  Ako pokušavate pratiti svoju hranu kalorijama, trebate uzeti u obzir da sadržaj kalorija u hrani kao što su grah i biljno ulje, su vrlo velike. Stoga je bolje zamijeniti prvu sa konzerviranim graškom i dodati što manje ulja, razrjeđivajući ga s solnom kiselinom. A onda će vaša vinaigrette biti vrlo niska kalorija, a njegova prehrambena vrijednost neće prelaziti 100 kcal.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Koja je kalorična vrijednost vinaigrette s maslacem i kako se može smanjitiKoja je kalorična vrijednost vinaigrette s maslacem i kako se može smanjiti
  Kako smanjiti kalorijski sadržaj prženog krumpiraKako smanjiti kalorijski sadržaj prženog krumpira
  Jaja: kalorijski sadržaj u različitim načinima kuhanja proizvodaJaja: kalorijski sadržaj u različitim načinima kuhanja proizvoda
  Korisna svojstva i sadržaj kalorija bananaKorisna svojstva i sadržaj kalorija banana
  Ono što određuje potrošnju kalorija za različite aktivnostiOno što određuje potrošnju kalorija za različite aktivnosti
  Avokado: Kalorija i UtilityAvokado: Kalorija i Utility
  Tko zna koliko kalorija u suhim marelicama?Tko zna koliko kalorija u suhim marelicama?
  Koliko se kalorija u mrkvi može naći ovdjeKoliko se kalorija u mrkvi može naći ovdje
  Kalorični sadržaj povrća i voćaKalorični sadržaj povrća i voća
  Kalorijski sadržaj juha: izračuni, tablice, savjetiKalorijski sadržaj juha: izračuni, tablice, savjeti
  » » Koliko se kalorija nalazi u vinaigretteu? Broji!
  LiveInternet